Team

HOE KORT CRYPTO TE KORT

In veel opzichten is de aandelenmarkt vergelijkbaar met zijn crypto-tegenhanger, en als zodanig is het observeren van de aandelenmarkt een goede manier om te leren hoe de cryptomarkt werkt. Het is veilig om te zeggen dat cryptocurrency een "niet-zo-directe" replica van de aandelenmarkt is. Daarom gebruiken ze allebei een aantal vergelijkbare termen, waaronder 'short gaan'.

Short gaan in eenvoudige bewoordingen is een munt hoog verkopen en deze vervolgens lager terugkopen. Een eigenschap van geweldige investeerders is het vermogen waar de kameleon algemeen bekend om staat: aanpassingsvermogen. De beste investeerders passen zich aan veranderende marktomstandigheden aan, wat aantoont waarom crypto-investeerders met verschillende strategieën moeten werken.  

Momenteel nadert de cryptomarkt bearish omstandigheden, terwijl voor sommigen de bearmarkt al hier is. Er zijn echter nog steeds manieren om van de markt te profiteren. Ongeacht de richting van de prijzen, er is altijd een manier om winst te maken, zelfs in de slechtste marktomstandigheden.

Op welke manier? Door 'crypto te shorten'.  

Dit artikel gaat in op wat het betekent om crypto te shorten en alles wat u moet weten over deze handelsstrategie. 

Voordat we beginnen: dit is niet voor beginners en het gebruik van een hefboomwerking kan gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat u weet wat u doet, riskeer niet meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Uiteindelijk is handelen een overlevingsspel. Je wilt je posities behouden en leven om nog een dag te vechten.

Laten we beginnen met die waarschuwing!

Long- en shortposities begrijpen

Om beter te begrijpen wat het betekent om crypto te 'short' verkopen, moeten we begrijpen wat 'long posities' en 'short posities' zijn.

Beide posities weerspiegelen de mogelijke richting van de prijzen in de markt. 

Traders nemen een longpositie in tijdens bullish marktomstandigheden (wanneer de prijzen stijgen). Dit betekent dat ze crypto kopen en hopen dat de prijzen stijgen. Wanneer een handelaar long gaat, hopen ze te profiteren van de opwaartse prijsverschuiving. 

Omgekeerd, in gevallen van een bearmarkt (wanneer de prijzen dalen), kunnen handelaren een shortpositie innemen of short gaan. In dit geval verkoopt de handelaar crypto en hoopt hij dat de prijzen vanaf dat punt dalen, zodat ze terug kunnen kopen op de markt.          

Hoe crypto te shorten?

Het simpele antwoord:

U verkoopt tegen een hogere prijs om terug te kopen wanneer de prijzen lager zijn. 

Het is echter niet zo eenvoudig. 

Het proces van short verkopen is behoorlijk complex en kan behoorlijk riskant zijn. De meeste mensen vinden het moeilijker dan crypto handelen. Met een goed begrip en toegang tot informatie kan het "shorten" van cryptocurrency echter een spannende en zeer winstgevende strategie zijn.

Het meest opwindende deel van het shorten van crypto is dat het kan worden gedaan met geleende activa, dat wil zeggen met een hefboomwerking. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken, en we zullen elke methode uitlichten en de eigenaardigheden ervan uitleggen.

Short selling met derivaten

Ook bekend als margehandel of hefboomhandel, is shorten op derivaten een van de gemakkelijkste manieren om crypto te shorten. Hiermee kunt u lenen van een makelaar en inzetten op een long- of shortpositie. Afhankelijk van de richting van de markt, zullen handelaren winsten of verliezen maken.

Derivaten bestaan ​​al eeuwen en ze bieden nieuwe manieren om te beleggen en fondsen te beheren. Een derivaat is een contract of een overeenkomst om een ​​bepaalde cryptocurrency op een afgesproken tijdstip en tegen een afgesproken prijs te kopen of verkopen.  

De waarde van een derivaat hangt af van de verwachte waarde van een onderliggende waarde. De toekomstige projectie van prijsbewegingen zal de waarde van elk derivaat bepalen. Deze waarde wordt ondersteund via een overeenkomst met een beurs. 

Er zijn drie hoofdtypen derivaten in crypto. Andere zijn echter een wijziging van de drie hoofdtypen. 

Dit zijn de drie belangrijkste vormen van derivaten: swaps, futures en opties

Zoals de naam al aangeeft, vindt een swap plaats wanneer een cryptocurrency wordt ingewisseld voor een andere, bijvoorbeeld door bitcoins te kopen met altcoins.  

