Veelvoorkomende handelsfouten
Team

5 veelgemaakte fouten die cryptohandelaren maken

De start van elk nieuw jaar biedt de mogelijkheid om te analyseren wat je in het vorige jaar hebt bereikt en om doelen voor het nieuwe jaar op te stellen. Als u dit leest, is de kans groot dat u zich realiseert dat er een zekere marge voor verbetering voor u is om een ​​betere handelaar of belegger te worden. Welnu, het is het juiste moment om enkele doelen voor dit nieuwe jaar in Crypto op te stellen en uw handelssystemen te verbeteren. Hier zijn enkele handelstips om de meest voorkomende fouten die cryptohandelaren maken te voorkomen.

2020 ziet eruit als een veelbelovend jaar voor cryptocurrencies, dus waarom zou je het niet op de allerbeste manier benaderen om er het beste van te maken?

Hier zijn enkele resoluties die u absoluut in uw Crypto-not-do-do-lijst moet opnemen.

1) Voorkom dat u meer geld riskeert dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

U heeft dit misschien al in gedachten, maar u kunt nooit genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om duidelijke regels over geldbeheer in uw strategieën te hebben.

Dat geldt niet alleen voor het totale kapitaal dat u besluit te investeren. U moet er ook voor zorgen dat geen van uw transacties een dergelijk verlies kan veroorzaken dat uw hele portefeuille zou vernietigen. Onthoud dat er een winst van 25% nodig is om een ​​eerder verlies van 20% te compenseren, en een winst van 100% om break-even te zijn van een prijsdaling van 50%. Als je het vanaf dit punt van jezelf bekijkt, wordt het duidelijk dat het niet verliezen van geld een nog hogere prioriteit is dan het verdienen van geld zelf.

Hoeveel kost het om break-even te draaien van eerdere verliezen?
Hoeveel kost het om break-even te draaien van eerdere verliezen?

Hoe hoger de blootstelling, hoe meer u zich onder druk en gestrest kunt voelen. Het idee om meer geld te verliezen dan u zich kunt veroorloven, zou uw besluitvormingsproces in gevaar brengen en rechtstreeks van invloed zijn op uw handelssysteem.

Een tip zou kunnen zijn om te beginnen met handelen met zeer lage bedragen en vervolgens de orders geleidelijk te vergroten. Haast u niet te snel naar grote winsten. Wees oplettend. Handelen is een marathon, geef niet op na een paar kilometer!

2) Handel nooit zonder een duidelijk handelsplan.

Zou je je dagelijkse werk kunnen doen zonder een schema of enige structuur? Alle menselijke activiteiten moeten op de een of andere manier worden georganiseerd en moeten werken volgens een min of meer gedefinieerd plan. Handelen is niet minder onderworpen aan deze algemene regel.

In een vorig artikel, heb ik stap voor stap gedefinieerd, wat de elementen zouden zijn waarmee elke handelaar of belegger rekening moet houden voordat hij zijn of haar investeringsbeslissingen neemt.

Eerst moet u de marktomstandigheden analyseren en de bijzondere aspecten begrijpen van het actief dat u gaat verhandelen. In dit stadium zou het ook cruciaal zijn om te beoordelen welke variabelen van invloed kunnen zijn op het actief dat u gaat verhandelen. Door deze factoren op een duidelijke manier te voorspellen, krijg je een beter begrip van het "grote geheel" waarin je gaat spelen.

U moet de strategie instellen waarvan u denkt dat deze het beste past bij het handelsscenario dat u in de vorige stap hebt gedefinieerd. Het is de moeite waard om op te merken dat de vierseizoenenregel niet bestaat en dat een handelsplan in sommige perioden hoge winsten kan opleveren en in andere perioden verliezen kan opleveren. Het is niet alleen belangrijk om te weten hoe u een plan moet uitvoeren, maar het is ook essentieel om te weten wanneer u het moet gebruiken. Net zoals je weet wanneer het beter is om een ​​schroef of een hamer te gebruiken.

Wanneer u uw strategie kiest, is een extra stap om deze te backtesten, zodat u de laatste aanpassingen kunt maken op basis van resultaten uit historische gegevens. Het tweaken en optimaliseren van sommige parameters kan uw resultaten aanzienlijk verbeteren.

