Verdien geld met crypto
Ebook Handleidingen Open source Team Handel Coinrule Trading Tips

Hoe u uw crypto-activa beheert - de beste strategieën om uw rendement te verhogen

Over cryptocurrencies gesproken, sommige mensen zeggen: “Ik ben hier alleen voor de technologie!” en ze letten niet op de dagelijkse prijsbewegingen. Het kan voor sommigen waar zijn, maar de overgrote meerderheid van degenen die munten kopen en verkopen, doet het om één belangrijke reden: geld verdienen. Dus wat zijn de beste strategieën om uw crypto te beheren?

Cryptocurrencies vertegenwoordigen waarschijnlijk de activaklasse met het beste risico-/opbrengstprofiel voor beleggers. Geen wonder, aangezien cryptocurrency-handel zo aantrekkelijk kan zijn in termen van potentieel rendement. Maar hoe geld verdienen met crypto?

Lange strategieën

In de handelsterminologie, a lang strategie betekent een positie hebben die voordeel heeft bij een prijsstijging van de onderliggende waarde. Wanneer u een munt koopt, bouwt u een longpositie op, in de verwachting dat de prijs vanaf daar zal stijgen. U kunt een enkele kooporder plaatsen en die munten als een langetermijninvestering houden. Jij bent hodling hoe de prijs ook zal bewegen, omdat u denkt dat de prijs in de toekomst aanzienlijk hoger zal zijn. In dit geval wilt u uw munten misschien veilig bewaren in een speciale portemonnee. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen. Als een lange termijn Hodler, hier vindt u een lijst met de beste manieren om uw munten op te slaan.

Een andere optie is om verschillende kooporders op verschillende tijdstippen te plaatsen. Op deze manier beheert u de volatiliteit van de prijs. Als u uw kooporders over een voldoende lange periode spreidt, kunt u een lagere gemiddelde prijs krijgen omdat u profiteert van de tijden dat de prijs daalt. Deze benadering staat bekend als DCA, Dollar-Cost Averaging.

Een manier om een ​​dergelijke strategie te optimaliseren, is door meer te kopen in periodes waarin de prijs naar beneden drijft, zodat u uw gemiddelde koopprijs nog meer verlaagt.

Een handelsbot is efficiënter dan een handelaar die dit doet, omdat een geautomatiseerd handelssysteem geen gevoelens heeft, dus het is niet bang om te kopen in tijden van daling. En dit zijn precies de momenten waarop de beste kansen zich voordoen!

DCA-strategie op BTC
Accumuleer Bitcoin wanneer de prijs daalt met Coinrule

Wil je deze strategie nog meer optimaliseren? Terwijl u uw favoriete munt verzamelt, kunt u tegelijkertijd ook winst nemen op een deel van uw bezit. Op deze manier kunt u uw munten terugverkopen in uw basisvaluta en heeft u meer toewijzing om uw strategie langer uit te voeren.

Accumuleer Bitcoin en neem tegelijkertijd gedeeltelijke winst met Coinrule

Lange/korte strategieën

Als u een long-only-strategie volgt, moet u voorbereid zijn om de volatiliteit van de markt te weerstaan. Misschien bent u niet gevoelig voor de dagelijkse prijsschommelingen en heeft het nieuws met betrekking tot de markt die een paar dagen daalt, geen invloed op u. Als ze dat wel doen, zou u de optie kunnen evalueren om ook te profiteren van de neergang van de markt. Dit zijn de beste strategieën om uw cryptovaluta te beheren als u een actieve handelaar bent.

Als u een portefeuille met cryptocurrencies heeft, kan het winstgevend zijn om een ​​positie te openen die profiteert van de prijsdaling. U zou uw portefeuille afdekken, waardoor uw risico en de volatiliteit van uw rendement worden verminderd. 

Tegenwoordig zijn er veel opties om geld te verdienen in crypto, of de prijs nu omhoog of omlaag gaat. Jaren geleden was de enige betrouwbare optie om een ​​account op Bitmex te openen. Na verloop van tijd kwamen andere concurrenten in de schijnwerpers. bybit is nu een van de beste beurzen waar u de meest liquide cryptocurrencies kunt verhandelen met behulp van derivaten. 

In 2019 hebben alle grote crypto-uitwisselingen de mogelijkheid toegevoegd om Bitcoin of andere munten te shorten met verschillende opties. Kraken is een van de oudste beurzen en een van de veiligste. Ze hebben onlangs de optie vrijgegeven om crypto-derivaten te verhandelen. De interface is gebruiksvriendelijk en u mag met een lage hefboomwerking handelen. Perfect als u op zoek bent naar een beurs om te leren handelen met dit soort instrumenten.

Geld verdienen met deze producten kan moeilijker zijn en houdt in dat u tijd moet investeren in het dagelijks leren en analyseren van de markt. Hier vindt u enkele handelstips die nuttig kunnen zijn. 

Passief inkomen

Als u de voorkeur geeft aan een minder actieve benadering, kunnen dit de beste strategieën zijn om uw crypto-portemonnee met weinig of geen moeite te beheren. U kunt uw vermogen op de lange termijn verhogen door uw munten te HODLen en er rente van te verdienen. Er zijn twee vergelijkbare benaderingen die u kunt toepassen.

