bitcoin-prijs versus geselecteerde altcoins
Geautomatiseerde cryptohandel

Wanneer zal ALT stijgen? Verzamel uw favoriete munten terwijl u wacht..

De laatste paar maanden waren nogal vervelend kijkend naar de Bitcoin-prijs, maar periodes van zeer lage volatiliteit worden meestal zeer waarschijnlijk gevolgd door een aanzienlijke prijsbeweging (omhoog of omlaag).

Twee dagen geleden het langverwachte Bitcoin-pomp aangekomen, en het was enorm! Ongeveer 20% prijsstijging in enkele minuten.

Bitcoin prijsverhoging
Na het doorbreken van de weerstand van 4200 USD, begon het kopen van FOMO

Die enorme gebeurtenis liet me met gemengde gevoelens achter. Aan de ene kant het enthousiasme voor wat een duidelijk teken zou kunnen zijn van de verschuiving in de algemene stemming van de markt en het einde van een langdurige bearmarkt voor cryptocurrencies. Maar aan de andere kant werd mijn portefeuille van altcoins uitgedrukt in BTC-termen plotseling grotendeels rood, ook al was het nog steeds erg groen gezien de waarde in USD.

De prijspiek van Bitcoin leidde tot een brede uitverkoop onder bijna alle andere altcoins die in die eerste uren aanzienlijk slechter presteerden dan “king-BTC”.

Als we de prijs van BTC vergelijken met de geaggregeerde prijs van alle andere Altcoins, kun je duidelijk zien hoe alle andere munten moeite hadden om zo sterk te stijgen als Bitcoin.

Altcoin-prijs versus Bitcoin-prijs
Altcoins hebben de neiging om ondermaats te presteren in tijden van hoge volatiliteit voor BTC

Je kunt ook het verschillende pad vergelijken dat verschillende munten hadden.

De Ethereum-prijs loopt nog steeds achter op Bitcoin, wat naar mijn mening geen goede indicatie is van de onderstrepende kracht ervan, dus ik zoek liever naar andere munten om te kopen totdat dit patroon terugkeert.

Ethereum-trend vergeleken met Bitcoin na een pomp van 20%
Bitcoin-prijs versus Ethereum

Integendeel, Litecoin koppelde de aanvankelijke underperformance in een paar uur en begon aanzienlijk beter te presteren dan Bitcoin. Het is de moeite waard om te onthouden dat Litecoin al weken een stevige koopdruk vertoont. Zolang deze tendens aanhoudt, biedt het kopen van LTC een beter risico-rendementsprofiel dan veel andere munten op de markt.

Litecoin uptrend presteert aanzienlijk beter dan Bitcoin
Bitcoin-prijs versus Litecoin

Over het algemeen zijn dit zeer belangrijke overwegingen die u kunnen helpen uw handelsbeslissing te nemen en uw rendement te verbeteren. Een bewijs dat we met name zouden kunnen nemen bij het analyseren van deze grafieken, is dat Altcoins een periode van lage volatiliteit op de Bitcoin-prijs nodig hebben om een ​​duurzame opwaartse trend te ervaren, net zoals we de afgelopen twee maanden hadden.

Bitcoin-prijs versus Altcoin-markt
Prestaties van Altcoins sinds begin 2019 versus BTC

De belangrijkste vraag is nu: waar gaan we heen vanaf hier? Is een ander Altseizoen komt eraan?

Naar mijn mening is een van de belangrijkste grafieken in de cryptomarkt op dit moment de procentuele dominantie van BTC over de rest van de munten in de markt. Het is cruciaal omdat het laat zien dat de markt op een kruispunt zou kunnen staan. Tijdens de crypto winter, nam de dominantie aanzienlijk toe (Altcoins presteerde slechter dan BTC), maar deze trend begon vanaf het begin van 2019 om te keren, bijna perfect passend bij een historische neerwaartse trend in de marktdominantie die voortkomt uit de afgelopen bearmarkt van 2014.

Dominantie van de Bitcoin-markt
% van markt BTC versus andere Altcoins

Deze technische constatering zou een bevestiging kunnen vinden in het feit dat veel projecten naar verwachting in de komende maanden en jaren significante resultaten zullen gaan opleveren. Het is dus veilig om aan te nemen dat de dominantie in theorie weer naar beneden moet worden gedrukt wanneer de nieuwe bull-cyclus aanbreekt.

We zijn gematigd optimistisch over de toekomst van Altcoins en een gediversifieerde portefeuille verschillende veelbelovende projecten kan zeer interessante winst opleveren. Als u denkt dat er een gunstig moment nadert om Altcoins te kopen, kunt u eenvoudig een accumulatiestrategie opzetten Coinrule.

Kies eerst de centrale waarop u uw regel wilt uitvoeren en selecteer vervolgens wanneer u deze regel wilt uitvoeren. Stel dat u wilt dat het elke dag wordt uitgevoerd.

Op dit moment heb je hier drie opties:

  • om een ​​specifieke munt te selecteren
  • om elke beschikbare munt op de markt te selecteren. Bedenk dat je ook een extra filter kunt toevoegen om bijvoorbeeld alle munten onder een bepaalde marktkapitalisatie uit te sluiten
  • om een ​​van uw munten te selecteren. In dit geval voorkomt u dat u ongewenste munten aan uw portefeuille toevoegt.

Een strategie zou kunnen zijn om munten te verzamelen en te profiteren van hun tijdelijke dips om tegen gunstige prijzen te kopen. U kunt hier een regel zoals deze instellen:

Geautomatiseerde handelsstrategie om altcoins te verzamelen bij dips
Verzamel mijn munten op hun dips

Natuurlijk kunnen alle parameters worden aangepast aan uw eigen behoeften en voorkeuren. U kunt daar zien hoe eenvoudig het is om uw geautomatiseerde handelsstrategie te creëren en in te stellen.

Maak nu aan uw eigen rol en laat het ons weten als u vragen heeft of bijzonder spannende regels wilt delen!

Volg ons op Twitter en Telegram voor dagelijkse updates en nieuwe handelsideeën!

HANDEL VEILIG EN DOE JE EIGEN ONDERZOEK – DIT ARTIKEL VORMT GEEN ENKELE VORM VAN BELEGGINGSADVIES!