Gouden kruis Crypto bull-markt 2020
Market Analysis Handel Coinrule Trading Tips

De Crypto Bull Market is hier - handelstips voor een run in 2020

Naarmate we 2020 naderen, hebben we het gevoel dat de markt omhoog gaat dankzij het brede, maar tot nu toe nog steeds milde optimistische sentiment waar beleggers al lang naar snakken. 2020 zou echt het jaar kunnen zijn van een nieuwe Crypto Bull Market.

2018 en 2019 waren zeer moeilijke jaren voor handelaren. Gedurende deze tijd, slechts gedurende drie maanden, heeft de cryptomarkt tussen april en juni 2019 een duidelijke opwaartse trend bewogen. Handelaren en investeerders zijn zo lang depressief geweest dat velen de handdoek in de ring gooiden en opgaven. Je hebt een gedegen beheersing van de risico's en van je emoties nodig om zulke moeilijke omstandigheden te overleven.

Ben je er nog? Handel je nog steeds in Crypto? Denk je nog steeds dat Bitcoin hier is om te blijven?

Nou, een pluim voor jou! Je hebt de langste crypto-bearmarkt tot nu toe overleefd, dus je verdient het beste van de komende Bull-markt.

Zij zeggen dat wat je niet doodt maakt je sterker. Dat geldt voor Biologie, Business, Financiële Markten en zeker ook voor Crypto.

2017 trok handelaren aan wiens enige doel was om snel rijk te worden. Ze werden hebzuchtig en kwamen vast te zitten door de top te kopen. Maar hun grootste fout was dat ze de vorige bearmarkten niet hadden meegemaakt. Meer ervaren handelaren wisten dat het jaren duurt om de top te bereiken, en het zou allemaal binnen een paar dagen kunnen barsten.

Koester uw ervaring, want dit zal een waardevolle voorsprong zijn op degenen die de komende maanden voor het eerst crypto gaan verhandelen.

Daarnaast is als u een van degenen bent die de eerste stappen in Crypto zet, volgen hier enkele adviezen en handelstips die u nuttig zult vinden.

Zitten we al in een Crypto Bull-markt?

Er zijn veel technische tekenen die wijzen op de Bitcoin-grafiek vanaf de dieptepunten in december 2018, we kunnen duidelijk een eerste fase van accumulatie herkennen, een aanhoudende en ongebreidelde opwaartse trend die werd ontstoken door het uitbreken van de kritieke weerstanden bij 4000 en 6100 USD, en een langdurige neerwaartse trend van de lokale top op 14000 USD.

Drie belangrijke stadia van de trend van Bitcoin in 2019

De prijsretracement die in juli 2019 begon, is een schok voor al diegenen die de eerste uitbraak in april hebben veroorzaakt. Desalniettemin kwam de prijs niet eens in de buurt van waar de prijs in maart was en bereikte amper de vorige weerstand van 6100 USD. Dit is een belangrijk bewijs dat we er nog steeds veilig vanuit kunnen gaan dat er in april een nieuwe crypto-bull-markt is begonnen en dat deze cyclus nog steeds op de goede weg is.

Bitcoin doorbrak amper de 61,8% Fib-retracement van de dieptepunten naar de lokale top

Is dit een Alt-Spring?

Als het gaat om de brede Altcoin-markt, voelt het alsof deze zich nog in een eerder stadium van de cyclus bevindt dan Bitcoin. Gemiddeld bleef de prijs van de meeste Altcoins flink achter, vooral in de tweede helft van 2019, maar dat betekent ook dat de marge voor potentiële prijsgroei groter is. In het bijzonder zien sommige munten er solide uit, zowel vanuit een prijs- als fundamenteel perspectief.

Hier lees je meer over onze favoriete munten in 2020.

Bitcoin-dominantie doorbrak een belangrijke trendlijn op lange termijn

De Bitcoin-dominantie brak onder de trendlijn die begon vanaf de top van de vorige bullmarkt in januari 2018. Dit signaal vertegenwoordigt een fascinerende aanwijzing van wat waarschijnlijk zal komen. Zodra het prijsmomentum voor Altcoins consolideert en handelaren en investeerders vertrouwen krijgen in de trend, zal dat een zware koopdruk veroorzaken. Deze angst om te missen zal worden gevoed door drie hoofdelementen.

