Veelvoorkomende handelsfouten
Geautomatiseerde cryptohandel

5 veelgemaakte fouten die cryptohandelaren maken

De start van elk nieuw jaar biedt de mogelijkheid om te analyseren wat je in het vorige jaar hebt bereikt en om doelen voor het nieuwe jaar op te stellen. Als u dit leest, is de kans groot dat u zich realiseert dat er een zekere marge voor verbetering voor u is om een ​​betere handelaar of belegger te worden. Welnu, het is het juiste moment om enkele doelen voor dit nieuwe jaar in Crypto op te stellen en uw handelssystemen te verbeteren. Hier zijn enkele handelstips om de meest voorkomende fouten die cryptohandelaren maken te voorkomen.

2020 lijkt een veelbelovend jaar voor cryptocurrencies, dus waarom zouden we het niet op de allerbeste manier benaderen om er het beste uit te halen?

Hier zijn enkele resoluties die u absoluut moet opnemen in uw Crypto-niet-doen-lijst.

1) Vermijd dat u meer geld riskeert dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Misschien heeft u dit al in gedachten, maar u kunt nooit genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om duidelijke regels over geldbeheer in uw strategieën te hebben.

Dat geldt niet alleen voor het totale kapitaal dat u besluit te investeren. U moet er ook voor zorgen dat geen van uw transacties een dergelijk verlies kan veroorzaken dat uw hele portefeuille zou vernietigen. Onthoud dat er een winst van 25% nodig is om een ​​eerder verlies van 20% te compenseren, en een winst van 100% om break-even te zijn van een prijsdaling van 50%. Als je het vanaf dit punt van jezelf bekijkt, wordt het duidelijk dat het niet verliezen van geld een nog hogere prioriteit is dan het verdienen van geld zelf.

Hoeveel kost het om break-even te draaien van eerdere verliezen?
Hoeveel kost het om break-even te draaien van eerdere verliezen?

Hoe hoger de blootstelling, hoe meer u zich onder druk en stress kunt voelen. Het idee om meer geld te verliezen dan u zich kunt veroorloven, zou uw besluitvormingsproces in gevaar brengen en een directe impact hebben op uw handelssysteem.

Een tip zou kunnen zijn om met zeer lage bedragen te beginnen handelen en vervolgens de omvang van de orders geleidelijk te vergroten. Maak niet te snel grote winsten. Wees oplettend. Handelen is een marathon, stop niet na een paar kilometer!

2) Handel nooit zonder een duidelijk handelsplan.

Zou u uw dagelijkse werk kunnen doen zonder schema of structuur? Alle menselijke activiteiten moeten op de een of andere manier georganiseerd zijn en volgens een min of meer gedefinieerd plan werken. Handelen is niet minder onderworpen aan deze algemene regel.

In een vorig artikel, heb ik stap voor stap gedefinieerd met welke elementen elke handelaar of investeerder rekening moet houden voordat hij of zij beleggingsbeslissingen neemt.

Eerst moet u de marktomstandigheden analyseren en de bijzondere aspecten begrijpen van de activa waarin u gaat handelen. Ook zou het in dit stadium van cruciaal belang zijn om te beoordelen welke variabelen een impact zouden kunnen hebben op de activa die u gaat verhandelen. Door deze factoren op een duidelijke manier te voorspellen, krijgt u een beter inzicht in het ‘grote geheel’ waarin u gaat spelen.

U moet de strategie instellen waarvan u denkt dat deze het beste past bij het handelsscenario dat u in de vorige stap hebt gedefinieerd. Het is de moeite waard om op te merken dat de vierseizoenenregel niet bestaat en dat een handelsplan in sommige perioden hoge winsten kan opleveren en in andere perioden verliezen kan opleveren. Het is niet alleen belangrijk om te weten hoe u een plan moet uitvoeren, maar het is ook essentieel om te weten wanneer u het moet gebruiken. Net zoals je weet wanneer het beter is om een ​​schroef of een hamer te gebruiken.

Wanneer u uw strategie kiest, is een extra stap het backtesten ervan, zodat u de laatste aanpassingen kunt maken op basis van resultaten uit historische gegevens. Het aanpassen en optimaliseren van sommige parameters kan uw resultaten aanzienlijk verbeteren.

