Geautomatiseerde cryptohandel

Bollinger Bands zijn live op Coinrule!

Voortbordurend op ons nieuwe technische indicatoraanbod, zijn Bollinger Bands nu live Coinrule!

Wat zijn Bollinger-bands?

Bollinger Bands behoren tot de meest bekende en meest gebruikte technische analyse-indicatoren. Ze zijn gemaakt door John Bollinger in de vroege jaren '1980. Een Bollinger Band is een hulpmiddel voor technische analyse dat wordt gedefinieerd door een reeks trendlijnen traditioneel twee standaarddeviaties (positief en negatief) uitgezet van een eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) van de prijs van een actief. De SMA (de middelste lijn) dient dan als basis voor de bovenste en onderste band die worden gebruikt als een manier om de volatiliteit te meten door de relatie tussen de banden en de prijs te observeren. Wanneer de banden convergeren en de kloof ertussen klein is, geeft dit aan dat de volatiliteit laag is en dat een uitbraak op handen is.

De uitbraakrichting bepalen 

Het bepalen van de uitbraakrichting is iets uitdagender. John Bollinger stelt voor om een ​​combinatie van andere indicatoren te gebruiken, zoals de RSI, in combinatie met zijn Bands om te proberen de uitbraakrichting te identificeren.

Bovendien, als er een positieve divergentie is, dat wil zeggen als de indicatoren omhoog gaan terwijl de prijs naar beneden gaat (of relatief stabiel blijft), is dit een bullish signaal en daarom is een opwaartse uitbraak waarschijnlijker. Omgekeerd, als de prijs hoger wordt maar de twee banden een negatieve divergentie vertonen, is een neerwaartse uitbraak het meest waarschijnlijke scenario. Andere belangrijke signalen kunnen komen wanneer de prijs de bovenste en onderste band breekt. Wanneer de prijs de onderste band doorbreekt, kan dit fungeren als een koopsignaal en het tegenovergestelde is waar wanneer de prijs de bovenste band doorbreekt. Laten we een voorbeeld bekijken:

In het bovenstaande voorbeeld gaf het aanhalen van de banden een indicatie dat een uitbraak op handen was. Toen de prijs de onderste band doorbrak, zou het een geweldige koopkans zijn geweest, omdat er een enorme opwaartse uitbraak volgde op dit signaal. 

Bekijk enkele van onze Bollinger Bands-sjablonen om aan de slag te gaan met het inbouwen van deze indicator in uw strategieën. 

We hopen dat je geniet van de nieuwe functies. Veel plezier met handelen!