Team

The Breakdown

Crypto Traders bekijken deze augustus met gemengde gevoelens. Het leek erop dat de bulls er volledig uit waren toen we ons bleven verzamelen vanaf de dieptepunten van juni. Op 19 augustus daalde de totale cryptomarktkapitalisatie echter met 3.3% in minder dan 24 uur, wat resulteerde in een sterke daling van het marktsentiment.

In de opluchtingsrally die medio juni begon, steeg de prijs van Bitcoin in een oplopend kanaal. Beginnend met een dieptepunt van ongeveer $ 17,600, bereikte het een hoogtepunt van ongeveer $ 25,000. De stieren hoopten op een uitbraak boven deze niveaus, maar zoals sommigen hadden voorspeld, raakte de rally op stoom. Hoe gaan we verder? Vanuit een technisch perspectief lijkt het erop dat Bitcoin op korte termijn ondersteuning heeft gevonden op het niveau van $ 19,500 nadat de prijs deze week meerdere keren van hier af stuiterde. Als dit niveau verloren gaat, is het volgende belangrijke ondersteuningsniveau $ 18,900. Als dit niveau doorbreekt, komen er waarschijnlijk nieuwe dieptepunten voor 2022 in het bereik van $ 17,000.

Bulls zullen echter enige troost vinden in het feit dat de RSI rond oversold-niveaus zweeft. Dit zou kunnen betekenen dat de markten klaar zijn voor op zijn minst een ommekeer op korte termijn. Bulls hopen dat we het niveau van $ 20,000 kunnen terugwinnen en vanaf hier wat momentum kunnen opbouwen.

De andere grote onbekende in september is de impact van de langverwachte Ethereum 2.0 Merge. Sinds het dieptepunt van de markt heeft Ethereum ongeveer 50% beter gepresteerd dan BTC. De markt begint een succesvol evenement te prijzen. Verwacht hoge volatiliteit rond Ethereum naarmate we de datum naderen. Traders zullen waarschijnlijk in de rij gaan staan ​​om te profiteren van een potentiële Ethereum Proof-of-Work fork en de daaropvolgende airdrop onder leiding van tegenstanders van de fusie. Ondertussen zou elk nieuws over mogelijke problemen of vertragingen de markten in beroering kunnen brengen. Een succesvolle fusie aan de andere kant, samen met de groei van het Ethereum-ecosysteem in Layer 2s, zou de weg kunnen banen naar verbeterde marktvooruitzichten.