Team

Uncharted Territory

De Total Value Locked (TVL) van DeFi werd begin 700 geschat op $ 2020 miljoen en steeg tegen het einde van 250 tot $ 2021 miljard. Deze week staat DeFi TVL op $ 110 miljard, 56% lager dan ooit en op vergelijkbare niveaus als Juli 2021. De ontluikende DeFi-ruimte heeft nog nooit een volledige crypto-winter meegemaakt en met dalende opbrengsten op stablecoins en andere activa, beginnen de meest actieve gebruikers van de ruimtes de duurzaamheid van DeFi-opbrengsten in twijfel te trekken.

Opbrengsten binnen DeFi zijn afgeleid van de vraag naar hefboomwerking van handelaren en investeerders, samen met activiteit op de protocollen die kasstromen genereren via vergoedingen. Omdat de markt de afgelopen maanden is vertraagd, zijn de handelsvolumes en de vraag naar leverage gedaald. 

Zelfs de meest risicovolle marktdeelnemers staan ​​paraat en laten het stof neerdwarrelen, wat een verdere impact heeft op de activiteit op de protocollen en de vergoedingen die worden gegenereerd om de opbrengsten voor kredietverstrekkers te subsidiëren. De waarde van het onderpand van kredietnemers is ook gedaald doordat de activaprijzen zijn gedaald. Dit heeft ertoe geleid dat ze grotere hoeveelheden marge moesten gebruiken om hun hefboomposities af te wikkelen om een ​​nieuwe crash op 12 mei te voorkomen. 

Een ander onderdeel dat het succes van DeFi beïnvloedt, is het vertrouwen in de protocollen en de daarin opgesloten activa. De implosie van UST leidde er ook toe dat DeFi-liquidaties in mei recordhoogten bereikten, waarbij de teloorgang van Anchor Protocol de belangrijkste bijdrage leverde met $ 1.05 miljard van het totaal van $ 1.12 miljard. Het lijkt erop dat dit ertoe heeft geleid dat retail- en grotere institutionele spelers hun rendementsstrategieën hebben herzien en de dalende risicopremies op stablecoins en rendementsgenererende platforms opnieuw hebben beoordeeld. 

Zullen de huidige DeFi-protocollen hun eerste crypto-winter niet overleven, nu de totale marktkapitalisatie van DeFi het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde opnieuw heeft getest en de DeFi-opbrengsten afnemen? Of gaan we gewoon een afkoelingsperiode in voordat een nieuwe ronde begint?