Team

Bullish arrestaties

Nieuws dat de Amerikaanse wetshandhaving 94,000 Bitcoin in beslag heeft genomen ter waarde van $ 3.5 miljard die in 2016 was gestolen in een Bitfinex-hack, had de markten gemakkelijk kunnen schrikken.

Het brengt niet alleen cryptocurrencies opnieuw in de schijnwerpers met betrekking tot hacks en fraude, maar de verwachting is ook dat de Amerikaanse autoriteiten de in beslag genomen Bitcoin rechtstreeks op de markt zullen veilen. Toch bleven de markten de afgelopen dagen stijgen.

Dus zijn we weer volledig bullish?

Hier gebeuren een paar dingen. De markten zijn hersteld van hun verliezen in januari en bij gebrek aan belangrijk nieuws over renteverlagingen door de Federal Reserve, oorlog in Oost-Europa of een terugkeer van COVID-lockdowns, heeft voorzichtig optimisme de overhand gekregen.

Wat nog belangrijker is, zelfs met 94k extra Bitcoin op de markt, zoals de bovenstaande grafiek laat zien, is een steeds groter wordende hoeveelheid Bitcoin gewoon niet actief maar zit in een koude opslag.

Instellingen of grotere kopers die BTC accumuleren, zijn niet op zoek naar snelle flips, maar naar meerjarige obligaties. Het actieve aanbod van Ethereum is relatief ongewijzigd gebleven, aangezien ETH vereist is voor gasvergoedingen, NFT-aankopen en DeFi-toepassingen.

Het totale aanbod van Ethereum krimpt nu echter na de introductie van EIP-1559. Er zijn al meer dan 1.8 miljoen ETH verbrand.

De fusie met Ethereum 2.0 zal het verhaal van ETH als een opbrengstgenererend actief verder stimuleren. Zelfs BTC, in zijn verpakte versie, kan worden gebruikt om opbrengst te verdienen in DeFi-toepassingen. Gezien de aard van zowel BTC als ETH als productieve, opbrengstgenererende activa, zouden marktdeelnemers kunnen leren dat dit niet uw typische aandelenbezit is.

Het resultaat is dat prijsdips snel worden opgekocht. Dat betekent niet dat we de komende maanden geen schokkerige markten zullen zien of zelfs een hertest van bodemdieptes in het bereik van $ 20-30k voor BTC.

Maar als nieuws zoals de arrestaties van Bitfinex-verdachten kan verschijnen zonder grote marktimpact, is het misschien een goed moment om te onthouden hoe sterk het grotere geheel eruitziet voor onze branche.