handel in bots versus mensen
Handelsbots Trading Tips

Bots versus mensen verhandelen - Kunnen machines handelaren verslaan?

Een van de meest gestelde vragen als het over het handelen in bots gaat, is: Levert handmatige of geautomatiseerde handel meer geld op? Vergelijk handelsbots met mensen: wie versloeg de markt?

Handmatig, ook wel genoemd discretionaire handelvereist dat een handelaar alle posities rechtstreeks op het handelsplatform plaatst, beheert en sluit.

Dat betekent dat de handelaar veel tijd moet besteden aan:

  • Analyseren van de markt, controleren hoe de marktomstandigheden evolueren
  • Het evalueren van de impact van de marktbewegingen op de winst en het verlies van zijn posities
  • Wachten op een specifieke gebeurtenis of scenario 
  • Voer de order uit om op de prijsactie te reageren
  • Update de winst en het verlies na de meest recent uitgevoerde order
  • Het beoordelen van de resultaten op zoek naar mogelijke verbeteringen of optimalisaties
  • Controleer voortdurend de marktanalyse

Als dat niet per se een zeer uitdagende en tijdrovende bezigheid was, is de winstgevendheid van de handelaar vaak recht evenredig met de tijd die hij aan de handel besteedt. Natuurlijk, hoe meer tijd de handelaar de markt kan analyseren, hoe meer kansen hij kan benutten. Dat vertaalt zich in meer winstmogelijkheden.

De relatie tussen de handelstijd en de handelsresultaten is ook niet lineair. Als de handelaar geen geschikte handelsstrategie gebruikt, of als stress (net als andere emoties) zijn beslissingen beïnvloedt, zou de tijd die aan de handel wordt besteed tot aanzienlijke verliezen leiden.

Wat is er nodig voor handmatig handelen?

De belangrijkste troeven waarop elke handelaar kan rekenen om bevredigende handelsresultaten te bereiken zijn:

  • Beschikbaar kapitaal
  • Tijd
  • Handelsvaardigheden
  • Vaardigheden in stressmanagement.

Voor velen is het beschikbare kapitaal de zwaarste beperking en de meest cruciale variabele om mee te werken. Tegelijkertijd zijn de andere variabelen in deze lijst niet eenvoudig te laten groeien. 

De beste handelaren zijn degenen die een redelijke hoeveelheid tijd besteden aan het runnen van een winstgevend handelssysteem en het vermijden van de invloed van emoties.

Hoe kan een niet-professionele handelaar zijn rendement verbeteren?

Als u een ervaren handelaar bent en onder alle marktomstandigheden constante winst kunt behalen zonder veel tijd achter uw computer door te brengen of naar de grafieken te kijken, is de kans groot dat u zich al op een bevoorrechte plek bevindt. Verder advies heeft u waarschijnlijk niet nodig.

Helaas blijkt uit statistieken dat ongeveer 80% van de handelaren geld verliest of ondermaats presteert op de markt. Dus hoe kunt u uw winst verbeteren?

Een handelsbot is een geautomatiseerd handelssysteem dat werkt zonder dat handmatige tussenkomst nodig is. U kunt de bot slechts één keer plannen, zonder dat u er veel tijd aan besteedt. De bot zal 24/7 voor u handelen volgens de instructie, ongeacht eventuele stress of emotionele inmenging. 

Alle transacties die de handelsbot genereert, zijn gebaseerd op beslissingen die namens u worden genomen volgens de logica die u heeft opgezet.

Er is een zeer geavanceerde handelsbot nodig om de beste handelaren te verslaan, maar gemiddeld genomen kan het gebruik van handelsbots het leven van gewone handelaren en beginners enorm vereenvoudigen. Hiermee kan iedereen beginnen met handelen en profiteren van de kansen die de markt elke dag biedt.

Voordelen van handelsbots

Algoritmen en handelsbots verhandelen al dagelijks biljoenen activa op de traditionele financiële markten. Banken, hedgefondsen en grote investeerders gebruiken ze vanwege hun vele voordelen en efficiëntie. De financiële markten waren jaren geleden getuige van de opmars van de handel in bots versus mensen vandaag de dag algo's handelde in bijna 80% van de Amerikaanse aandelen.

