Ethereum-prijsvoorspelling
Team

Ethereum-prijsvoorspelling - wat te verwachten tegen 2030

Ben ik te laat? Dat is wat elke nieuwe crypto-investeerder zich in 2021 afvraagt ​​na een spectaculaire bullmarkt die de prijs van veel munten in minder dan een jaar met meer dan 10x hoger duwde. Om deze vraag beter te kunnen beantwoorden, moeten we eerst begrijpen waar de prijs van cryptocurrencies naartoe zou kunnen gaan. In het bijzonder zullen we proberen een Ethereum-prijsvoorspelling te formuleren voor de komende tien jaar.

Ethereum is de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie na Bitcoin. Met indrukwekkende steun van de gemeenschap en uitzonderlijke blockchain-technologie ziet de toekomst van Ethereum er rooskleurig uit. Het idee van Ethereum werd in 2013 geïntroduceerd door Vitalik Buterin. Samen met zijn mede-oprichters, waaronder Cardano-oprichter Charles Hoskinson en Consensys-oprichter Joe Lubin, lanceerde Buterin in 2014 een crowdfunding-campagne toen ze het oorspronkelijke token van Ethereum verkochten via een ICO (Initial Coin Offering). Tegen het einde van de ICO had het team van Ethereum ongeveer 17 miljoen dollar verzameld.

Sinds 2014 is de waarde van het Ethereum-netwerk gegroeid tot meer dan $300 miljard. Terwijl andere protocollen Ethereum proberen te vervangen, het is nog steeds een van de meest robuuste en populairste blockchain Smart Contract-platforms. De waarde ervan komt voornamelijk van de honderden verschillende applicaties die erop draaien. Als je geïnteresseerd bent in dit cryptoplatform en meer wilt weten over de prijsvoorspelling van Ethereum tegen 2030, dan is dit artikel iets voor jou.

Ethereum-prijs sinds 2015

Huidige omgeving

DeFi-projecten op Ethereum hebben miljarden verzameld aan 'Total Value Locked' (TVL) en de interesse van institutionele beleggers. Mensen kiezen het Ethereum-netwerk om op voort te bouwen en in te investeren vanwege de sterke community en de vele praktische use-cases. Gedecentraliseerde financiële applicaties die zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain stellen gebruikers in staat om geld te lenen, geld uit te lenen, liquiditeit te bieden als market makers, in te zetten, te verzenden, te betalen en zelfs verzekeringen te kopen, allemaal op een privacyvriendelijke, volledig gedecentraliseerde manier. DeFi-projecten hebben de noodzaak voor intermediaire partijen zoals makelaars en banken bij veel transacties weggenomen en stellen gebruikers in staat om op veel verschillende manieren passief inkomen te verdienen.

totale waarde vergrendeld in DeFi

DeFi-projecten zijn een ongelooflijke bullish katalysator die heeft bijgedragen aan de groei van de prijs van Ethereum. Het platform host momenteel meer dan 200,000 ERC-tokens en drijft tal van andere soorten cryptocurrencies aan, alleen al in DeFi. 

Ondanks de opkomst van concurrerende Smart Contract Blockchains zoals Solana of Avalanche, staat het ecosysteem van Ethereum vandaag de dag nog steeds synoniem voor gedecentraliseerde financiering. Velen zouden beweren dat vanwege de sterke community van het platform, het beheer van duizenden slimme contracten en jaarlijkse transacties in de biljoenen dollars, Ethereum intrinsieke waarde heeft. In mei 2021 steeg de prijs van Ethereum met maar liefst 180 procent toen een bull run begon. Het bereikte zijn hoogste waarde ooit, namelijk $4,174 per munt. 

Toekomstscenario's

De toekomstscenario's van Ethereum zijn ook veelbelovend vanwege de huidige en komende ontwikkelingsplannen. 

