Geautomatiseerde cryptohandel

ETH in beweging

Ethereum heeft een aantal zeer turbulente weken achter de rug. Ten eerste is de prijs eindelijk aan het stijgen. Na maanden van ondermaats presterende ketens als Solana, Ethereum begon gestaag zijn hoogste punt ooit te naderen. Een van de drijfveren van de opwinding: de Dencun-upgrade werd vorige week geïntroduceerd. De upgrade verlaagde de transactiekosten voor Ethereum Layer 2's, zoals Arbitrum, Base en Optimism. Transactiekosten op Ethereum Layer 2s kunnen nu in theorie gaan concurreren met Solana-kosten. De populariteit van Coinbase's eigen Layer 2, Base, is de afgelopen week aanzienlijk gegroeid, waardoor zelfs de Smart Wallet van Coinbase uitviel.

Een ander positief nieuws is de opwinding rond een mogelijke Ethereum ETF. Een van de aanvragers, Fidelity, heeft Ethereum-staking aan zijn ETF-aanvraag toegevoegd. Als de SEC staking accepteert, kunnen fondsen die inzetten waarschijnlijk geen kosten in rekening brengen voor hun Ethereum ETF's. Vervolgens trekken ze de opbrengst van staken af ​​van het rendement op het fonds. Dit zou een groot probleem zijn. De kansen voor een ETF-goedkeuring in mei dalen echter snel.

Dit komt in de nasleep van het slechte nieuws: de SEC heeft dagvaardingen uitgevaardigd aan cryptobedrijven, waaronder de Ethereum Foundation. Het is duidelijk dat de organisatie dit ziet laatste kans om gedecentraliseerde financiering weer in de box te stoppen nadert. De zaak draait vooral om de omschakeling van Ethereum naar een ‘Proof-of Stake’-consensusalgoritme, dat het systeem zogenaamd aantrekkelijker maakt. vergelijkbaar met een beleggingscontract en dus met een effect. Gelukkigheeft de SEC een slechte staat van dienst als het gaat om het voor de rechter dagen van cryptobedrijven. nietteminheeft dit het marktenthousiasme enigszins getemperd.

Maar in wat misschien wel het meest opwindende nieuws voor Ethereum op de lange termijn is, BlackRock heeft afgelopen donderdag een document ingediend bij de SEC voor een institutioneel digitaal liquiditeitsfonds genaamd BUIDL. Securitize zal optreden als makelaar van het fonds. De investeringsstrategie van het fonds is om te investeren in tokenized activa op Ethereum. De portemonnee van het fonds op de Ethereum-blockchain bevat 100 miljoen USDC beschikbaar voor investeringen. Momenteel is er geen informatie beschikbaar over de exacte investeringen die zullen plaatsvinden binnen het Ethereum-ecosysteem. Maar dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld openlijk een fonds in de keten opricht, is enorm optimistisch.

De prijs van Ethereum is de afgelopen weken samen met het nieuws op en neer gegaan. Is er nog steeds hoop dat de ETF-deadline van mei zal worden gehaald met BlackRocks bijna perfecte trackrecord op het gebied van ETF-goedkeuring en de lancering van BUIDL op Ethereum? Zo ja, verwacht dan dat Ethereum rechtstreeks naar de maan gaat. Hoe dan ook, Over 63 dagen zullen we het weten.