Gouden kruis Crypto-bullmarkt 2020
Handelsbots Trading Tips

De Crypto Bull Market is hier - handelstips voor een run in 2020

Nu we 2020 ingaan, is het gevoel dat de markt aan het stijgen is dankzij het brede, maar tot nu toe nog steeds milde, optimistische sentiment waar beleggers al heel lang naar hunkeren. 2020 zou echt het jaar kunnen zijn van een nieuwe Crypto Bull Market.

2018 en 2019 waren zeer moeilijke jaren voor handelaren. Gedurende deze periode, slechts gedurende drie maanden, heeft de cryptomarkt tussen april en juni 2019 een duidelijke opwaartse trend gekend. Handelaren en investeerders zijn al zo lang depressief dat velen de handdoek in de ring gooiden en het opgaven. Om zulke moeilijke omstandigheden te overleven, hebt u een goed beheer van de risico's en uw emoties nodig.

Ben je er nog? Handelt u nog steeds in Crypto? Denkt u nog steeds dat Bitcoin een blijvertje is?

Nou, een pluim voor jou! Je hebt de langste crypto-berenmarkt tot nu toe overleefd, dus je verdient het beste van de komende bull-markt.

Zij zeggen dat wat je niet doodt, maakt je sterker. Dat geldt voor Biologie, Business, Financiële Markten en zeker ook Crypto.

2017 trok handelaren aan wiens enige doel het snel rijk worden was. Ze werden hebzuchtig en kwamen in de val door in plaats daarvan de top te kopen. Maar hun grootste fout was dat ze de vorige bearmarkten niet hadden meegemaakt. Meer ervaren handelaren wisten dat het jaren duurt om de top te bereiken, en dat het binnen een paar dagen allemaal zou kunnen barsten.

Koester uw ervaring, want dit zal een waardevolle voorsprong vertegenwoordigen die u zult hebben op degenen die de komende maanden voor het eerst in crypto gaan handelen.

Daarnaast is Als u een van degenen bent die de eerste stappen in Crypto zet, volgen hier enkele adviezen en handelstips die u nuttig zult vinden.

Zijn we al in een Crypto Bull-markt?

Als we naar de Bitcoin-grafiek kijken vanaf de dieptepunten in december 2018, kunnen we duidelijk een eerste fase van accumulatie herkennen, een aanhoudende en ongebreidelde opwaartse trend die werd aangewakkerd door het doorbreken van de kritieke weerstanden op 4000 en 6100 USD, en een langdurige neerwaartse trend vanaf de lokale top op 14000 USD.

Drie belangrijke fasen van de trend van Bitcoin in 2019

De prijsretracement die in juli 2019 begon, is een schok voor iedereen die de eerste uitbraak in april heeft geFOMOed. Niettemin kwam de prijs niet eens in de buurt van de koers van maart en bereikte nauwelijks de eerdere weerstand van 6100 USD. Dit is een belangrijk bewijs dat we nog steeds veilig kunnen aannemen dat er in april een nieuwe crypto-bullmarkt is begonnen en dat deze cyclus nog steeds op de goede weg verloopt.

Bitcoin doorbrak ternauwernood de 61,8% Fib-retracement van de dieptepunten naar de lokale top

Is dit een Alt-Spring?

Als het om de brede Altcoin-markt gaat, voelt het alsof deze zich nog in een eerder stadium van de cyclus bevindt dan Bitcoin. Gemiddeld bleef de prijs van de meeste Altcoins flink achter, vooral in de tweede helft van 2019, maar dat betekent ook dat de marge voor potentiële prijsgroei groter is. Met name sommige munten zien er zowel vanuit prijs- als fundamenteel perspectief solide uit.

Hier leest u meer over onze favoriete munten in 2020.

Bitcoin Dominance heeft een belangrijke langetermijntrendlijn doorbroken

De Bitcoin-dominantie brak onder de trendlijn die begint vanaf de top van de vorige bullmarkt in januari 2018. Dit signaal vertegenwoordigt een fascinerende aanwijzing voor wat er waarschijnlijk hierna zal komen. Zodra het prijsmomentum voor Altcoins consolideert en handelaren en investeerders vertrouwen krijgen in de trend, zal dat een zware koopdruk veroorzaken. Dit angst om te missen zal worden gevoed door drie belangrijke elementen.