Ethereum 2.0

De ontwikkelaars achter Ethereum werken aan de tweede generatie van het platform, bekend als Ethereum 2.0. Het wordt binnenkort uitgebracht en is bedoeld om de problemen op te lossen waarmee het platform momenteel wordt geconfronteerd, namelijk:

  • Schaalbaarheid van transacties
  • Duurzaamheid
  • Schijfruimte

De upgrade zal het consensusmechanisme van het platform veranderen van Proof of Work naar Proof of Stake en in een later stadium ook sharding-technologie introduceren. Momenteel kan de Ethereum Blockchain slechts ongeveer 30 transacties per seconde voltooien. Met het huidige hoge verbruik rijzen ook de gaskosten de pan uit. Er wordt gezegd dat Ethereum 2.0 maar liefst 100,000 transacties per seconde kan voltooien. Met deze punten in het achterhoofd, er zijn voorspellingen geweest dat de munt in 10,000 $ 2025 US dollar kan bereiken.

Ethereum 2.0 gaat nu al vergezeld van zogenaamde Layer Two scaling-oplossingen voor Ethereum. Platforms zoals Polygon, Optimism, Arbitrum, Fantom, Starkware en anderen gebruiken technologieën zoals Sidechains, Roll-ups en Zero-Knowledge Proofs om snelle en goedkope transacties mogelijk te maken die nog steeds gebonden zijn aan het Ethereum-ecosysteem of blockchain. Deze technologieën maken ofwel gebruik van 'gedeelde beveiliging' die profiteert van de vele knooppunten van Ethereum of gebruiken hun knooppuntinfrastructuur, zoals in het geval van Polygon, om transacties te valideren. 

DeFi-adoptie

Als je het nog niet weet, betreden instellingen over de hele wereld de DeFi-wereld en gebruiken ze gedecentraliseerde protocollen vanwege hun vele voordelen. Volgens Yahoo Finance, is de gedecentraliseerde financiële sector in slechts 20 maanden 11 keer gegroeid. Total Value Locked is sinds begin 2020 met acht keer vermenigvuldigd tot meer dan $ 80 miljard vandaag, volgens DeFi Pulse. Het heeft tientallen miljoenen individuele gebruikers over de hele wereld aangetrokken, evenals toonaangevende financiële organisaties. Vanaf het eerste kwartaal van 2021 werken meerdere wereldberoemde bedrijven zoals Mitsubishi UFJ Financial Group, Citigroup, HSBC, Barclays, JP Morgan, SBI Holdings, Signature Bank en meer aan blockchain-gerelateerde projecten. Ondertussen gebruikt VISA de Ethereum-blockchain om transacties in de USDC Stablecoin af te wikkelen. 

Particuliere organisaties en sommige overheidsinstellingen gebruiken ook digitale valuta en blockchain-technologie vanwege de kansen die ze bieden. 

  • Drieëntwintig internationale en overheidsinstanties, waaronder de Europese Centrale Bank, Japan, Singapore, Frankrijk en Australië, hebben hun proefprojecten al gelanceerd. De Europese Investeringsbank gebruikte de Ethereum Blockchain om obligaties uit te geven. 
  • De regering van 13 landen over de hele wereld, waaronder Hong Kong, China en Brazilië, bevindt zich midden in ontwikkeling. 
  • De regering van 24 landen, waaronder Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, voert actief onderzoekswerk uit voor digitale valuta's van de centrale bank. 

Hoewel overheden ervoor kunnen kiezen om hun eigen Blockchain-technologie te gebruiken in plaats van te vertrouwen op Ethereum, is de bredere boodschap dat de technologie wordt geadopteerd. Het opkomende tij zou alle boten nog verder kunnen optillen.

Bedrijven die reservefondsen toewijzen in Ethereum

Ethereum is ook begonnen te verschijnen op de balansen van veel bedrijven, net als Bitcoin. Naast bedrijfsreserves gebruiken bedrijven ook Ethereum-cryptocurrency als hun werkkapitaal. Eerder dit jaar lanceerde de CME (Chicago Mercantile Exchange) Group ETH Futures, dat tools biedt om het risico van volatiliteit voor institutionele handelaren te verminderen. Daarnaast onthulde een sociale media- en softwaretoepassing, Meitu, ook genoteerd aan de beurs van Hong Kong, dat het voor ongeveer $ 22 miljoen aan Ether-munten had gekocht. 