Dag na dag zetten steeds meer investeerders ook handelsbots in op de Crypto-markt om optimaal te profiteren van de volatiliteit ervan.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken die een handelsbot tot een radicaal betere oplossing maken voor het verhandelen van cryptocurrencies.

Ze slapen nooit. 

Net zoals markten 24/7 zonder pauze actief zijn, kan een handelsbot op elk moment op elke marktbeweging reageren. Het is onvoorspelbaar wanneer nieuws de prijzen kan beïnvloeden. Een nieuwe regelgeving in Japan kan lange tijd ernstige gevolgen hebben voor de Crypto-markt, en gezien het tijdzoneverschil zouden Amerikaanse investeerders aanzienlijk in het nadeel kunnen zijn terwijl Japanse investeerders op het nieuws reageren. 

Ze zijn snel. 

Niet alleen kost het een bot geen tijd om een ​​order op de markt uit te voeren, maar het algoritme kan ook binnen een fractie van een seconde beslissen of de order wordt verzonden. Een snelle reactie op prijsbewegingen zorgt daarvoor algo-handelaren een voordeel voor handmatige handelaren. Tijd is geld, en dat geldt ook sterk als het om handelen gaat. Soms kan slechts een paar seconden vertraging een winstgevende transactie in een verlies veranderen.

Zij zijn slim. 

Handelsbots kunnen elke seconde een enorme hoeveelheid gegevens analyseren. Dat is een van de grootste voordelen van het gebruik van een geautomatiseerde handelsbot. Zelfs de meest ervaren handelaren kunnen slechts een handvol grafieken tegelijk in de gaten houden. Een bot kan de markt voortdurend screenen op zoek naar een specifiek patroon, en reageert snel als aan de juiste voorwaarden wordt voldaan. Meer potentiële kansen vergroten de kans op winstgevendheid op de lange termijn aanzienlijk.

Ze hebben geen gevoelens. 

Gevoelens zijn de ergste vijand van elke handelaar. De eerste handelsregel is laag kopen en hoog verkopen. Dat impliceert dat de beste tijden om te kopen zijn wanneer de prijs daalt, en de beste tijden om te verkopen wanneer de markt hoger beweegt. Dat lijkt een vrij logische aanpak. Helaas hebben onze hersenen de neiging om het omgekeerde te adviseren. In tijden van neergang probeert de handelaar zijn verliezen te beperken en mist hij vaak het herstel van de prijs. In tijden van euforie begint de handelaar te geloven dat de opwaartse trend langer kan duren en loopt hij in de FOMO-val.

Een handelsbot wordt niet beïnvloed door angst of hebzucht. Het zal alleen het toegewezen handelsplan uitvoeren.

Zijn handelsbots beter dan mensen?

Het is waarschijnlijk onmogelijk om een ​​professionele handelaar te verslaan. Ervaring speelt een cruciale rol bij het beheersen van stress en het ontwikkelen van een geavanceerd handelssysteem. Helaas zijn er maar heel weinig handelaren die dit hoge vaardigheidsniveau bereiken. Slechts een zeer laag percentage van de miljoenen mensen die dagelijks in cryptocurrencies of traditionele activa handelen, is professioneel.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een handelsbot is dat u zich aan de vooraf ingestelde regels van uw handelssysteem kunt houden. Hier leest u enkele tips waarmee u uw rendement kunt verhogen. Deze adviezen zijn soms moeilijk te volgen, maar als u ze opneemt in een geautomatiseerde handelsstrategie, zal de bot uw instructies nauwkeurig en zonder vooroordelen opvolgen.

Een handelsbot is misschien niet perfect, maar wel aanzienlijk helpt degenen die niet de juiste instelling of voldoende tijd hebben om in de handel te investeren. Handelen is een hele uitdaging en er zijn adequate hulpmiddelen nodig om de markt aan te pakken en er het beste uit te halen. De uitdaging van het verhandelen van bots versus mensen gaat door, maar pas op voor een opkomst van machines in de toekomst.