  • al degenen die nu aanzienlijke verliezen hebben verkocht, zullen proberen te voorkomen dat ze tegen hogere prijzen terugkopen. Omdat de prijs steeds sneller zal stijgen, zullen velen helaas gedwongen zijn terug te kopen tegen suboptimale prijzen.

  • nieuwkomers zullen verleid worden door het grote potentieel voor prijsgroei en snelle winsten. Dit hoge vertrouwen in een duurzame opwaartse trend zal hen minder prijsgevoelig maken en daarom bereid zijn hogere prijzen te betalen.

  • Er zullen minder verkopers op de markt zijn. De prijsweerstand zal zwakker zijn omdat niet veel verkopers bereid zullen zijn om te handelen. Naarmate de prijs fors hoger wordt, zal er meer prikkel zijn om te kopen dan om te verkopen. Minder aanbod van munten en een sterkere vraag zijn de perfecte ingrediënten voor een crypto-bullmarkt.

Wanneer MAAN?

Dat gezegd hebbende, winst maken in een crypto Bull-markt is waarschijnlijk gemakkelijker dan tijdens een bearmarkt, maar dat betekent niet dat alles soepel en chill zal verlopen.

Het idee dat cryptocurrencies uiteindelijk de maan zullen bereiken, met behulp van passender handelsjargon, betekent dat de prijs het doel van deze marktcyclus zal bereiken. Dat zal handelaren in staat stellen hun winst te verzilveren, hun baan op te zeggen en zich terug te trekken op tropische stranden onder het genot van margarita's. Helaas, dat is pure utopie!

Zelfs tijdens de meest optimistische fase van een crypto-bullmarkt, zal de verleiding groot zijn om te verkopen om de winst veilig te stellen. Prijsshake-out en plotselinge dropdowns zullen eng zijn, en die verleiding zal je ertoe aanzetten om te verkopen. Het is altijd de moeite waard om op te merken dat de prijs van Bitcoin in 2015 en 2017 30 keer met meer dan 6% is gedaald tussen 2015 en 2017, terwijl hij in dezelfde periode met ongeveer 900% is gestegen.

Periodieke shakeouts tijdens een Crypto Bull Market

Verkopen is een slimme aanpak, ook tijdens een sterke opwaartse trend. Het enige dat u hoeft te doen, is van tevoren plannen wanneer u het moet doen, zodat u zich niet hoeft te haasten vuur verkopen wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn. Het bouwen van een geautomatiseerd handelsplan kan u daarbij helpen.

Het uitsluiten van de emotionele elementen van uw handelsplan kan uw resultaten alleen maar verbeteren.

Geniet van de rit!

Neem ook periodiek winst op uw winst. Het is de juiste manier om het risico van uw portefeuille te beheren tijdens een crypto-bull-markt. U kunt later herinvesteren in tijden van prijsdaling of gewoon uitbetalen om een ​​schuld af te lossen of in andere activa te investeren.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is het bedrag van uw investering dat u gaat verkopen. Plan op basis van uw risicomijding en behoeften van tevoren het bedrag van de kapitaalblootstelling dat u in Crypto wilt blijven investeren en hoeveel, in plaats daarvan, periodiek u wilt verkopen wanneer specifieke prijsdoelen worden bereikt.

Vergeet nooit dat hoe meer u in Crypto blijft investeren zonder te verkopen, hoe meer de totale winst zal groeien dankzij de samengesteld effect. Tegelijkertijd is er meer risico om vast te blijven zitten met een relatief grote zak munten waarvan de prijs te snel daalde om wat winst op uw positie te realiseren.

Er wachten de komende maanden behoorlijk interessante tijd op Crypto-handelaren. De markt zal geweldige kansen bieden aan degenen die klaar zijn om ze te vangen. Lees hier nog vijf handelstips over hoe u het beste uit een Crypto-bullmarkt kunt halen.

U kunt deze handelstips in de praktijk brengen door een geautomatiseerde handelsstrategie te bouwen met: Coinrule. Maak nu uw regel aan!

Handel veilig!