Team

Haat het of hou ervan

Bitcoin / Amerikaanse dollar (COINBASE:BTCUSD) Altcoins

Heb je de dip gekocht? Zo ja, wiens dip?

Altcoins zijn sterk hersteld sinds de dieptepunten van vorige week, met Bitcoin veel zwakker en onzeker over welke richting te nemen. Dat komt overeen met de stelling die in onze recente post is gepresenteerd. We hebben uiteengezet hoe: Bitcoin zou een tijdje zijwaarts kunnen handelen, waardoor de markt weer een kans krijgt voor een nieuw mini-Altseizoen.

De grafiek vergelijkt de prijs van Bitcoin (hierboven) parallel met de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies (exclusief Bitcoin ) gedeeld door BTC's marktkapitalisatie

Dit geeft vrij duidelijk onder- en overprestaties van de markt versus Bitcoin .

Als we naar de grafiek kijken, lijken Altcoins behoorlijk stevig vast te houden gezien de duik van de Bitcoin, en eindigden ze pas te capituleren toen de markt volatiliteit extreme niveaus bereiken. Nadat de (lokale) bodem was bereikt, haastten handelaren en investeerders zich om de munten terug te kopen die ze een paar dagen eerder gedwongen waren te verkopen. Ervaren marktpartijen hebben tegen een lagere prijs kunnen inkopen, anderen helaas tegen een hogere prijs.

Dit is de typische herverdeling van rijkdom in deze gevallen, van degenen die in paniek verkopen tot degenen die geduldig wachten om dips te kopen. Haat het, of hou ervan, dat is de markt.

Wat is het volgende? Ondanks de scherp rebound, Altcoins slaagde er niet in om de steile opwaartse trend te herwinnen. Ze zijn al weken aan het handelen. Als dit niet snel gebeurt, kan hun momentum verslechteren. In dat geval, dat zou een kans kunnen zijn om terug te keren naar Bitcoin , met de juiste hoeveelheid brandstof om voor eens en altijd de weerstand van $ 60,000 te doorbreken.