Coinrule Geautomatiseerde handel: Chris
Algoritmische handel Team

Life of a Trader-serie: Chris Haslam

Life of a Trader-serie, Coinrule: Chris Haslam

Een van de dingen waar we het meest om geven Coinrule zijn onze gebruikers. We gaan graag met ze om. Hun persoonlijke en subjectieve standpunt geeft vaak zeer verhelderende feedback die we in overweging nemen bij de ontwikkeling van nieuwe functies of verbetering van de reeds beschikbare functies.

Hier is een gesprek dat we een paar dagen geleden hadden met Chris Haslam. We ontmoetten Chris vorig jaar toen onze alfaversie nog niet eens was uitgebracht. We kunnen zeggen dat hij zag Coinrule vanaf de eerste dagen.

Ruben  
Hallo Chris, bedankt dat je vandaag bij me bent gekomen op Coinrule! Allereerst zou ik je willen vragen naar je achtergrond en hoe je in crypto bent beland.

Chris  
Ik kocht Crypto voor het eerst in 2014 en experimenteerde met mijnbouw op cloudproviders en had enige automatisering met AWS-spotprijzen, dus het was vrij vroeg als ik terugkijk.

Crypto ging toen een grote bearmarkt in, en als je denkt dat Cryptocurrency 'vroeg' voelt, stel je dan voor hoe het voelde toen munten worstelden om veel nut of volume te vinden. Ik herinner me dat ik in 2015 naar mijn portfolio keek en dat het effectief was waardeloos, en de top 10 op Coinmarketcap zag er toen heel anders uit!

Coinmarketcap top 10 cryptocurrencies in 2014
CoinMarketCap top 10 munten in mei 2014

In dezelfde tijd had het bedrijf dat ik runde de Deloitte Fast 500 gemaakt, dus om eerlijk te zijn had ik niet de tijd om met beide te jongleren. Ik heb later geïnvesteerd in een reeks bedrijven, waaronder de eerste ronde van Monzo en het eerste programma van Ignite in Manchester, waardoor hij enige blootstelling kreeg aan verschillende soorten investeringen, zoals seed-rondes.

Ik kwam terug in en meer betrokken bij de crypto-ruimte in 2017 en in die tijd had ik ook een dochter, dus ik merkte dat ik vaak de nachtdienst deed. Dit werkte eigenlijk goed, ondanks dat de Crypto-markt nooit sloot zoals traditionele markten, had de dagelijkse sluiting van de kaars vaak grotere bewegingen en prijsactie om 1 uur 's nachts.

Tijdens deze drukke tijden was ik betrokken bij een paar gemeenschappen, die een goede kruising hebben van open source, forex, boekhouding en andere achtergronden die elkaar over het algemeen lijken aan te vullen en te helpen.   

In 2018 ging ik volledig het konijnenhol in en bracht het jaar fulltime door in Crypto. Ik heb masternodes geautomatiseerd met Docker voor Odin, een op privacy gerichte keten en zijn sindsdien lid geworden van hun Governance-team. Ik heb een aantal open source-bijdragen geleverd en verschillende Crypto-meetups en -conferenties bijgewoond.   

Als je leert over nieuwe technologie, open source, economie, cryptografie en markten, voelt het bijna alsof je teruggaat naar de universiteit in termen van leerniveaus. Combineer dat met een extreem volatiele markt, het is absoluut een van de moeilijkste dingen waar ik tot nu toe in heb gewerkt.

Ruben
Hoe heb je gevonden Coinrule?

Chris
ik heb je gevonden op EngelLijst. We hadden een gesprek en ik vind het een leuk idee. Ook tijdens mijn dagelijks leven gebruik ik een aantal diensten waarbij de IFTTT-logica betrokken is.

Ik heb gewerkt aan het zoveel mogelijk automatiseren van mijn verschillende Crypto-strategieën, maar het is geen gemakkelijke taak en het kan enkele jaren duren om te perfectioneren, dus ik keek naar andere opties.