Sommige bedrijven hebben ook op Ether gebaseerde apps geïntegreerd, wat alleen de opkomst van het platform laat zien. Ethereum blijft invloed uitoefenen op tractiebedrijven en organisaties. De verschijning van Ether op de balansen van bedrijven zal toenemen naarmate steeds meer bedrijven decentrale applicaties gaan gebruiken. De vele teams en ontwikkelaars die aan Ethereum werken, voegen continu verbeteringen toe aan de cryptocurrency om digitale processen te vergemakkelijken. Het zal uiteindelijk een nieuwe laag toevoegen aan de waardepropositie van Ethereum.

In eenvoudige bewoordingen is Ethereum zowel een technologiespel als een waardeopslag geworden. Dit zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom institutionele beleggers steeds meer geïnteresseerd raken in dit gedecentraliseerde platform.

De acceptatie van de meest populaire cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ethereum, in Midden-Amerika, neemt toe. Panama heeft een wetsvoorstel ingediend om Ethereum en Bitcoin te legaliseren, en er zijn ongeveer 111 verschillende staten in de wereld waar de wet Ethereum erkent. Bijvoorbeeld, een Chinese rechtbank heeft verklaard Ethereum als juridisch eigendom door te zeggen dat het een economische waarde heeft. El Salvador heeft onlangs Bitcoin als wettig betaalmiddel geïntroduceerd, hoewel de prijs van zowel Ethereum als Bitcoin op dezelfde dag van de aankondiging dramatisch daalde. 

ETH-prijsvoorspelling

Het voorspellen van de toekomstige prijs van een cryptocurrency is altijd lastig. De prijsstijging van Ethereum door de jaren heen heeft de toename van de activiteit van het netwerk op de voet gevolgd. U kunt de activiteit meten in termen van transacties en actieve adressen.

Ethereum aantal transacties versus prijs

In het bijzonder geldt een zeer vergelijkbaar groeipercentage voor zowel actieve adressen als de ETH-prijs.

aantal Ethereum-adressen versus prijs

Zodra u een van de belangrijkste drijfveren voor prijsgroei identificeert, wordt het gemakkelijker om de prijs in 2030 te voorspellen. De volgende grafiek toont twee scenario's.

De eerste gaat uit van een vertragende groei door de jaren heen. Actieve adressen zijn sinds 50 elk jaar met 2018% gegroeid. De conservatieve Ethereum-prijsvoorspelling gaat ervan uit dat de groei tot 25 elk jaar met 2030% vertraagt. Dat plaatst de prijs van Ethereum ergens rond $ 20,000.

Aan de andere kant zou een meer optimistische Ethereum-prijsvoorspelling uitgaan van een groei die meer in lijn ligt met de adoptiesnelheid van internet tussen 2000 en 2010. De berekening gaat uit van een groei van 50% tot 2025 en 30% tot 2030. Dat zou de prijs ten noorden van $ 50,000.

voorspelling op basis van activiteitsgroei

Zoals je kunt zien, heeft de Ethereum Blockchain een ongekend potentieel. Dit zijn niet eens de meest bullish prijsvoorspellingen voor Ethereum. Tweeënveertig senior experts en cryptocurrency-specialisten geschat dat de prijs van Ethereum tegen het einde van 71,000 maar liefst $ 2030 zou kunnen bereiken. 

Wat de prijs van Ethereum ook zal zijn in 2030, investeren in Ethereum en in cryptocurrencies in het algemeen vormt nog steeds een opwindende kans met een asymmetrisch risico als geen andere activa. Het potentiële rendement compenseert nog altijd ruimschoots de volatiliteit en het neerwaartse risico.  

De rit is nog lang. Veilig beleggen!


DISCLAIMER

Ik ben geen analist of beleggingsadviseur. Alles wat ik op deze site geef, is puur voor begeleiding, informatieve en educatieve doeleinden. Alle informatie in mijn bericht moet onafhankelijk worden geverifieerd en bevestigd. Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies of schade veroorzaakt door het vertrouwen op dergelijke informatie. Wees u bewust van de risico's die verbonden zijn aan het verhandelen van cryptocurrencies.