Geautomatiseerde cryptohandel

AI ontmoet crypto

Vorige week sprak Sam Altman, CEO van OpenAI, zijn wens uit om 7 biljoen dollar of 3.5 keer het totale crypto-marktkapitaal op te halen om het ontwerp en de productie van chips te financieren om aan de toenemende vraag naar kunstmatige intelligentie (AI)-technologie te voldoen. Deze investering is zo groot dat het de deelnemers heeft geïnspireerd om meer in termen van exponentiële groei te denken. Waarom praten we hierover in een op Crypto gerichte nieuwsbrief? Omdat cryptohandelaren exponentiële groei goed begrijpen. Ook omdat het Crypto-AI-verhaal een vlucht heeft genomen. De prijzen van AI-munten van de afgelopen weken weerspiegelden deze trend. Het TAO-token van Bittensor, weergegeven in de bovenstaande grafiek, is sinds december exponentieel gegroeid. Volgens CoinGecko hebben AI-tokens echter een totale marktkapitalisatie van slechts $16 miljard, wat minder is dan 1% van de totale marktkapitalisatie voor cryptovaluta. Meme-tokens zijn $23 miljard waard.

Crypto en AI zijn de twee meest besproken technologieën van de afgelopen vijf jaar. Gezien de groeiende adoptie, het is logisch dat ze elkaar zouden overlappen. Maar veel geloven dat de twee technologieën fundamenteel tegengesteld zijn aan elkaar. Crypto vergemakkelijkt decentralisatie. Terwijl AI gedijt en centralisatie mogelijk maakt via de modellen waarop het is gebaseerd.

Het kruispunt is waar Blockchain-technologie gedecentraliseerde AI-modellen zou kunnen aandrijven. Crypto beloont deelname door middel van financiële prikkels. De stimuleringsstructuur van Crypto kan de decentralisatie van AI bevorderen door evenwichtige en diverse gegevensbronnen te belonen. Het zou er ook toe kunnen bijdragen dat de controle over AI uit handen van grote technologiebedrijven blijft. Bittensor wil dit bereiken door een netwerk van machine-intelligentie te creëren. Deze netwerken hebben de mogelijkheid om informatie te delen en te communiceren terwijl ze andere netwerkdeelnemers beoordelen en rangschikken.

Crypto is de ultieme speeltuin voor economische experimenten en speltheorie. Het kan ook dienen als financiële motor voor machine-to-machine-transacties zonder afhankelijk te zijn van vertrouwde, gecentraliseerde actoren. Het is dan alleen maar logisch dat AI in het Crypto-verhaal zou passen. Vanuit marktoogpunt lijkt het er duidelijk op dat dit verhaal een vlucht begint te nemen. Bekijk deze ruimte.