Ik vond het idee achter het project leuk. Ik zou altijd het idee willen hebben van 'als dit, dan dat' voor Crypto na het gebruik van soortgelijke diensten voor domotica, dat wil zeggen "als het alarm afgaat, doe dan de lichten aan".

Een cryptocurrency-handel kan worden onderverdeeld in iets eenvoudigs en soortgelijks, 'als dit evenement plaatsvindt, koop deze munt', wat een trigger kan zijn, zoals volume, of misschien een andere bron zoals 'John Mcafee op Twitter'

Ruben
Ik hield van het deel waar je zegt dat een 24/7 cryptomarkt perfect past bij de "papa-plichten", omdat je 's nachts kunt handelen, het is een zeer interessante manier om je dag te optimaliseren, dit is een uitstekend punt!

En ik wil ook uw slimme timing onderstrepen. In 2015 stapte u uit een haperende markt en besloot u te investeren in projecten met een hoger potentieel rendement. Daarover gesproken, ik wilde je een grafiek laten zien die ik onlangs tegenkwam tijdens het lezen en artikel van Reuters.

VC-kapitaalstromen naar Crypto-bedrijven in 2018

We kunnen zien dat, zelfs als de prijs in 2018 kelderde, Venture Capital-bedrijven tegelijkertijd veel geld in crypto-startups stopten. En de gegevens zeggen dat alleen al in 6 ongeveer $ 2018 miljard werd geïnvesteerd, en de trend is nog steeds aan de gang in 2019. Het is vrij veilig om aan te nemen dat dit een markt voor alle fasen is, en wanneer deze geldstroom goede resultaten oplevert vanaf 2019 tot de jaren daarna zal dit ook tot uiting komen in de cryptocurrency-prijzen. Wat denk je?

Chris
Ik denk dat als je eenmaal alles van Andreessen Horowitz investeert in Cryptokitties tot meerdere Coinbase-acquisities (zie Paradex en Verdienen) gecombineerd met Bakkt & Fidelity op komst, voelt 2019 als een extreem positief jaar.

Afgezien van de toegenomen VC-investeringen, denk ik dat het de moeite waard is om te verwijzen naar de werkelijke volumes. In 2019 zijn we al overtrof het handelsvolume we waren getuige in 2017 op het hoogtepunt van de bullmarkt. In feite, BTC overschreed het volume van 10 miljard elke dag in april. Binance lijkt op dit moment ook te vliegen.

Ruben
Ja absoluut. Spreken over Binance, mijn volgende vraag gaat over hun Launchpad. Tijdens 2017 gaven ICO's een sterke impuls aan de prijsgroei, denk je dat Initial Exchange-aanbiedingen in 2019 een vergelijkbare katalysator voor prijzen kunnen zijn?

Chris
Ondanks dat ik een paar jaar zowel passief als actief in Crypto ben geweest, heb ik nog nooit deelgenomen aan een ICO en heb ik mijn eerste IEO met BitTorrent gemist, dus ik heb niet veel ervaring op dit gebied. Ik ben echter binnen de eerste paar dagen BTT binnengekomen en deed het bijzonder goed omdat het een 3x in 2 dagen deed, maar is nu gedaald tot een absoluut dieptepunt, wat niet leuk is als je verstrikt raakt in een razernij en kocht de top.

BNB-grafiek sinds 2017

Ik denk dat IEO's een element is dat BNB zal helpen, maar over het algemeen lijkt Binance het goed te doen en zo heeft hun CEO CZ ook een persoonlijkheid. Binance Coin heeft geweldige prestaties geleverd, het is door de hele bearmarkt met een factor X blijven stijgen.

Er is veel gesproken over hedging-strategieën voor bearmarkten, waarbij stablecoins een optie zijn om uit de markt te blijven, maar zonder terug te keren naar Fiat. Stel je voor dat je in plaats daarvan een deel van je winst in BNB had gehouden.

