Geautomatiseerde cryptohandel

Coinrule en CoinLedger kondigen partnerschap aan om gratis belastingrapportage voor gebruikers mogelijk te maken

Crypto-belastingrapportage kan een omslachtig proces zijn vanwege het grote aantal transacties en het feit dat er voor een bepaalde gebruiker meerdere portemonnees bij betrokken zijn. Om het u gemakkelijker te maken, Coinrule heeft samengewerkt met Munt Grootboek, de hoogst gewaardeerde crypto-belastingsoftware, om onze gebruikers gratis belastingrapportagemogelijkheden te bieden.

Alles Coinrule gebruikers die zich vóór 31 december 2023 hebben aangemeld, ontvangen een e-mail met een link waarmee u uw gratis CoinLedger-belastingrapporten voor het jaar kunt claimen.  

Hoe werken crypto-belastingen?

In de meeste landen over de hele wereld wordt crypto beschouwd als een vorm van eigendom. Wanneer u inkomsten genereert uit het verkopen of verdienen van cryptovaluta, wordt over dat inkomen belasting geheven op basis van uw inkomstenbelastingtarief.

Meerwaarden

Wanneer u uw crypto verkoopt of anderszins van de hand doet, lijdt u een meerwaarde of verlies op basis van hoe de prijs van uw crypto fluctueert sinds u deze oorspronkelijk heeft verworven. 

Gewoon inkomen

Wanneer u crypto verdient, of dat nu door staking, mijnbouw of een baan is, bent u inkomstenbelasting verschuldigd op basis van de eerlijke marktwaarde van de crypto op het moment dat deze werd verdiend.

Voor een diepere analyse van hoe cryptobelastingen in uw rechtsgebied werken, kunt u hiernaar verwijzen crypto belastinggidsen

Hoe u CoinLedger kunt gebruiken om uw crypto-belastingrapportage te automatiseren

CoinLedger is een toonaangevend belastingsoftwarebedrijf voor cryptocurrency waarmee is samengewerkt Coinrule om eenvoudigere belastingberekeningen en rapportage te vergemakkelijken. U kunt de onderstaande stappen volgen om automatisch uw winst-, verlies- en inkomstenbelastingformulieren uit uw cryptotransacties te genereren.

1. Maak een gratis CoinLedger-account aan door op de aanmeldingslink te klikken die u in een e-mail heeft ontvangen Coinrule

 

2. Voeg alle portemonnees en beurzen die u gebruikt toe aan CoinLedger


3. Importeer uw historische transacties door uw beurzen te verbinden en uw portemonnee-adressen in te voeren

4. Genereer uw belastingrapporten met 1 klik

En dat is het! Zodra u uw historische transacties in CoinLedger heeft geïmporteerd, kunt u belastingrapporten voor 2023 volledig gratis genereren en downloaden!

Heeft u specifieke fiscale vragen over uw situatie? Het team van CoinLedger helpt u graag verder! Ze zijn te bereiken op help[at]coinledger.io.

Veelgestelde vragen

Wat is CoinLedger?

CoinLedger is de hoogst gewaardeerde belastingcalculator en portefeuilletracker voor cryptocurrency die door meer dan 500,000 beleggers over de hele wereld wordt gebruikt. Het platform, opgericht in 2018, automatiseert het volledige crypto-belastingrapportageproces.

Kan ik het platform gebruiken om mijn belastingen te berekenen? Coinrule?

Ja! Als resultaat van onze samenwerking Coinrule gebruikers kunnen CoinLedger gebruiken om gratis belastingrapporten voor het jaar 2023 te genereren. 

Ik heb duizenden transacties, kan CoinLedger mijn belastingaangifte nog steeds gratis afhandelen?

Ja! CoinLedger heeft de mogelijkheid om gebruikers te ondersteunen met honderdduizenden transacties. Belastingrapporten voor 2023 zijn gratis te downloaden Coinrule gebruikers.