Crypto-interesse

U kunt uw activa uitlenen aan platforms die u belonen met een periodieke rente. Het werkt precies zoals een bankrekening die rente op uw deposito's opbouwt. Deze oplossing is vrij eenvoudig en vereist niet veel inspanning van uw kant. 

Crypto-leenecosysteem

De belangrijkste beslissing die u moet nemen, is of u een gedecentraliseerde of gecentraliseerde entiteit wilt gebruiken. Wanneer u een gecentraliseerd/bewaarbedrijf kiest om uw geld te beheren, moet u op dat bedrijf vertrouwen. Hacken is een wijdverbreid probleem in de crypto-business, en het is een risico dat u zeer zorgvuldig moet beoordelen. Celsius en Blockfi behoren tot de grote bedrijven die belangen bieden op een relatief breed scala aan cryptocurrencies.

Enkele van de meest erkende uitwisselingen voegen ook interesse toe aan de aangeboden diensten. Als u uw munten al vasthoudt op beurzen zoals Binance, Bitfinex or Vloeistof misschien wilt u er om gemaksredenen voor kiezen om uw munten binnen de uitwisseling uit te lenen.

Aan de andere kant, wanneer u uw munten in een gedecentraliseerd protocol stort, gaat uw vertrouwen naar het slimme contract dat uw geld afhandelt. Over het algemeen is dit een veiligere manier om uw activa op te slaan, maar houd er rekening mee dat u moet controleren of het slimme contract is gecontroleerd of gecertificeerd door een extern bedrijf. Een niet-gecontroleerd slim contract kan net als een gecentraliseerd bedrijf worden gehackt. De meest bekende protocollen die u kunt gebruiken om ERC-20-token te storten en rente te verdienen, zijn: dYdX, Maker, Samenstelling en Steunpunt

Niet alle munten komen in aanmerking voor rente. Gewoonlijk accepteren de gecentraliseerde platforms alleen de meest liquide cryptocurrencies, terwijl de gedecentraliseerde platforms alleen stortingen in op Ethereum gebaseerde munten toestaan.

staking

Als je een munt hebt op basis van een Proof-of-Stake consensus-algoritme, heb je de kans om: inzet uw munten en verdien ook rente. Lees hier meer over het verschil tussen PoS en Proof-of-Work munten. 
In sommige gevallen kunt u uw node eenvoudig op de blockchain instellen, klaar om uit te zetten en het rendement rechtstreeks in uw portemonnee te verdienen. Soms is het opzetten van een node niet zo eenvoudig, of je hebt een minimum aantal munten nodig om de transacties te valideren (en de beloningen te krijgen van de gedolven blokken). In deze gevallen, platforms zoals StakingLabs zal de munten voor je inzetten. Doe zoals altijd uw eigen onderzoek voordat u uw munten stort op toepassingen van derden. Er is een toenemende vraag naar deze optie, en recentelijk hebben grote beurzen zoals Binance, Kucoin en Okex zijn begonnen met het toevoegen van uitzetopties.

Mijnbouw 

Ben je een tech-nerd en ben je echt geïnteresseerd in meer huid in het spel van crypto? Dan zou je de optie van het minen van cryptocurrencies kunnen evalueren. De meeste cryptocurrencies die het meest worden gebruikt, zijn gebaseerd op PoW-protocollen. Dat betekent dat je speciale hardware nodig hebt om een ​​zeer complexe wiskundige berekening uit te voeren om een ​​blok te minen. Het proces van het minen van blokken is wat PoW-cryptocurrencies laat werken. Elke te valideren transactie moet in een reeks blokken worden opgenomen. De eerste die een blok mineert, krijgt de transactiekosten die in dat blok zijn inbegrepen, plus nieuwe munten. Dit is hoe Bitcoin of Ethereum werkt.

Zoals we al zeiden, heb je specifieke hardware nodig om cryptocurrencies te minen en om meer geld te verdienen met mining, moet je de instellingen optimaliseren zodat de prestaties van je rig zullen verbeteren. Bovendien heeft elke cryptocurrency zijn specifieke algoritme, dus de beslissing van welke munt je wilt minen, heeft een directe impact op de hardware die je nodig hebt. 

Voor-en nadelen

Het delven van cryptocurrencies is over het algemeen riskant. Aan de ene kant worden de kosten voor het opzetten en gebruiken van uw apparatuur meestal in fiat-valuta betaald. Aan de andere kant wordt het rendement dat u verdient, uitgedrukt in cryptocurrency. De prijsvolatiliteit kan het minen van cryptocurrencies voor langere tijd een onrendabele onderneming maken. Desalniettemin, als u de mijnbouwkosten als een investering beschouwt, kunnen de verzamelde munten op de lange termijn aanzienlijke winsten opleveren als de prijs stijgt.

U kunt ook een geautomatiseerd systeem gebruiken om periodiek een deel van de munten die via mijnbouw worden beloond, te verkopen. U kunt bijvoorbeeld uw munten op de door u gewenste beurs storten en ze vervolgens verkopen wanneer de marktomstandigheden gunstiger zijn. Dat zou best een slimme manier van minen zijn!

Alle beste strategieën om uw crypto te beheren, kunnen voor- en nadelen hebben. U kunt degene kiezen die beter bij uw voorkeuren past, of u kunt ook een gemengde benadering kiezen, waarbij u een deel van uw investeringsallocatie aan een aantal van deze strategieën toewijst om de perfecte combinatie voor uw behoeften te vinden.