Team

Groundhog-dag?

Als u gewend bent aan snel veranderende Crypto-markten, moet 2022 voor u aanvoelen als een nooit eindigende groundhog-dag. Na aanzienlijke bewegingen tot $ 69k en terug naar $ 30k in 2021, handelt Bitcoin sinds het begin van 36 binnen wat een redelijk 'saaie' range lijkt te zijn tussen $ 48k en $ 2022k.

Deze range-trading was ook waar te nemen in de zomer van 2021, toen de markten een nogal saaie periode doormaakten. Die tijd werd gevolgd door een grote stijging.

Dergelijke perioden van relatieve rust kunnen een geweldige tijd zijn voor accumulatie. Toen BTC in 2020 uit zijn range-trading-periode brak, overschaduwde de daaropvolgende groei alle prijsbewegingen die eerder hadden plaatsgevonden. Iedereen die al langer op de Crypto-markten is, weet ook dat dergelijke bewegingen de neiging hebben om in lijn te zijn met Bitcoin Halving-evenementen. De volgende staat gepland voor 2024.

Maar dit is weinig troost voor veel handelaren die in crypto zijn gekomen omdat ze hunkeren naar de 'actie' van een snel bewegende, extreem volatiele markt. Voor hen is een periode als deze echt het 'maximale pijn'-scenario. Er is geen duidelijke trend zichtbaar en stieren en beren maken ruzie en claimen een voortijdige overwinning, om vervolgens door de realiteit te worden uitgeschakeld wanneer de volgende marktbeweging in de tegenovergestelde richting gaat.

Er komt ongetwijfeld vroeg of laat een einde aan Groundhog Day. Nu het mondiale macroklimaat er nog steeds uitdagend uitziet en met een dreigende recessie, blijven de risico's neerwaarts gericht. Maar als je uitzoomt, heeft Bitcoin ons tot nu toe nooit teleurgesteld op de middellange tot lange termijn.

Misschien is de les hier dezelfde als die uit de eigenlijke film 'Groundhog Day': de eindeloze herhaling van dezelfde dag eindigde pas toen hoofdpersoon Bill Murray een echt beter mens was geworden. Is dat niet een grote inspiratie voor ons allemaal om betere handelaren te worden?