bots versus mensen verhandelen
Algoritmische handel Handel Coinrule Trading Tips

Bots versus mensen verhandelen - Kunnen machines handelaren verslaan?

Een van de meest gestelde vragen bij het praten over handelsbots is: Verdient handmatige of geautomatiseerde handel meer geld? Vergelijking van handelsbots versus mensen, wie versloeg de markt?

Handleiding, ook wel genoemd discretionaire handel, vereist dat een handelaar alle posities rechtstreeks op het handelsplatform plaatst, beheert en sluit.

Dat betekent dat de handelaar veel tijd moet besteden aan:

 • Analyseren van de markt, controleren hoe de marktomstandigheden evolueren
 • Evaluatie van de impact van de marktbewegingen op de winst en het verlies van zijn posities
 • Wachten op een specifieke gebeurtenis of scenario 
 • Voer de order uit om op de prijsactie te reageren
 • Werk de winst en het verlies bij na de meest recente uitgevoerde order
 • Het beoordelen van de resultaten op zoek naar mogelijke verbeteringen of optimalisaties
 • Marktanalyse voortdurend herzien

Als dat niet per se een zeer uitdagende en tijdrovende activiteit was, is de winstgevendheid van de handelaar vaak recht evenredig met de tijd die wordt besteed aan het handelen. Natuurlijk, hoe meer tijd de handelaar de markt kan analyseren, hoe meer kansen hij kan grijpen. Dat vertaalt zich in meer winstkansen.

De relatie tussen de tijd die wordt besteed aan handelen en het handelsresultaat is ook niet lineair. Als de handelaar geen geschikte handelsstrategie gebruikt, of als stress (net als andere emoties) zijn beslissingen beïnvloedt, zou de tijd die aan de handel wordt besteed, resulteren in aanzienlijke verliezen.

Wat is nodig voor handmatig handelen?

De belangrijkste troeven waarop elke handelaar kan rekenen om bevredigende handelsresultaten te bereiken, zijn:

 • Beschikbaar kapitaal
 • Tijd
 • Handelsvaardigheden
 • Stressmanagement vaardigheden.

Voor velen is het beschikbare kapitaal de zwaarste beperking en de meest cruciale variabele om mee te werken. Tegelijkertijd zijn de andere variabelen in deze lijst niet gemakkelijk te kweken. 

De beste handelaren zijn degenen die een redelijke hoeveelheid tijd besteden aan het runnen van een winstgevend handelssysteem en het vermijden van de invloed van emoties.

Hoe kan een niet-professionele handelaar zijn rendement verbeteren?

Als u een ervaren handelaar bent en onder alle marktomstandigheden constante winsten kunt behalen zonder een zinvolle hoeveelheid tijd achter uw computer door te brengen of naar de grafieken te kijken, is de kans groot dat u zich al op een bevoorrechte plek bevindt. U heeft waarschijnlijk geen verder advies nodig.

Helaas blijkt uit statistieken dat ongeveer 80% van de handelaren geld verliest of slechter presteert dan de markt. Dus hoe kunt u uw winst verbeteren?

Een handelsbot is een geautomatiseerd handelssysteem dat werkt zonder handmatige tussenkomst. U kunt de bot slechts één keer plannen, zonder een zinvolle hoeveelheid tijd te besteden. De bot ruilt 24/7 voor je volgens de instructie, ongeacht stress of emotionele inmenging. 

Alle transacties die de handelsbot genereert, zijn gebaseerd op beslissingen die namens u worden genomen volgens de logica die u heeft ingesteld.

Er is een zeer geavanceerde handelsbot voor nodig om de beste handelaren te verslaan, maar gemiddeld kan het gebruik van handelsbots het leven van gewone handelaren en beginners enorm vereenvoudigen. Hiermee kan iedereen beginnen met handelen en de kansen pakken die de markt elke dag biedt.

Voordelen van handelsbots

Algoritmen en handelsbots verhandelen al dagelijks voor biljoenen activa op traditionele financiële markten. Banken, hedgefondsen en grote investeerders gebruiken ze vanwege hun vele voordelen en efficiëntie. Financiële markten waren jaren geleden getuige van de opmars van de handel in bots versus mensen, en vandaag de dag algo's bijna 80% van de Amerikaanse aandelen verhandeld.

