Geautomatiseerde cryptohandel

Prijzen halveren?

De afgelopen maanden waren een ruimteschip voor degenen onder ons die het geluk hadden crypto te verhandelen. De Bitcoin ETF is goedgekeurd. De markten zijn veelvoudig gestegen. Bitcoin een nieuw record ooit bereikt. Airdrops van nieuw gelanceerde projecten zoals Celestia, Dymension, Jupiter, Ethena en Wormhole hebben de zakken van krachtige gebruikers gevuld. Bovendien stegen zogenaamde memecoins zoals dogwifhat (WIF) en andere snel en bereikten ze miljoenen en zelfs miljarden aan marktkapitalisatie.

Normaal gesproken vinden dit soort crypto-rally’s plaats na een halvering van Bitcoin, niet eerder. De halvering van Bitcoin vindt ongeveer elke vier jaar plaats en zorgt ervoor dat de uitgiftesnelheid van Bitcoin halveert. De volgende vindt plaats in april. Het gemiddelde BTC-rendement over één maand na de drie voorgaande halvings is 4%. Zes maanden na de halvering bedraagt ​​het gemiddelde rendement 1%. Het lijkt duidelijk dat het bullmarket-verhaal zich zal blijven voortzetten. Of is het?

Er zijn twee tegengestelde opvattingen over wat er daarna zal gebeuren. Hoewel de Bitcoin-prijs kortstondig zijn hoogste punt ooit overschreed, bleef hij daar niet lang boven. De parabolische rally ging ook niet veel verder door. In het verleden, zodra Bitcoin een recordhoogte bereikte, steeg het daar meestal snel ver voorbij. Het getal dat elke handelaar in zijn ogen heeft, is het prijsniveau van $100,000 voor 1 BTC. Een mogelijke visie voor de komende maanden is dat de recente daling naar het midden van de jaren 60 voor BTC misschien wel een zoveelste accumulatieperiode zou kunnen zijn. Als de prijs hier stijgt, kan deze na de halvering naar boven uitbreken.

Als dat gebeurt, wordt ervan uitgegaan dat de uitbundigheid op de markt de komende maanden onophoudelijk zal voortduren. Terwijl BTC steeds hogere prijzen bereikt, sluit de detailhandel zich bij de partij aan en verdubbelt en verdrievoudigt de marktkapitalisatie van Crypto in het proces. Vervolgens, als handelaren overbelast raken, stoppen winstnemingen en uiteindelijk iets in het systeem dat kapot gaat, de rally en veroorzaakt dit een nieuwe bear-cyclus. Het belangrijkste verschil hier zou zijn dat dit zich over een korter tijdsbestek zou afspelen dan eerdere cryptocycli hebben doorgemaakt.

De andere opvatting is dat de markt al te snel te hoog is gestegen en dat we nu overbelast zijn. Als we naar langere tijdsbestekken kijken, lijkt Bitcoin enigszins overbought. Vanaf hier zou de prijs zijn eerste bullmarktdip kunnen ervaren en waarschijnlijk het ondersteuningsniveau van $52 kunnen bereiken. Vanaf hier zou de koopdruk zich dan langzaam opbouwen en tegen het einde van het jaar zou de bullmarkt weer hervatten. Dit zou de meer typische route zijn van Crypto-bullmarkten. Mogelijk zouden de hoogtepunten die in een dergelijk scenario in 2025 worden bereikt zelfs nog hoger zijn. Maar op de korte termijn zou er zeker pijn ontstaan ​​als de prijzen over de hele linie een klap zouden krijgen. Als BTC daalt, kunt u ervan uitgaan dat uw favoriete memecoins nog veel verder zullen dalen. Het loont de moeite om voorzichtig te zijn rond de halvering.