Team

Zoals het gaat in januari…

Zoals januari gaat, zo gaat de rest van het jaar een Wall Street-spreuk die sinds 10 slechts 1950 keer fout is geweest. In hoeverre is dit van toepassing op Crypto-markten?

In januari 2021 groeide de totale marktkapitalisatie van Crypto met ongeveer 28%. In januari 2020 zag dezelfde statistiek een groei van 36%. Aan de andere kant begon de diepe Crypto Winter in 2018 - de totale marktkapitalisatie daalde in januari van dat jaar met 20%.

Als de geschiedenis zich herhaalt, kunnen cryptomarkten een zwak jaar tegemoet gaan, laat staan ​​de kortetermijnopleving die we de afgelopen dagen hebben gezien.

Een veelvoorkomend thema van deze column is natuurlijk hoeveel cryptovaluta is gevorderd in vergelijking met 2018. Zelfs als sommige delen van de markt bearish zouden zijn, zouden er aanzienlijke kansen en minicycli kunnen zijn in gebieden zoals gedecentraliseerde financiën, NFT's, GameFi , L2s, enzovoort.

Om het echter goed te doen in dergelijke markten, is meer inspanning nodig, aangezien de tijd van 'Up Only' voorbij zou zijn. Dat gezegd hebbende, januari 2022 heeft nog meer dan een halve maand te gaan, genoeg tijd voor een verrassende rally om de stemming te verbeteren. En zelfs als januari slecht gaat, hebben Crypto-markten misschien een aantal positieve verrassingen voor ons in petto.

Een positieve katalysator, zoals een ander groot bedrijf dat BTC op hun balans zet, is misschien alles wat nodig is om de markt uit de januari-blues te halen.