  • al degenen die verkocht hebben, lijden nu aanzienlijke verliezen, zullen proberen te voorkomen dat ze tegen hogere prijzen terugkopen. Omdat de prijs steeds sneller zal stijgen, zullen velen helaas gedwongen worden om terug te kopen tegen suboptimale prijzen.

  • Nieuwkomers zullen verleid worden door het grote potentieel voor prijsgroei en snelle winsten. Dit grote vertrouwen in een duurzame opwaartse trend zal hen minder prijsgevoelig maken en daarom bereid zijn hogere prijzen te betalen.

  • Er zullen minder verkopers op de markt beschikbaar zijn. De prijsweerstand zal zwakker zijn omdat niet veel verkopers bereid zullen zijn te handelen. Naarmate de prijs scherp hoger beweegt, zal er meer stimulans zijn om te kopen dan om te verkopen. Minder aanbod van munten en een sterkere vraag zijn de perfecte ingrediënten voor een crypto-bullmarkt.

Wanneer MAAN?

Dat gezegd hebbende, is het waarschijnlijk gemakkelijker om winst te maken in een crypto-bullmarkt dan tijdens een bearmarkt, maar dat betekent niet dat alles soepel en kil zal verlopen.

Het idee dat cryptocurrencies uiteindelijk de maan zullen bereiken, betekent, in passender handelsjargon, dat de prijs het doel van deze marktcyclus zal bereiken. Dat zal handelaren in staat stellen hun winst uit te betalen, hun baan op te zeggen en met pensioen te gaan op tropische stranden terwijl ze van margarita's nippen. Helaas is dat pure utopie!

Zelfs tijdens de meest optimistische fase van een cryptobullmarkt zal de verleiding groot zijn om te verkopen om de winst veilig te stellen. Prijsschokken en plotselinge dalingen zullen beangstigend zijn, en die verleiding zal u ertoe aanzetten om te verkopen. Het is altijd de moeite waard om op te merken dat de prijs van Bitcoin in 2015 en 2017 tussen 30 en 6 zes keer met meer dan 2015% daalde, terwijl hij in dezelfde periode met ongeveer 2017% steeg.

Periodieke shakeouts tijdens een Crypto Bull Market

Verkopen is een slimme aanpak, ook tijdens een sterke opwaartse trend. Het enige dat u hoeft te doen, is van tevoren plannen wanneer u dit wilt doen, zodat u zich niet hoeft te haasten vuur verkopen wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn. Het bouwen van een geautomatiseerd handelsplan kan u daarbij helpen.

Het uitsluiten van de emotionele elementen uit uw handelsplan kan uw resultaten alleen maar verbeteren.

Geniet van de rit!

Neem ook periodiek winst op uw winst. Het is de juiste manier om het risico van uw portefeuille te beheren tijdens een crypto-bullmarkt. U kunt later herinvesteren in tijden van prijsdaling of eenvoudigweg uitbetalen om een ​​deel van de schulden terug te betalen of in andere activa te investeren.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is het bedrag van uw belegging dat u gaat verkopen. Plan op basis van uw risicoaversie en behoeften vooraf het bedrag van de kapitaalblootstelling die u in Crypto wilt blijven investeren en hoeveel u in plaats daarvan periodiek wilt verkopen wanneer specifieke prijsdoelen worden bereikt.

Vergeet nooit dat hoe meer u in Crypto investeert zonder te verkopen, hoe meer de totale winst zal groeien dankzij de samengesteld effect. Tegelijkertijd bestaat er een groter risico dat u blijft zitten met een relatief grote zak munten waarvan de prijs te snel daalde om u enige winst op uw positie te laten realiseren.

Er staan ​​Crypto-handelaren de komende maanden een behoorlijk interessante tijd te wachten. De markt zal geweldige kansen bieden aan degenen die bereid zijn deze te benutten. Lees hier nog vijf handelstips over hoe u het beste uit een Crypto-bullmarkt kunt halen.

U kunt deze handelstips in de praktijk brengen door een geautomatiseerde handelsstrategie op te bouwen Coinrule. Maak nu uw regel!

Handel veilig!