Dag na dag zetten meer investeerders ook handelsbots in op de Crypto-markt om ten volle te profiteren van de volatiliteit ervan.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken die een handelsbot een radicaal betere oplossing maken om cryptocurrencies te verhandelen.

Ze slapen nooit. 

Net zoals markten 24/7 draaien zonder pauze, kan een handelsbot op elk moment reageren op elke marktbeweging. Het is onvoorspelbaar wanneer nieuws de prijzen kan beïnvloeden. Een nieuwe regelgeving in Japan kan lange tijd ernstige gevolgen hebben voor de Crypto-markt, en gezien het tijdzoneverschil kunnen Amerikaanse investeerders aanzienlijk worden benadeeld terwijl Japanse investeerders op het nieuws reageren. 

Ze zijn snel. 

Een bot heeft niet alleen geen tijd nodig om een ​​order op de markt uit te voeren, maar het algoritme kan ook beslissen om de order in een fractie van een seconde te verzenden. Een snelle reactie op prijsbewegingen zorgt voor: algo-handelaren een voordeel voor handmatige handelaren. Tijd is geld, en dat geldt ook sterk als het om handelen gaat. Soms kan slechts een paar seconden vertraging een winstgevende transactie in een verlies veranderen.

Zij zijn slim. 

Handelsbots kunnen elke seconde een enorme hoeveelheid gegevens analyseren. Dat is een van de grootste voordelen van het gebruik van een geautomatiseerde handelsbot. Zelfs de meest ervaren handelaren kunnen slechts een handvol grafieken tegelijk in de gaten houden. Een bot kan de markt constant screenen op zoek naar een specifiek patroon en reageert snel wanneer aan de juiste voorwaarden wordt voldaan. Meer potentiële kansen vergroten de kans om op lange termijn winstgevend te zijn aanzienlijk.

Ze hebben geen gevoelens. 

Gevoelens zijn de grootste vijand van elke handelaar. De eerste regel van handelen is om laag te kopen en hoog te verkopen. Dat houdt in dat de beste tijden om te kopen zijn wanneer de prijs daalt en het beste om te verkopen wanneer de markt hoger beweegt. Dat lijkt een vrij logische benadering. Helaas hebben onze hersenen de neiging om andersom te adviseren. In tijden van opname probeert de handelaar verliezen te beperken en mist hij vaak de prijsopleving. In tijden van euforie begint de handelaar te geloven dat de opwaartse trend langer kan duren en valt in de FOMO-val.

Een handelsbot wordt niet beïnvloed door angst of hebzucht. Het zal alleen het toegewezen handelsplan uitvoeren.

Zijn handelsbots beter dan mensen?

Het is waarschijnlijk onmogelijk een professionele handelaar verslaan. Ervaring speelt een cruciale rol bij het beheersen van stress en het ontwikkelen van een geavanceerd handelssysteem. Helaas zijn er maar heel weinig handelaren die dit hoge vaardigheidsniveau bereiken. Slechts een zeer laag percentage van de miljoenen mensen die dagelijks in cryptocurrencies of traditionele activa handelen, is professioneel.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een handelsbot is dat u zich aan de vooraf ingestelde regels van uw handelssysteem kunt houden. Hier leest u enkele tips die u kunnen helpen uw rendement te verhogen. Deze adviezen zijn soms moeilijk te volgen, maar als u ze opneemt in een geautomatiseerde handelsstrategie, zal de bot uw instructies nauwkeurig volgen zonder vooroordelen.

Een handelsbot is misschien niet perfect, maar aanzienlijk helpt degenen die niet de juiste houding of genoeg tijd hebben om in de handel te investeren. Handelen is zeer uitdagend en heeft adequate hulpmiddelen nodig om de markt aan te pakken en er het beste uit te halen. De uitdaging om bots versus mensen te verhandelen gaat door, maar pas op voor een opkomst van machines in de toekomst.