Team

Terra Fallout

Ongetwijfeld is het nummer één dat gezegd wordt om altijd te vermijden om in beleggen te zeggen: "Deze keer is het anders". Meestal houdt het verband met te optimistische optimistische verwachtingen van toekomstige markthoogtes als gevolg van de wereldwijde acceptatie die eindelijk plaatsvindt. Ironisch genoeg, terwijl deze cyclus voortduurt, blijkt het anders te zijn... 

In alle voorgaande marktcycli rustte bitcoin nooit of ging het onder de vorige all-time high tijdens de volgende bearmarkten. Afgelopen weekend zagen we echter bitcoin cascade door de vorige all-time high via een woeste daling van 6% binnen een kaars van 5 minuten - een dieptepunt bereikend van ongeveer $ 17,600. Een mogelijke katalysator voor de plotselinge daling was een aanzienlijke uitstroom van bitcoin-fondsen op vrijdag 17 juni, waarbij het Canadian Purpose Exchange Traded Fund (ETF) ervaart dat zijn investeerders ongeveer 24,500 bitcoin of 51% van zijn bezit terugkopen. De meerderheid van de ETF-beleggers zijn instellingen, waarbij de in- en uitstroom van deze fondsen een goed beeld geeft van het institutionele sentiment rond bitcoin en risicovolle activa in het algemeen. 

De daling werd ook veroorzaakt door de zich ontwikkelende besmetting van het Terra-debacle. De ondergang van Terra blijft slachtoffers eisen die slechts een paar maanden geleden bekend stonden als marktleiders in hun vakgebied. Dit omvat met name Celcius en Three Arrows Capital (3AC). Deze twee voorheen als kolossen beschouwde reuzen zijn zwaar onder vuur komen te liggen door de dalende marktprijzen. De lage prijzen hebben een verdere impact gehad op hun lage liquiditeit en hun sterk geleverageerde balansen. Celsius stopte met het terugtrekken van alle deposito's ter waarde van $ 8 miljard van hun platform en 3AC werd naar verluidt geliquideerd door FTX, Deribit en Bitmex omdat ze geen extra kapitaal hadden verstrekt voor hun slecht presterende hefboomposities. Voyager, een crypto-uitwisseling, werd ook getroffen door de ondergang van 3AC, waarbij het fonds nog steeds 15,250 bitcoin en $ 350 miljoen verschuldigd was. Het nieuws hiervan zorgde ervoor dat de Voyager-aandelen woensdag 40% lager daalden, terwijl hun token met 25% in waarde daalde.    

Maar als de ene reus valt, groeit er een andere. Sam Bankman-Fried (SBF) is een soort liquiditeitsverschaffende beschermengel voor de crypto-industrie geworden, met leningen van $ 250 miljoen aan BlockFi, een gecentraliseerd leenplatform, en 15,000 bitcoin aan Voyager via FTX en Alameda Research. Beide entiteiten hebben SBF opgericht. FTX US heeft ook de depreciërende marktprijzen aangegrepen als een kans om hun productaanbod aan te scherpen door de overname van Embed Financial, een aandelenclearingbedrijf dat de bewaring en uitvoering zal bieden van de nieuw gelanceerde functie van FTX US voor het verhandelen van aandelen. alternatieve markten buiten crypto.  

Als we naar de technische kant kijken, lijkt bitcoin een bereik te hebben gevonden om in de tussentijd te consolideren, met ondersteuning op het vorige hoogste punt van ongeveer $ 19,800 en weerstand rond $ 21,300. Het overschrijden van het bereik en het maken van aanzienlijke vooruitgang, kan een uitdaging blijken te zijn voor stieren met het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde dat opdoemt op ongeveer $ 23,300.

De vraag die bij alle handelaren leeft, is hoe lang dit bereik zal blijven en of $ 17,600 in de nabije toekomst onze lokale bodem zal zijn? Nu de voorzitter van de Federal Reserve, Powell, tijdens de hoorzitting van de Senaatscommissie voor het Bankwezen op woensdag hun agressieve houding en visie op de toenemende crypto-regulering herhaalt, klinkt het alsof de mogelijke opluchting die we de afgelopen week hebben gezien, niet als vanzelfsprekend mag worden beschouwd. Bovendien kunnen verdere ontwikkelingen in de Terra-fallout verder langs het huidige illiquide crypto-pad worden ontdekt. Deze donkere wolk zal hoogstwaarschijnlijk alle marktdeelnemers met hun tapdansschoenen aan en licht laten lopen terwijl we verder door deze apocalyptische tijden navigeren.