Geautomatiseerde cryptohandel

Life Of A Trader-serie: een gesprek met Travis, Crossfit Coach en Crypto Connoisseur

Welkom bij Coinrule's Life of a Trader-serie. Vandaag zitten we met Travis, a Coinrule gebruiker en Crossfit Coach zijn Crypto Connoisseur geworden. Dit exclusieve interview laat zien hoe Travis principes van discipline, strategie en aanpassingsvermogen toepast om door de dynamische wereld van geautomatiseerde cryptohandel te navigeren.

Travis, het is een genoegen om jou als onze eerste “Handelaar van de Maand” te hebben. Kunt u beginnen met een korte introductie over uzelf, uw achtergrond en hoe u in de cryptohandel terecht bent gekomen?

T: De eer is werkelijk aan mij. Bedankt dat je mijn reis in de schijnwerpers hebt gezet.

Ik woon momenteel in de bruisende metropool Londen, maar ik kom oorspronkelijk uit Canada en ben hier ongeveer 6 jaar geleden naartoe verhuisd. Mijn dagelijkse baan is eigenlijk een CrossFit-coach en personal trainer, wat een totaal andere branche is dan Crypto en handelen! Dat gezegd hebbende, zijn er tal van overdraagbare vaardigheden die ik heb overgebracht naar de handel – aandacht voor detail, patroonherkenning en een talent voor het ontcijferen van complexe systemen – die mijn uitstapje naar de handel hebben geholpen.

Ik kwam oorspronkelijk in Crypto terecht via Web 3-gaming! Ik was gefascineerd door het idee van het bezit van digitale activa van game-items en mogelijk een extra inkomen verdienen met spelen. Maar toen ik dieper dook, besefte ik dat de infrastructuur voor het verdienen van een betrouwbaar inkomen uit gamen zich in een zeer vroeg stadium bevond en waarschijnlijk nog jaren zal duren voordat er enige betrouwbare inkomsten uit kunnen worden gehaald. Dat bracht mij bij Crypto-daghandel, dit bood ook een middel om extra inkomsten te genereren, maar was veel toegankelijker om aan de slag te gaan.

Reis naar cryptohandel

Elke handelaar heeft een uniek verhaal over zijn reis naar de wereld van cryptocurrencies. Kunt u uw ervaring delen en wat u ertoe aanzette om geautomatiseerd te handelen?

T: Het beginverhaal – zowel fascinatie als frustratie. Net als wij allemaal die beginnen met handelen, lijkt het een gemakkelijke manier om geld te verdienen “koop laag, verkoop hoog” en het omgekeerde. Maar in werkelijkheid is het de gemakkelijkste en moeilijkste manier om consistent geld te verdienen!

Het was in het begin erg frustrerend om te winnen en te verliezen zonder het raamwerk of de hoofdoorzaak te kennen van waarom het gebeurde. Dit leidde me naar een lang persoonlijk leertraject. Ik heb honderden uren aan grafieken bestudeerd, bestudeerd en geleerd van tophandelaren op meerdere sociale-mediaplatforms. Te veel geoefend Coinrule demoregels om te tellen!

"Het was erg frustrerend in het begin om te winnen en te verliezen zonder het raamwerk of de hoofdoorzaak te kennen van waarom het gebeurde. Dit leidde me naar een lang persoonlijk leertraject."

In de loop van de tijd nam mijn kennis toe en dit leidde tot een goed afgerond perspectief op hoe de markt en prijsactie werken.

De aantrekkingskracht van geautomatiseerde handel ontstond uit pure noodzaak. Het jongleren met een werkweek van 60 uur en het zoeken naar handelsmogelijkheden werd onhoudbaar. Automatisering, via Coinrule, werd mijn krachtvermenigvuldiger op de markt, waardoor ik efficiëntie kon bereiken zonder dat dit ten koste ging van de werkzaamheid.

Invloeden en mentoren

Zijn er bepaalde handelaren of opinieleiders in de cryptocurrency-ruimte die uw handelsfilosofie sterk hebben beïnvloed?

T: Absoluut! Crypto Face en het Market Cipher-team hebben een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van een groot deel van mijn vroege ontwikkeling, vooral bij het begrijpen van de marktdynamiek en de psychologie die deze drijft. Een andere opmerkelijke vermelding zou Crypto Neuvo zijn en zijn eenvoudige uitleg over het lezen van kaarsen en in het bijzonder “Wick Strategy”.

Over uw strategie

U heeft indrukwekkende resultaten behaald met uw handelsregels. Kunt u enig licht werpen op de kernprincipes of filosofieën achter uw strategie?

T: Bedankt; het is een opeenstapeling van al het harde werk en de lange uren die ik erin heb gestoken.

Wat de strategie betreft, ben ik in hart en nieren een tegendraadse handelaar! (Tegen de trend in) - Even als disclaimer: ik zou deze strategie niet aanbevelen aan een beginner. Het is belangrijk om eerst de basisprincipes van handelen met de trend te leren!

Dat gezegd hebbende, als je eenmaal een beter begrip hebt van de fundamentele factoren, begin je op te merken hoe de markt en de prijs bewegen. Er zit een natuurlijke stroom in die zich houdt aan dezelfde wetten van het universum die we allemaal kennen. “Wat omhoog gaat, moet naar beneden komen en wat naar beneden gaat, moet naar boven komen”.