Ik zou echter nooit aanraden om op groene kaarsen te jagen, en gezien de voortdurende geweldige prestaties van Binance is het een redelijke veronderstelling dat het op een gegeven moment zal terugkeren.

Ruben
BNB is zeker een van de meest indrukwekkende munten op de markt, afgezien van op technische analyse gebaseerde overwegingen, stimuleren ze echt de technologische ontwikkeling en de DEX, zoals je zei, is een van hun grote werk-in-uitvoering dingen .

Een ander hot topic tegenwoordig is de Bitcoin Satoshi Vision "saga". Er wordt veel geroddeld in het nieuws, maar dat vertaalde zich ook in veel volatiliteit. En we weten dat volatiliteit vaak uitstekende handelsmogelijkheden met zich meebrengt, wat denkt u?

Chris
Ik ken een flink aantal handelaren die van messenvangst houden, en het kan zeer winstgevend zijn. Ik zal het alleen doen voor projecten die de grondbeginselen doorstaan, en ik geloof in (BSV zeker is niet een van die!).

Het is naar mijn mening riskant, de munten die grote en plotselinge dalingen ervaren, zijn vaak te wijten aan slecht nieuws, wat FUD kan zijn of een project in ernstige problemen. Crypto is al vluchtig genoeg, dus het is geen strategie die ik gebruik of zou aanraden om deze projecten op de absolute bodem te vangen.

BSV-grafiek boven alle dieptepunten
BSV bodem rond eerdere dieptepunten ooit

Ik heb indicatoren zoals Fisher-transformatie gebruikt, die handig kunnen zijn voor het identificeren van omkeringen of lokale bodems, en wanneer ze naast eerdere ondersteuningsniveaus worden gebruikt, kunnen ze wat extra vertrouwen geven voor handelsinvoeren. Mijn set-up is op 200 perioden, dus voor recentelijk vermelde munten die nog niet beschikbaar zijn.

Ruben
Ik zou hieraan willen toevoegen dat dit een typische situatie is waarin de handelaar de juiste waarderingen voor risicobeheer moet maken om aanzienlijke verliezen te voorkomen. Het is ook essentieel om steun en weerstanden te overwegen, maar aan de andere kant kunnen ze hun nut verliezen als de marktomstandigheden radicaal veranderen.

Ik waardeer het echt dat je de Litecoin-grafiek hebt laten zien direct na die van de Bitcoin Satoshi-visie.

Vaak zien we veel grafieken die allemaal hetzelfde neerwaartse trendpatroon hebben, net als BSV, maar voor mij zijn de meest interessante munten die met totaal verschillende patronen, omdat dat zeer waarschijnlijk betekent dat er iets aan de hand is met die munt en daar ik denk dat je de beste kansen kunt vinden. Daarover gesproken, een andere munt die echt opvalt, is de Basic Attention Token, die al weken een van de best presterende cryptocurrency in de top 20 is. We hebben vorige maand ook een bullish handelsidee over BAT gepost, dat zou behoorlijk goed hebben gepresteerd!

We zullen hier in de toekomst over praten, en we zullen zien hoe dit zal evolueren, want ik ben ervan overtuigd dat dit opwindende tijden zijn in de cryptomarkt, dus ik ben erg benieuwd hoe alles zal verlopen in de komende weken

Chris
Litecoin is interessant, omdat het al een tijdje de leiding heeft over Bitcoin-bewegingen, dus het kan vaak worden gebruikt voor een heads-up over BTC-bewegingen als je op een kleiner tijdsbestek kijkt. Bij mijn meest recente transacties presteerde Litecoin ongeveer 2.5x beter dan BTC, wat niet slecht is gezien het een top 5 munten is

LTC enorme prijsstijging in 2019

Terugkomend op de Fisher Transform Indicator, kocht ik Litecoin op 16 december vanwege een dubbele bodem van de indicator. Dat was duidelijk een goede inzending.

Ruben 
Heel erg bedankt voor je tijd, Chris. Dat was leuk. We zouden het nog een keer moeten doen!

Chris  
Zeker, proost!