Team

Houd de lijn vast

Berenmarkten zijn normaal gesproken het moment waarop handelaren overdreven reageren op slecht nieuws. Gebeurtenissen die in een bullish markt nauwelijks een schok zouden veroorzaken, kunnen de markten bij een bearmarkt aanzienlijk naar beneden drijven.

Het is daarom enigszins onverwacht om de veerkracht van cryptoprijzen van de afgelopen dagen te zien. Ondanks een aanhoudende oorlog, het bevestigde spook van inkomende renteverhogingen door de Federal Reserve en toenemende regeldruk vanuit de VS en elders, hebben BTC, ETH en zelfs de belangrijkste DeFi-projecten de afgelopen dagen een groei doorgemaakt.

Zou dit slechts een opluchting kunnen zijn na een aanzienlijke daling ten opzichte van de hoogtepunten aan het einde van het jaar? Terugkijkend op 2018, zag een BTC-hulprally in februari van dat jaar de prijs van BTC stijgen van <$8k naar $11.5k. Vanaf dat moment hervatte het zijn daling en daalde met 70% waar het uiteindelijk zijn dieptepunt bereikte.

Handelen is een spel van waarschijnlijkheden en geschiedenis is slechts één gegevenspunt in een bepaald scenario, zij het een belangrijk scenario. In 2018 crashte BTC zonder ook maar in de buurt van de macro-onzekerheid die vandaag bestaat. In 2022 spelen grote fundamentele krachten, maar de markten houden stand.

Er is nu een ecosysteem van cryptoproducten die rechtstreeks van invloed zijn op de hele markt. De recente aankondiging dat Terra USD, een van de meest populaire stablecoins in de ruimte, nu ook door BTC wordt ondersteund, is een goed voorbeeld. Met aanzienlijk meer kapitaal beschikbaar om in Crypto in te zetten, kunnen cycli veel sneller draaien als geldstromen kansen najagen. Dat geld verlaat niet alleen de markt, het blijft binnen, wachtend om te worden ingezet. De lengte van Crypto Winter zou daarom kunnen krimpen.

Bovendien is Crypto onderdeel geworden van het wereldwijde gesprek op manieren die voorheen ondenkbaar waren. De Oekraïense regering verzamelt cryptodonaties, er wordt volop gespeculeerd of Rusland Crypto zal gebruiken om sancties te omzeilen, en zelfs de CEO van Citadel, voorheen een grote cryptoscepticus, aangekondigd dat Citadel op de markt komt.

Tot nu toe houdt de lijn stand en zijn er mogelijk versterkingen onderweg.