Eindelijk bent u klaar om uw strategie op de markt uit te voeren!

3) Probeer niet veel verschillende handelsstrategieën.

Verdwalen in het aantal beschikbare strategieën is ook een van de meest voorkomende fouten die cryptohandelaren maken. Er zijn tegenwoordig tientallen technische indicatoren beschikbaar voor handelaren, alleen de meest populaire. Er zijn eindeloze mogelijkheden van strategieën die handelaren zouden kunnen implementeren.

U moet zich concentreren op een beperkt aantal handelsstrategieën en zorgvuldig observeren hoe ze werken en welke rendementen ze opleveren. Houd er rekening mee dat de eerste resultaten mogelijk geen definitief bewijs leveren over de betrouwbaarheid van de strategie.

Zoals we al zeiden: als de regel verlies oplevert, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat het een slechte strategie is. Misschien was de timing verkeerd en kon je het nog steeds gebruiken in verschillende marktomstandigheden. Bovendien heeft geen enkele handelsstrategie een succespercentage van 100%. Een strategie te vroeg beoordelen zonder een goede analyse kan misleidend zijn.

Bovendien kan het uitproberen van veel strategieën ertoe leiden dat u meer handelt dan nodig is. Overtrading is een veelgemaakte fout, vooral voor nieuwkomers. Ken uw handelsstrategieën beter, benut hun sterke punten en verbeter hun zwakke punten!

4) Volg niet blindelings het handelsadvies van iemand anders.

Gezien de enorme stroom aan nieuws waaraan we elke dag worden blootgesteld, is het gebruikelijk dat we uit veel verschillende bronnen handelsadviezen of beleggingssuggesties ontvangen. U kunt handelssignalen en koersdoelen ontvangen via tweets, Telegram-groepen en opmerkingen in forumdiscussies, om er maar een paar te noemen.

U moet deze ideeën filteren, zodat u zich alleen concentreert op de ideeën die daadwerkelijk nuttig voor u kunnen zijn. Er zijn twee belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden:

  1. Niet alle handelsideeën die u leest of ziet, zijn geproduceerd door ervaren handelaren. Er is geen garantie dat er een gezonde basis kan zijn die deze handelsstrategie ondersteunt.
  2. Zelfs als de strategie een solide basis heeft, betekent dit niet dat u er verstandig aan zou doen om deze blindelings toe te passen.

Elke handelsstrategie gaat gepaard met specifieke overwegingen met betrekking tot de positieomvang, risicobeheer, tijdshorizon van de investering en beoogde winst. Vaak zijn al deze variabelen niet expliciet en meestal krijg je een instapprijs en een richtprijs. In het beste geval krijgt u ook een stop loss-niveau, maar er kunnen andere aspecten zijn die u nog steeds mist en die essentieel kunnen zijn voor het succes van het plan.

5) Sta nooit toe dat gevoelens je beslissingen leiden!

Door hun aard worden mensen vaak gedreven door emoties en gevoelens. Deze elementen zijn veruit de ergste vijanden voor een handelaar.

Elke cryptocurrency-handelaar reageert anders op dezelfde prijsbeweging. Angst, wanhoop, euforie en hebzucht zijn gevoelens die jullie allemaal zelfs op dezelfde dag ervaren. Deze achtbaan van emoties zal een negatief effect hebben op uw vermogen om rationele beslissingen te nemen.

Dat is de reden waarom handelsbots, zoals die waarmee je kunt bouwen Coinrule, hebben het potentieel om uw handelsresultaten aanzienlijk te verbeteren als u al een ervaren handelaar bent, of het kan een gemakkelijkere manier bieden om als beginner met handelen te beginnen.

Een van de beste manieren om het risico te overwinnen om overweldigd te worden door onze eigen emoties, is door strikt alle voorgaande tips in dit artikel op te volgen. Door een nauwkeurige aanpak van risicobeheer te implementeren en een rationele handelsstrategie uit te stippelen, kunt u uw handelsprestaties aanzienlijk verbeteren.

Vermijd de 5 veelgemaakte fouten die cryptohandelaren maken en je bent op weg naar succes in 2020! Klaar om al deze tips in praktijk te brengen? Creëer nu uw geautomatiseerde handelsregel!

Handel veilig!