Team

JPEG-seizoen

NFT's, ook wel gekscherend aangeduid als 'JPEG's' in de cryptogemeenschap, zijn de mainstream binnengedrongen.

Of het nu tijdens dinergesprekken is, beroemdheden die Ape NFT's gebruiken als hun profielfoto op sociale media of grote merken zoals Coca Cola die NFT-verzamelobjecten lanceren, NFT's zijn duidelijk de 'smaak van de dag'.

De bovenstaande grafiek laat zien hoe zoekopdrachten naar NFT's de zoekopdrachten naar BTC hebben overtroffen en Blockchain en DeFi ver voor zijn.

Waarom zou dit interessant zijn voor handelaren? Want dit heeft tweede en derde orde effecten op de hele markt.

Tegenwoordig worden de meeste NFT's nog steeds aangedreven door Ethereum. Kopers, artiesten en het grote publiek zijn ineens op zoek naar munten en tokens waarmee ze hun favoriete NFT-collecties kunnen kopen, wat op zijn beurt de cryptoprijzen opdrijft.

Andere Layer 1 Blockchains zoals Solana, Avalanche, Tezos en anderen zien ook een opkomst van NFT-marktplaatsen en -volume. Ondertussen zijn NFT-specifieke Layer 2-oplossingen zoals ImmutableX en volledige Layer 1's zoals Flow ontstaan ​​om Blockchains te bieden voor specifieke use-cases gericht op gaming en NFT's.

Op een hoger niveau lijken NFT's het Trojaanse paard te zijn dat helpt om crypto- en Blockchain-technologie mainstream te maken. Het is allemaal cultuur, plezier en games en veel herkenbaarder voor het grote publiek dan de donkere hoeken en onbekende werelden van DeFi.

Het is duidelijk dat 'cultuur' een van de weinige krachten ter wereld is die de macht van de financiële markten kan overtroeven. Voor handelaren en beleggers roept dit veel interessante vragen op. Moet u proberen winnaars te kiezen en rechtstreeks in NFT-collecties te investeren? Anderen willen misschien NFT-infrastructuurgerelateerde projecten vinden of zelfs tokenized NFT's met verhandelbare tokens verkennen.

Maar misschien is het 'meta'-spel in dit alles om je te concentreren op de Laag 1's die het best gepositioneerd zijn om te worden de plaats op welke NFT's leven? De tijd zal het leren.

In de tussentijd zou JPEG Season de zoveelste weg kunnen zijn waarlangs 'Crypto' zich zou kunnen losmaken van de bredere financiële markten en zijn positie als onafhankelijke activaklasse met sterk nut en opwaarts potentieel kan versterken.