Team

Daghandel Crypto

Een zekere manier om geld te verdienen met digitale valuta is door deel te nemen aan daghandel in cryptovaluta. Als je nog moet meedoen, is het nog niet te laat. Hier is alles wat u moet weten over deze vorm van cryptohandel.

Volgens een studie uitgevoerd in 2020, werd de marktomvang voor cryptocurrency geschat op: $ 1.49 miljard en zal naar verwachting $ 4.94 miljard bereiken in 2030. De exponentiële groei van 12.8 van 2021 tot 2030 zal te wijten zijn aan een grotere acceptatie van de bestaande crypto's en de creatie van nieuwe.

Wat is daghandel?

Daghandel is een kortetermijnstrategie waarbij cryptocurrencies op dezelfde dag worden gekocht en verkocht. Het wordt als zeer riskant beschouwd vanwege de hoge volatiliteit in de markt. 

Om te slagen in daghandel in crypto, moet u een uitgebreide kennis hebben van de wereldwijde cryptocurrency-markt en blockchain-technologie. Met deze informatie kunt u weloverwogen beslissingen nemen. Het belangrijkste verschil tussen daghandel in cryptovaluta en traditionele handel is dat de laatste afhankelijk is van de langetermijnprestaties van de geselecteerde cryptovaluta.

Aan de andere kant maken cryptohandelaren op de dag gebruik van onmiddellijke winstmogelijkheden. Weten wanneer je een crypto-activum moet kopen of verkopen, is niet eenvoudig, omdat er met verschillende factoren rekening moet worden gehouden. 

Gelukkig zijn er online veel tools en bronnen die u kunt gebruiken om uw slagingspercentages te verhogen, zoals screeners en handelssimulatorsoftware. 

Daghandel versus swinghandel

Daghandel-crypto omvat uitgebreide technische analyse- en kaartsystemen om kortetermijntransacties te plaatsen. Het wordt aanbevolen om tijd te besteden aan het bestuderen van hoe de kaartsystemen werken om het risico op geldverlies te verminderen. 

Swingtrading is een andere populaire strategie waarbij handelaren profiteren van prijsveranderingen op korte tot middellange termijn. Het doel is om schommelingen in cryptoprijzen te identificeren en hiervan te profiteren. Merk op dat dergelijke schommelingen dagen, weken en zelfs maanden kunnen duren. 

Er zijn twee hoofdtypen schommels, namelijk:

  • Swing Highs - Dit is wanneer de cryptomarkt piekt voordat hij terugvalt. Het is een uitstekende gelegenheid voor een kortetermijnhandel.
  • Swing Lows - Dit is wanneer de markt daalt en vervolgens terugveert. U kunt deze verandering in de markt gebruiken om een ​​lange transactie te plaatsen.

Volgens experts zijn Binance Coin, Ethereum en Bitcoin de beste crypto-activa voor swingtrades. Deze beoordeling is gebaseerd op het feit dat de drie de grootste marktkapitalisatie hebben in vergelijking met andere digitale valuta. Het zijn dan ook de meest liquide cryptovaluta's op de markt.

Laten we een andere versnelling kiezen en de beste crypto-handelsstrategieën bespreken. 

Beste crypto-handelsstrategieën

  1. Vang de prijsschommeling

Deze swingstrategie is gericht op het identificeren of "vangen" van een prijsverandering in een trending cryptomarkt. U komt in de handel na een pullback. Het take-profitpunt moet worden ingesteld net voordat de marktschommeling piekt, terwijl het stop-loss onder de lage kaarspositie moet liggen. 

  1. Moving Average Krabber

Het belangrijkste doel van deze strategie is om geld te verdienen met kleine winsten en het neerwaartse risico te verminderen. U kunt dit doen door regelmatig transacties te openen en te sluiten. Om het risico te verminderen, worden de transacties op één dag gesloten; de marktomstandigheden hebben dus geen significante invloed op de algehele prestaties van het handelssysteem. 

In een notendop, handelaren streven ernaar crypto-activa te identificeren met een neerwaartse trend, maar zullen naar verwachting stijgen. Het doel is niet om maximale winst te behalen, maar een minimale winst en door te gaan naar de volgende beschikbare kans.

  1. Multi-time frame RSI scalperen

Onbekend bij de meesten die dag in crypto handelen, is dat alle dips niet hetzelfde zijn en dat ze dus niet allemaal op dezelfde manier moeten worden geïnterpreteerd. Multi-time frame RSI scalperen houdt in dat een crypto-activum wordt gekocht dat dagenlang in een verliespositie kan blijven zonder tekenen van zwakte te vertonen. De winstmarges zijn meestal hoog als het activum herstelt van de dip en omhoog schiet.

  1. Rasterhandel 

Simpel gezegd, dit is een strategie waarbij crypto-activa met specifieke prijsintervallen worden gekocht en verkocht. Bij het betreden van de handel worden deze intervallen ingesteld en profiteert u van prijsschommelingen in zijwaartse markten.

Gewoonlijk worden de kooporders strategisch onder de geselecteerde crypto-huidige prijs geplaatst. Anderzijds worden de verkooporders boven de huidige prijs gepositioneerd. 

Hoe u risico's beheert bij het handelen in crypto's

Meet de mogelijkheid van verlies

Bepaal, voordat u een cryptovaluta voor daghandel betreedt, de hoeveelheid geld die u zich kunt veroorloven te verliezen als de transactie tegen uw voorspelling ingaat. Voor beginners moet het risicopercentage 1% of minder zijn als ze de kneepjes van het vak leren. Door het percentage laag te houden, wordt ook het beschikbare kapitaal gemaximaliseerd en de opnames geminimaliseerd.

Diversifieer uw portefeuille

Afgezien van het analyseren van de markt, biedt het diversifiëren van uw portefeuille meer kansen en meer risicovermindering. Aangezien de cryptomarkt dynamisch is, zal het hebben van een gediversifieerde handelsstrategie helpen om de verliezen die in één crypto-activum zijn opgelopen te verdunnen met winst die wordt gemaakt met een andere activahandel.

Dientengevolge creëert diversificatie een evenwichtig risicoprofiel waarmee u op de lange termijn maximale winst kunt behalen. 

Bestudeer de marktomstandigheden

Een fout die beginnende cryptohandelaren maken, is om met echt geld (en te veel) te handelen voordat ze de marktomstandigheden bestuderen en leren hoe het handelsplatform werkt. Wees anders door de tijd te nemen om uw gewenste markt uitgebreid te onderzoeken voordat u zich erin waagt om het risico op verliezen te verkleinen.

Een zwak presterend crypto-activum dat veel wordt verhandeld, kan bijvoorbeeld terugveren wanneer het het minst wordt verwacht. Investeren in een dergelijk actief wanneer de prijs laag is, kan uw bankroll aanzienlijk verhogen als het terugkaatst.

De afhaalmaaltijd is dat u de markt uitgebreid moet bestuderen voordat u een transactie aangaat. Verwacht het beste en maak een plan hoe u kunt herstellen als de markt niet presteert zoals u had verwacht.

Conclusie

Daghandel-crypto is een unieke manier om te profiteren van de ballonvarende en lucratieve cryptocurrency-markt. Identificeer tools die u kunt gebruiken om de markt te bestuderen voordat u een transactie aangaat om het risico op verliezen te verminderen. Wat nog belangrijker is, begroot dienovereenkomstig om te voorkomen dat u meer uitgeeft dan u zich kunt veroorloven te verliezen.