Team

Swingende jaren twintig

De afgelopen twee weken hebben we een zeer welkome opleving gezien op de Crypto-markten. Net toen totale kommer en kwel dreigde over te nemen, leek geen nieuw nieuws over de renteverkrapping van de Federal Reserve en de mogelijkheid van een komende oplossing van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de marktgeesten te hebben opgewekt. De recente aankondiging door de Luna Foundation dat het sinds januari meer dan $ 1 miljard aan Bitcoin heeft gekocht om zijn reserves te versterken, heeft zeker ook geholpen.

Helaas zijn de pure fundamentals en macrorisico's niet veranderd. De inflatie blijft op het niveau dat voor het laatst in de jaren zeventig werd gezien, wat de mogelijkheid van verdere renteverhogingen door de centrale bank vergroot. Ondertussen drijven oorlog en sancties de grondstoffenprijzen op, met name energie en tarwe, wat de eerste volledige wereldwijde recessie sinds 1970 bedreigt.

Het thema voor 2022 blijft de 'swinging twenties': we gaan omhoog, dan omlaag, dan weer omhoog, maar zonder ooit een echte doorbraak te zien. Het is een geweldige omgeving voor swingtraders, maar verschrikkelijk voor de ongeduldige traders die het risico lopen in de problemen te komen bij ups en downs. Niemand heeft een glazen bol, maar het lijkt vergezocht om binnenkort nieuwe all-time-highs te verwachten, gezien de bestaande economische risico's rondom. Aan de andere kant vindt crypto altijd manieren om ons te verrassen. Hopelijk door de opwaartse druk voort te zetten.