Er zijn grote kansen aan beide uiteinden van het spectrum en vermijden een deel van de onzekerheid die gepaard gaat met handel in het midden. Je hoeft alleen maar de beste manier te vinden om lokale top- en bodemcijfers te identificeren om hiervan te profiteren.

“De basis van mijn strategie maakt gebruik van zowel sentiment- als koersmomentumindicatoren om potentiële toppen en bodems voor toetreding te identificeren”

Handelsuitdagingen

Elke handelaar wordt geconfronteerd met uitdagingen en hindernissen. Wat is volgens jou het meest uitdagende aspect van cryptohandel voor jou geweest, en hoe heb je dit overwonnen?

T:  Mijn grootste uitdaging waren mijn emoties en geduld. Ik twijfelde voortdurend aan mezelf als ik handmatig een transactie aanging of het verlies stopte/de winst te vroeg nam. Automatisering via Coinrule was een groot deel van mij om deze uitdaging te overwinnen en de discipline te bieden die nodig was om me aan mijn handelsplan te houden en mijn emotionele vooroordelen te neutraliseren.

Spotlight-regel en zijn oorsprong

Als onderdeel van deze functie benadrukken we een specifieke regel die door de handelaar is gekozen. Kunt u ons iets vertellen over uw regel, de betekenis ervan en hoe u deze heeft bedacht?

T: Een sjabloonvoorbeeld van een regel die mijn strategie belichaamt, integreert de Money Flow Index (MFI) onder de 20 op zowel tijdsbestekken van 15 minuten als 4 uur, waarbij een MACD boven de signaallijn komt op een tijdsbestek van 15 minuten.

De geldstroomindex vertegenwoordigt het sentiment van de munt die wordt oververkocht, terwijl de MACD-overschrijding de omkering van de prijsactie vertegenwoordigt en een opwaarts momentum vertoont. De exitvoorwaarde hiervoor zou de Bollinger Upper Band kunnen zijn, een specifieke% prijsstijging, of zelfs MACD die onder de signaallijn komt, afhankelijk van mijn risicotolerantie.

Persoonlijk houd ik er ook van om de BTC MFI aan een regel te koppelen, om ervoor te zorgen dat ik in de richting van de macromarkt handel. Ik heb deze basisstrategie oorspronkelijk ontwikkeld terwijl ik patronen observeerde die zich op deze manier afspeelden tijdens honderden uren besteed aan het analyseren van grafieken.

Inzichten over de toekomst van crypto

Cryptocurrency is een snel evoluerende ruimte. Waar ziet u, op basis van uw ervaring en observaties, de toekomst van cryptohandel, vooral met de opkomst van automatisering en algoritmische strategieën?

T: De toekomst is absoluut een combinatie van AI, Machine Learning en geautomatiseerde handel. Dit soort handel is veel superieur aan handmatige handel, omdat het de mogelijkheid heeft om de markt veel sneller op kansen te scannen en het beste van alles de emotionele kant van handelen wegneemt!

Advies voor aspirant-handelaren

Tot slot, voor degenen die nieuw zijn in cryptohandel of die hun strategieën willen verfijnen: welk advies zou u hen willen geven om te gedijen in deze dynamische omgeving?

T: Ik zou het ten zeerste aanbevelen om Market Cipher te bestuderen; hun bronnen zijn een goudmijn aan informatie. Omdat er zoveel basisindicatoren bij betrokken zijn – RSI, MFI, MACD, volumegewogen gemiddelde, enz. – krijgt u een goed afgeronde kennis van het lezen van grafieken en prijsactie.

Daarnaast zou ik willen voorstellen om te oefenen wat je leert Coinrule's Demo Exchange, verschillende strategieën uitproberen en resultaten analyseren.

Stel ten slotte vragen! Aarzel nooit om contact op te nemen met de  Coinrule gemeenschap; het is een schat aan collectieve wijsheid die wacht om aangeboord te worden, omdat we zoveel getalenteerde handelaars in onze gemeenschap hebben die graag willen helpen.

Conclusie

Travis is een echte moderne polymath, die uitblinkt op twee ogenschijnlijk uiteenlopende gebieden: CrossFit-coaching en Cryptocurrency Trading. Zijn reis illustreert dat vaardigheden als patroonherkenning, emotionele discipline en scherpe aandacht voor detail inderdaad overdraagbaar kunnen zijn over verschillende domeinen.

“Door geautomatiseerde handel via Coinrule in zijn drukke agenda, doet Travis geen concessies aan zijn toewijding aan fitness of financiën”

Travis benadrukt de waarde van gemeenschapsleren en moedigt nieuwe handelaren aan om met platforms zoals Coinrule om hun strategieën te verfijnen. Zijn succes dient als een krachtige herinnering dat je geen enkele weg hoeft te kiezen om te gedijen in de veelzijdige wereld van vandaag. Of u nu een nieuweling bent in cryptohandel of een doorgewinterde handelaar die uw strategieën wil optimaliseren, de inzichten van Travis bieden bruikbare wijsheid. Zijn ervaringen bieden lessen van onschatbare waarde voor zowel beginners als experts, wat hem tot een expert maakt Coinrule's Handelaar van de Maand.

Automatiseer uw transacties met Coinrule Vandaag!