Eindelijk bent u klaar om uw strategie op de markt uit te voeren!

3) Probeer niet veel verschillende handelsstrategieën.

Verdwalen in het aantal beschikbare strategieën is ook een van de meest voorkomende fouten die cryptohandelaren maken. Er zijn tegenwoordig tientallen technische indicatoren beschikbaar voor handelaren, alleen de meest populaire. Er zijn eindeloze mogelijkheden van strategieën die handelaren zouden kunnen implementeren.

U moet zich concentreren op een beperkt aantal handelsstrategieën en zorgvuldig observeren hoe ze werken en welk rendement ze opleveren. Houd er rekening mee dat de eerste resultaten mogelijk geen definitief bewijs leveren voor de betrouwbaarheid van de strategie.

Zoals we al zeiden, als de regel verlies oplevert, betekent dat niet per se dat het een slechte strategie is. Misschien was de timing verkeerd en kon je het nog steeds gebruiken in verschillende marktomstandigheden. Ook heeft geen enkele handelsstrategie een succespercentage van 100%. Een strategie te vroeg beoordelen zonder een goede analyse kan misleidend zijn.

Bovendien kan het uitproberen van veel strategieën ertoe leiden dat u meer handelt dan nodig is. Overtrading is een veelgemaakte fout, vooral voor nieuwelingen. Ken uw handelsstrategieën beter, maak gebruik van hun sterke punten en verbeter hun zwakke punten!

4) Volg niet blindelings het handelsadvies van iemand anders.

Gezien de enorme stroom aan nieuws waaraan we elke dag worden blootgesteld, is het gebruikelijk om handelsadviezen of investeringssuggesties van veel verschillende bronnen te ontvangen. U kunt handelssignalen en koersdoelen krijgen via tweets, Telegram-groepen en opmerkingen in forumdiscussies, om er maar een paar te noemen.

Je moet deze ideeën filteren om je alleen te concentreren op die ideeën die echt nuttig voor je kunnen zijn. Er zijn twee belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

  1. Niet alle handelsideeën die u zult lezen of zien, zijn geproduceerd door ervaren handelaren. Er is geen garantie dat er een solide basis zou kunnen zijn die die handelsstrategie ondersteunt.
  2. Zelfs als de strategie een solide basis heeft, betekent dit niet dat het slim zou zijn om het blindelings toe te passen.

Elke handelsstrategie gaat gepaard met specifieke overwegingen met betrekking tot de positieomvang, risicobeheer, tijdshorizon van de investering en beoogde winst. Vaak zijn al deze variabelen niet expliciet en meestal krijg je een instapprijs en een richtprijs. In het beste geval krijgt u ook een stop loss-niveau, maar er kunnen andere aspecten zijn die u nog steeds mist en die essentieel kunnen zijn voor het succes van het plan.

5) Sta nooit toe dat gevoelens je beslissingen leiden!

Door hun eigen aard worden mensen vaak gedreven door emoties en gevoelens. Deze elementen zijn verreweg de ergste vijanden voor een handelaar.

Elke cryptocurrency-handelaar reageert anders op dezelfde prijsbeweging. Angst, wanhoop, euforie en hebzucht zijn gevoelens die jullie allemaal op dezelfde dag ervaren. Deze achtbaan van emoties zal een negatief effect hebben op uw vermogen om rationele beslissingen te nemen.

Dat is de reden waarom handelsbots, zoals die waarmee je kunt bouwen Coinrule, hebben het potentieel om uw handelsresultaten aanzienlijk te verbeteren als u al een ervaren handelaar bent, of het kan een gemakkelijkere manier zijn om als beginner te beginnen met handelen.

Een van de beste manieren om het risico om overweldigd te worden door onze eigen emoties te overwinnen, is door alle voorgaande tips in dit artikel strikt op te volgen. Door een nauwkeurige benadering van risicobeheer te implementeren en een rationele handelsstrategie op te stellen, kunt u uw handelsprestaties aanzienlijk verbeteren.

Vermijd de 5 veelgemaakte fouten die cryptohandelaren maken en je bent op weg naar succes in 2020! Klaar om al deze tips in te voeren? Maak nu uw geautomatiseerde handelsregel aan!

Handel veilig!