Geautomatiseerde cryptohandel

Verkoop het nieuws

Een populair marktgezegde adviseert om het gerucht te kopen en het nieuws te verkopen. Een groot deel van de debatten voorafgaand aan de Bitcoin Bij de goedkeuring van Spot ETF's ging het om de vraag of de uiteindelijke goedkeuring zo'n verkoop-het-nieuwsevenement zal blijken te zijn. Nu Bitcoin is gedaald tot onder de $40, na een korte piek toen de koers de $50 bereikte, is de ETF-rally duidelijk uit zijn ritme geraakt. In ieder geval op de korte termijn bleek de goedkeuring van de ETF een 'sell-the-news'-gebeurtenis.

Enkele van de onderliggende factoren achter deze daling zijn simpele winstnemingen na een sterke aanloop sinds oktober. De conversie van het Grayscale GBTC-fonds naar een ETF maakte ook opnames mogelijk van aanzienlijke bedragen aan eerder geblokkeerde fondsen. Het FTX-landgoed heeft bijvoorbeeld voor ongeveer $ 1 miljard aan Bitcoin verkocht die in GBTC had gezeten. Andere redenen voor de daling kunnen dieper gaan. Het Bank Term Funding Program (BTFP) van de Federal Reserve, een liquiditeitsprogramma voor banken dat was opgezet om bankruns te stoppen na de ineenstorting van Silicon Valley Bank in maart 2023, loopt op 11 maart af. Het is niet duidelijk of de vestiging wordt vernieuwd. Ondertussen begon de rente op Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar te stijgen in plaats van te dalen, wat erop wijst dat de inflatieverwachtingen stijgen en niet dalen. Dit zou de renteverlagingen kunnen vertragen die de markten voor maart van dit jaar hadden verwacht.

Deze zorgen bestonden al vóór de goedkeuring van de ETF. Maar het sentiment drijft de markten. De opwinding over de lancering van de ETF, samen met de grotere liquiditeit in de USD en de verwachting van renteverlagingen, verdoezelden de macro-nervositeit. Houthi-rebellen in Jemen blokkeerden de Rode Zee en twijfels over rentetarieven en liquiditeit brachten marktdeelnemers terug naar de aarde. We voelen nu de kater.

Dit is geen reden tot paniek. Het is gewoon een tijd voor handelaren om hun posities te herzien en zichzelf te herpositioneren voor de dingen die komen gaan. Doorgewinterde lezers van deze nieuwsbrief en iedere marktdeelnemer weten dat sentimenten snel veranderen. Veel van de onderliggende redenen voor de opwinding op de Crypto-markten zijn net zo sterk als twee weken geleden. De meest recente aanloop vond plaats met zeer weinig aandacht van de reguliere detailhandel. De halvering van Bitcoin nadert.

Begin 2020 bestond een soortgelijke opzet. De mini-rally van 2019 was vervaagd, waarna de COVID Black Swan toesloeg. Wat in maart 2020 het einde van de wereld leek, veranderde in een van de sterkste bullmarkten van de afgelopen tijd. Het sentiment kan snel omslaan en we hebben in ieder geval nog meer ETF-geruchten om naar uit te kijken.