Geautomatiseerde cryptohandel

Dag Van Runen

Als u dit leest, staat de vierde halvering van Bitcoin voor de deur. De beloning die miners elke 10 minuten voor elk blok ontvangen, daalt van 625 Bitcoins naar 3,125 Bitcoins. De halvering van Bitcoin zal resulteren in een vermindering van het jaarlijkse Bitcoin-aanbod van 1.6% naar 0.8%. Maar deze halvering zal ook de lancering van het langverwachte protocol en Bitcoin Token Standard “Runes”. Runes maakt het creëren en verhandelen van altcoins op Bitcoin mogelijk. In tegenstelling tot Ordinals, die in wezen NFT’s op Bitcoin zijn, zijn Runes volledig vervangbare tokens. Dit maakt een belangrijke nieuwe use-case mogelijk bovenop de marktkapitalisatie van Bitcoin van $1.2 biljoen. Het biedt ook een boost voor de inkomsten van Bitcoin-mijnwerkers, aangezien de transactiekosten zouden moeten stijgen.

Zal dit voldoende zijn om de markt uit de huidige inzinking te tillen? Sinds medio maart een nieuw record ooit werd bereikt, is Bitcoin trending. De nervositeit van de handelaar kwam tot uiting toen het nieuws over de Iraanse raketlancering tegen Israël resulteerde in een flitscrash van 10%, waardoor binnen enkele minuten miljarden aan hefboomposities werden weggevaagd. Het was de grootste liquidatiegebeurtenis in de geschiedenis van Bitcoin. Handelaren wedden op een daling, maar met weinig overtuiging. Niemand wil een rally na de halvering missen. De richting blijft, althans voorlopig, even onduidelijk als twee weken geleden. De mogelijkheid om te wedden op een hele categorie nieuwe munten bovenop Bitcoin zou spannend kunnen zijn. Het zou mijnwerkers ook kunnen compenseren voor het verlies aan Bitcoin-uitstoot. De druk van mijnwerkers om Bitcoin te verkopen om het hoofd boven water te houden zou minder zijn.

Zelfs een uitsplitsing onder de $60 zou niet onmiddellijk een einde aan de bullmarkt betekenen. Na de DeFi-zomer van 2020 namen de markten een adempauze om in 2021 nieuwe hoogtepunten te bereiken. Prijsdalingen zijn normaal in de bullmarkten van Crypto. Hoe zullen nieuwe Bitcoin ETF-houders reageren op de volatiliteit? Dat zal een nieuwe variabele zijn in deze cyclus. In ieder geval enkele van de grotere fondsen die dankzij de ETF nieuw op de markt zijn gekomen, zullen echter op de hoogte zijn van de prijsgeschiedenis van Bitcoin. Het is onwaarschijnlijk dat ze zullen vertrekken bij het eerste teken van stress.

Welke kant de markten ook op gaan, dit is ook een kans om een ​​stap terug te doen en te waarderen hoe ver Bitcoin en de industrie zijn gekomen. We vieren de 4e Bitcoin-halvering met Bitcoin, een bezit van een biljoen dollar, ETF’s gepromoot door de grootste vermogensbeheerders ter wereld en Bitcoin op de balans van natiestaten. Dit zijn op zichzelf prestaties die slechts weinigen voor mogelijk hadden gehouden. En we zijn nog maar net begonnen!