Team

Weerstand tegen verandering

Juli was een geruststellende maand voor crypto, en de financiële markten in het algemeen, gestimuleerd door de Federal Reserve die besloot dat een renteverhoging van 0.75% voldoende was om de inflatie te vertragen. Ze verklaarden ook dat de federale fondsrente van 2.25-2.50% nu neutraal is en niet langer bijdraagt ​​aan groei of krimp binnen de economie. Dit zorgde ervoor dat de markten zich herstelden in de verwachting dat er niet veel verdere renteverhogingen zouden komen en de mogelijkheid dat het ergste achter de rug zou zijn.

Vorig jaar markeerde juli het dieptepunt van de zomercorrectie en het begin van de rally die resulteerde in nieuwe all-time highs. Dit jaar zag juli een maandelijkse winst van 16.6% voor bitcoin - de hoogste maandelijkse winst sinds oktober 2021. Dit werd overtroffen door de monumentale maandelijkse winst van ether van ongeveer 57% - de grootste sinds de 2021% winst van januari 78 en de vijfde beste maand in het verleden 5 jaar. De ETH/BTC-grafiek geeft dit spektakel goed weer. Ether is sinds begin juni met 28% gestegen ten opzichte van BTC, wat aantoont dat Ethereum een ​​groter voordeel heeft ten opzichte van zijn grotere tegenhanger.

Vorige week was het echter Ethereum Classic (ETC), die de grootste winst boekte. ETC zag een stijging van 94% binnen 4 dagen, terwijl de prijs nog steeds handelde binnen 20% van de high. Er wordt vermoed dat dit werd veroorzaakt door The Ethereum Merge, wat ertoe zal leiden dat Ethereum van proof-of-stake naar proof-of-work (POW) gaat. Hierdoor zal de dure apparatuur van de Ethereum-mijnwerkers, die wordt gebruikt om de wiskundige puzzels die in krijgsgevangenen worden gebruikt, op te lossen, verouderd zijn en de jaarlijkse inkomsten van de mijnwerkers van $ 18 miljard verdwijnen. Aan de andere kant blijft Ethereum Classic proof-of-work, waardoor Ethereum-mijnwerkers mogelijk hun apparatuur gaan gebruiken om de Ethereum Classic-keten te beveiligen. De mijninkomsten van Ethereum Classic bedragen echter slechts 3% van die van Ethereum.

AntPool, een van de grootste mijnbouwpools en een dochteronderneming van Bitmain, een grote fabrikant van mijnbouwapparatuur, kondigde aan dat het $ 10 miljoen zou investeren om nieuwe applicaties op het Ethereum Classic-ecosysteem te ontwikkelen en te creëren in een poging de acceptatie van de blockchain te vergroten, en de verkoop van hun tuigen. Bitmain verklaarde ook dat ze betalingen voor hun machines in ETC zullen accepteren. Zullen de fundamentalisten van Ethereum winnen? Op 2 augustus bedroeg de ETC Total Value Locked (TVL) $ 230,000 en het transactievolume $ 162 miljoen vergeleken met ETH's $ 57 miljard TVL en $ 3.8 miljard transactievolume. De loyalisten zullen een aantal serieuze netwerkeffecten nodig hebben om enig marktaandeel te veroveren.

Fidelity heeft verklaard dat bitcoin het enige 401 (k) crypto-product zal zijn dat ze zullen aanbieden met een toewijzingslimiet van 20% per portfolio. Men zou kunnen stellen dat dit een enorme stap in de goede richting is met een gigantische vermogensbeheerder, zoals Fidelity, die gelooft dat bitcoin een geschikt product is voor pensioenplannen. Aan de andere kant laat het ook zien dat de rest van de ruimte over het algemeen als onbewezen en onbetrouwbaar wordt beschouwd. Deze mening werd deze week herhaald door drie Amerikaanse anti-crypto senatoren die de stap van Fidelity om bitcoin op te nemen als "enorm verontrustend" beschouwden.

Institutionele aarzeling ten aanzien van altcoins kan worden begrepen wanneer rekening wordt gehouden met de risicoaversie van de instelling. De aard van de ontluikende crypto-ruimte waar de "build fast and break things"-benadering, waarvan soms kan worden geprofiteerd, ook een belemmering vormt. Incidenten zoals de exploit van $ 190 miljoen op de populaire token bridge Nomad die deze week plaatsvond, zijn hiervan een goed voorbeeld. Solana ondervond deze week ook problemen met populaire Solana-portefeuilles, Phantom, Slope en Trust Wallet, die werden uitgebuit met het geld van hun gebruikers dat uit meer dan 8,000 portefeuilles werd gehaald.

Na de ineenstorting van CeFi en nu deze inbreuken op hot wallets, is de beveiliging van crypto-activa een nog grotere prioriteit geworden voor alle crypto-gebruikers. Ledger, de populaire leverancier van hardware-wallets, heeft de geruchten over het zoeken naar een extra financiering van $ 100 miljoen perfect getimed. Het gerucht gaat dat de ronde een hogere waardering zal hebben dan hun vorige verhoging van $ 380 miljoen bij een waardering van $ 1.5 miljard afgelopen juni - wat de groeiende vraag naar het beschermen van crypto-rijkdom laat zien, zelfs tijdens deze neergang van de markt.

Gelukkig kan weerstand tegen verandering winstgevende kansen bieden, aangezien de kudde wegblijft van 'risicovolle' activa. Howard Marks beschrijft in zijn investeringsbijbel, "The Most Important Thing", dat de hoogste voor risico gecorrigeerde rendementen worden verkregen bij het kopen van activa die worden beschouwd als "niet volledig begrepen, fundamenteel twijfelachtig aan de oppervlakte, controversieel, ongepast of eng, ongepast geacht voor “respectabele” portefeuilles of recentelijk het onderwerp van desinvestering”. We vragen ons af welke activaklasse aan deze criteria voldoet...

Stel regels op en automatiseer uw ETH/BTC-transacties nu met Coinrule! (https://coinrule.com/)