Geld verdienen met cryptovaluta
Geautomatiseerde cryptohandel Handelsbots Trading Tips

Hoe u uw crypto-activa beheert - de beste strategieën om uw rendement te verhogen

Over cryptocurrencies gesproken, zeggen sommige mensen “Ik ben hier alleen voor de techniek!” en ze letten niet op de dagelijkse prijsbewegingen. Voor sommigen kan het waar zijn, maar de overgrote meerderheid van degenen die munten kopen en verkopen, doet het om één belangrijke reden: geld verdienen. Dus wat zijn de beste strategieën om uw cryptovaluta te beheren?

Cryptocurrencies vertegenwoordigen waarschijnlijk de activaklasse met het beste risico-/rendementsprofiel voor beleggers. Geen wonder, aangezien handel in cryptocurrency zo aantrekkelijk kan zijn in termen van potentiële opbrengsten. Maar hoe verdien je geld met crypto?

Lange strategieën

In de handelsterminologie, a lang strategie betekent een positie hebben die profiteert in het geval van een koersstijging van de onderliggende waarde. Wanneer u een munt koopt, neemt u een longpositie in, in de verwachting dat de prijs vanaf daar zal stijgen. U kunt een enkele kooporder plaatsen en die munten houden als investering op lange termijn. Jij bent hodling ongeacht hoe de prijs zal bewegen, omdat u denkt dat de prijs in de toekomst aanzienlijk hoger zal zijn. In dit geval wilt u uw munten misschien veilig bewaren in een speciale portemonnee. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen. Als een lange termijn Hodler, hier vindt u een lijst met de beste manieren om uw munten op te slaan.

Een andere mogelijkheid is om verschillende kooporders op verschillende tijdstippen te plaatsen. Op deze manier beheert u de volatiliteit van de prijs. Als u uw kooporders over een voldoende lange periode verspreidt, kunt u een lagere gemiddelde prijs krijgen omdat u profiteert van de momenten waarop de prijs daalt. Deze benadering staat bekend als DCA, Dollar-Cost Averaging.

Een manier om zo'n strategie te optimaliseren, is door meer te kopen in periodes dat de prijs lager wordt, zodat u uw gemiddelde aankoopprijs nog meer verlaagt.

Een handelsbot is efficiënter dan een handelaar die dit doet omdat een geautomatiseerd handelssysteem geen gevoelens heeft, dus het is niet bang om te kopen in tijden van opname. En dit zijn precies de momenten waarop de beste kansen zich voordoen!

DCA-strategie op BTC
Verzamel Bitcoin wanneer de prijs daalt Coinrule

Wil je deze strategie nog verder optimaliseren? Terwijl u uw favoriete munt verzamelt, kunt u tegelijkertijd ook winst nemen op een deel van uw bezit. Op deze manier kunt u uw munten terugverkopen aan uw basisvaluta en heeft u meer toewijzing om uw strategie langer uit te voeren.

Verzamel Bitcoin en neem tegelijkertijd gedeeltelijke winst Coinrule

Lange/korte strategieën

Als u een long-only-strategie hanteert, moet u bereid zijn om de volatiliteit van de markt te weerstaan. Misschien bent u niet gevoelig voor de dagelijkse prijsschommelingen en heeft het nieuws met betrekking tot de daling van de markt gedurende een paar dagen geen invloed op u. Als ze dat wel doen, zou je de mogelijkheid kunnen overwegen om ook te profiteren van de marktdalingen. Dit zijn de beste strategieën om uw crypto te beheren als u een actieve handelaar bent.

Als u een portefeuille met cryptocurrencies heeft, kan het winstgevend zijn om een ​​positie te openen die profiteert van de prijsdaling. U zou uw portefeuille afdekken, waardoor uw risico en de volatiliteit van uw rendement worden verminderd. 

Tegenwoordig zijn er veel opties om geld te verdienen met crypto, of de prijs nu omhoog of omlaag gaat. Jaren geleden was de enige betrouwbare optie het openen van een account op Bitmex. Na verloop van tijd kwamen andere concurrenten in de schijnwerpers. bybit is nu een van de beste beurzen waar u de meest liquide cryptocurrencies kunt verhandelen met behulp van derivaten. 

In 2019 hebben alle grote crypto-uitwisselingen de mogelijkheid toegevoegd om Bitcoin of andere munten te shorten met verschillende opties. Kraken is een van de oudste uitwisselingen en een van de veiligste. Ze hebben onlangs de mogelijkheid vrijgegeven om crypto-derivaten te verhandelen. De interface is gebruiksvriendelijk en u mag handelen met een lage hefboomwerking. Perfect als je op zoek bent naar een beurs om te leren handelen met dit soort instrumenten.

Geld verdienen met deze producten kan moeilijker zijn en vereist tijd investeren in het dagelijks leren en analyseren van de markt. Hier vindt u enkele handelstips die nuttig kunnen zijn. 

Passief inkomen

Als u de voorkeur geeft aan een minder actieve aanpak, kunnen dit de beste strategieën zijn om uw crypto-portemonnee met weinig of geen moeite te beheren. U kunt uw vermogen op de lange termijn vergroten door uw munten te HODLen en er rente over te verdienen. Er zijn twee vergelijkbare benaderingen die u zou kunnen gebruiken.