Futures zijn financiële contracten waarbij een koper/verkoper verplicht is om een ​​actief (in dit geval een cryptocurrency) tegen een vaste prijs te kopen of verkopen. Ze zijn momenteel het meest voorkomende crypto-derivaat in de huidige markt. 

Zoals de naam al aangeeft, zijn opties vergelijkbaar met futures. In dit geval heeft de koper/verkoper echter het recht om een ​​actief op een bepaald moment en tegen een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Er is geen verplichting om door te gaan met de verkoop/aankoop van opties.  

Verschillende beurzen verhandelen derivaten en ze bieden allemaal verschillende pakketten aan.  

E,g, Binance Futures en Bitmex zijn beide beschikbare derivaten waarmee gebruikers meer dan 140 cryptocurrencies en crypto-activa kunnen ruilen

Leen munten van DeFi-protocollen en verkoop ze om ze terug te kopen 

In een wereld waar miljoenen mensen nog steeds geen toegang hebben tot bankrekeningen en financiële diensten, kan Decentralized Finance (DeFi) een uitweg zijn. 

Volgens de Bitcoin Market Journal, "Gedecentraliseerde financiën verwijst naar open-source financiële software die tot doel heeft financiële diensten te verlenen aan iedereen met een internetverbinding." 

Met DeFi kunnen gebruikers soortgelijke aanbiedingen krijgen als traditionele banken. Het verschil? Er zijn geen tussenpersonen en transacties worden gedaan zonder tussenpersoon. In plaats daarvan worden financiële diensten op de blockchain uitgevoerd met slimme contracten en vergelijkbare technologie. 

Met DeFi kan crypto worden overgedragen van de ene portemonnee naar de andere met behulp van protocollen en slimme contracten die worden ondersteund door Blockchain-technologie. Dit maakt het voor handelaren mogelijk om passieve interesse te verdienen in digitale activa.  

Daarom kunnen beleggers met DeFi-protocollen gebruikmaken van een shortpositie en digitale activa in geldmarktprotocollen storten. Sommige early adopters in deze ruimte zijn DeFi-derivatenplatforms zoals dydx en Mango.Markets.

Een uitstekend voorbeeld van een DeFi-protocol is ook AAVE. Hiermee kunnen gebruikers cryptocurrency-activa lenen zonder tussenpersonen. AAVE is gebouwd op Ethereum en is een gedecentraliseerd uitleenprotocol dat wordt beheerd door een zogenaamde DAO (decentralized autonome organisatie). Dit betekent dat houders van het token kunnen stemmen over wijzigingen in het protocol. 

DeFi-protocollen zullen naar verwachting geleidelijk de traditionele financiële instellingen overschaduwen vanwege hun transparantie, veiligheid en de programmeerbaarheid van de onderliggende technologie. 

Tips voor het shorten van crypto

De cryptomarkt is zodanig dat er altijd manieren zijn om geld te verdienen, ongeacht de marktomstandigheden. Zelfs als de markt instort, zijn er nog veel mogelijkheden om een ​​bank te maken. 

Als u zich afvraagt ​​hoe u cryptovaluta kunt shorten, moet u rekening houden met het volgende:

  • Je moet alleen short gaan als je duidelijke aanwijzingen hebt dat er een crash dreigt
  • Shorten biedt onbeperkte risico's die in sommige gevallen tot aanzienlijke verliezen kunnen leiden, omdat u uw onderpand zou kunnen gebruiken
  • Zet activa niet uitsluitend op basis van hun jaarlijkse procentuele opbrengst (APY) in, aangezien het onderliggende token waarin u wordt betaald, in prijs kan dalen
  • Bij staking moet u ook rekening houden met liquiditeit. Het kan aantrekkelijk lijken om een ​​munt in te zetten. U moet echter overwegen of u uw rendement terug kunt converteren naar een stablecoin.

Afronden

De markt crasht onder andere vanwege angst, maar u kunt geld verdienen aan dalende prijzen door short te gaan. Zelfs zonder crypto te bezitten, zoals we hebben laten zien.

Als u redenen heeft om aan te nemen dat een marktcrash op handen is, dan is dit misschien uw kans om winst te maken. 

Het kan echter behoorlijk riskant zijn. Dus voordat u eraan begint, moet u de op handen zijnde gevolgen van uw actie overwegen en deze afwegen tegen uw risicobereidheid.

Shorten in cryptovaluta kan een effectieve strategie zijn. Het kan echter ook ernstige gevolgen hebben. Daarom moet je 'kijken voordat je springt'. 

Bedankt voor het lezen van dit artikel. We hopen dat je het een en ander hebt geleerd.