Team

Bear Market, Bull Market of?

Bitcoin / Amerikaanse dollar (COINBASE:BTCUSD) Bearmarkt of bullmarkt?

Investeerders en handelaren zijn mensen met emoties, angsten en vooroordelen. Om de onzekerheid van elk aspect van het dagelijks leven te overwinnen, hebben ze dingen nodig die hen een gevoel van veiligheid geven. Bear-markt, Bull-markt, of?

Door een specifiek 'label' toe te kennen aan gebeurtenissen, objecten of het gedrag van andere mensen, helpt iedereen om wat er om ons heen gebeurt te categoriseren zodat het in onze geestesschema's past.

Bij het handelen gebeurt vaak hetzelfde proces. Het is nu weken geleden dat handelaren moeite hebben om de vraag te beantwoorden, zitten we in een berenmarkt?

Waarom is het zo belangrijk om een ​​label toe te kennen aan de huidige marktomstandigheden als je naar de prijs moet kijken?

Interessant is dat in 2019 de prijs van Bitcoin steeg met 200%, maar niemand herinnert zich een Bull-markt in 2021, zelfs als dergelijke prestaties in een andere activaklasse zo goed zouden zijn bestempeld. Dat komt waarschijnlijk omdat cryptoprijsbewegingen een andere schaal hebben.

Fibonacci-retracements zijn een waardevolle manier om de omvang van een prijsbeweging te meten. Ondanks de stijging van 200%, Bitcoin slechts 61% van de verdwijning die tijdens de Bear-markt werd ervaren. Door dezelfde logica toe te passen op de huidige prijsactie, Bitcoin heeft steun gevonden precies rond hetzelfde niveau van 61% berekend vanaf de bodem in september 2020.

Mocht de huidige ondersteuning stand houden, dan wordt het label "Bear market" snel weer gearchiveerd.