Crypto-interesse

U kunt uw activa uitlenen aan platforms die u belonen met een periodiek rente. Het werkt precies zoals een bankrekening die rente opbouwt over uw stortingen. Deze oplossing is vrij eenvoudig en vereist niet veel inspanning van uw kant. 

Ecosysteem voor cryptoleningen

De belangrijkste beslissing die u moet nemen, is of u een gedecentraliseerde of gecentraliseerde entiteit wilt gebruiken. Wanneer u een gecentraliseerd/bewarend bedrijf kiest om uw geld te beheren, moet u dat bedrijf vertrouwen. Hacken is een wijdverbreid probleem in de cryptobusiness en het is een risico dat u zeer zorgvuldig moet inschatten. Celsius en Blockfi behoren tot de grote bedrijven die belangen bieden op een relatief breed scala aan cryptocurrencies.

Enkele van de meest erkende beurzen voegen ook interesse toe aan de aangeboden diensten. Als u uw munten al op beurzen zoals Binance, Bitfinex or Vloeistof u kunt er voor uw gemak voor kiezen om uw munten binnen de beurs uit te lenen.

Aan de andere kant, wanneer u uw munten in een gedecentraliseerd protocol stort, gaat uw vertrouwen naar het slimme contract dat uw geld verwerkt. Over het algemeen is dit een veiligere manier om uw activa op te slaan, maar houd er rekening mee dat u moet verifiëren dat het smart-contract is gecontroleerd of gecertificeerd door een derde partij. Een niet-gecontroleerd slim contract kan net als een gecentraliseerd bedrijf worden gehackt. De meest bekende protocollen die u kunt gebruiken om ERC-20-token te storten en rente te verdienen, zijn wxya, Maker, Samenstelling en Steunpunt

Niet alle munten komen in aanmerking om rente te verdienen. Gewoonlijk accepteren de gecentraliseerde platforms alleen de meest liquide cryptocurrencies, terwijl de gedecentraliseerde platforms alleen stortingen in op Ethereum gebaseerde munten toestaan.

staking

Als je een munt hebt op basis van een Proof-of-Stake-consensusalgoritme, heb je de kans om dat te doen inzet uw munten en verdien ook rente. Je kunt hier meer lezen over het verschil tussen PoS- en Proof-of-Work-munten. 
In sommige gevallen kunt u eenvoudig uw node op de blockchain instellen, klaar om uit te zetten en het rendement rechtstreeks in uw portemonnee te verdienen. Een andere keer is het opzetten van een node niet zo eenvoudig, of zou je een minimum aantal munten nodig hebben om de transacties te valideren (en de beloningen te krijgen van de gedolven blokken). In deze gevallen houden platforms van StakingLabs zal de munten voor je inzetten. Doe zoals altijd uw eigen onderzoek voordat u uw munten op applicaties van derden stort. Er is een toenemende vraag naar deze optie en recentelijk hebben grote beurzen zoals Binance, Kucoin en Okex zijn begonnen met het toevoegen van uitzetopties.

Mijnbouw 

Ben je een tech-nerd en ben je echt geïnteresseerd in meer skin in het spel van crypto? Dan zou je de optie van het minen van cryptocurrencies kunnen evalueren. De meeste cryptocurrencies die het meest worden gebruikt, zijn gebaseerd op PoW-protocollen. Dat betekent dat je speciale hardware nodig hebt om een ​​zeer complexe wiskundige berekening uit te voeren om een ​​blok te minen. Het proces van het minen van blokken zorgt ervoor dat PoW-cryptocurrencies werken. Elke te valideren transactie moet worden opgenomen in een reeks blokken. De eerste die een blok ontgint, krijgt de transactiekosten die in dat blok zijn inbegrepen, plus nieuwe munten die worden geslagen. Dit is hoe Bitcoin of Ethereum werkt.

Zoals we al zeiden, heb je specifieke hardware nodig om cryptocurrencies te minen en om meer geld te verdienen met minen, moet je de instellingen optimaliseren zodat de prestaties van je rig verbeteren. Bovendien heeft elke cryptocurrency zijn specifieke algoritme, dus de beslissing welke munt je wilt minen heeft een directe invloed op de hardware die je nodig hebt. 

Voor-en nadelen

Het minen van cryptocurrencies is over het algemeen riskant. Aan de ene kant worden de kosten voor het opzetten en gebruiken van uw apparatuur doorgaans betaald in fiat-valuta. Aan de andere kant wordt het rendement dat u verdient uitgedrukt in cryptocurrency. De prijsvolatiliteit kan het minen van cryptocurrencies voor langere tijd een onrendabele onderneming maken. Desalniettemin, als je de mijnbouwkosten als een investering beschouwt, kunnen de munten die je hebt verzameld op de lange termijn aanzienlijke winst opleveren als de prijs stijgt.

U kunt ook een geautomatiseerd systeem gebruiken om periodiek een deel van de via mining beloonde munten te verkopen. U kunt bijvoorbeeld uw munten storten op de beurs van uw keuze en ze vervolgens verkopen wanneer de marktomstandigheden gunstiger zijn. Dat zou best een slimme manier van minen zijn!

Alle beste strategieën om uw crypto te beheren, kunnen voor- en nadelen hebben. U kunt degene kiezen die beter bij uw voorkeuren past, of u kunt ook kiezen voor een gemengde benadering, waarbij u een deel van uw investeringsallocatie toewijst aan een aantal van deze strategieën om de perfecte combinatie voor uw behoeften te vinden.