Team

Tijd samenvoegen

ETH 2.0 is er! Gisteren, rond 3AM EST, vond de langverwachte overgang van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake plaats. Voorafgaand aan het evenement vroegen velen zich af wat de impact van deze belangrijke gebeurtenis op de markt zou zijn. Zou een succesvolle fusie de weg wijzen naar een meer optimistische marktvooruitzichten? Of zou een mislukte fusie leiden tot verdere capitulatie en onrust?

Op het eerste gezicht lijkt de fusie geslaagd. Dit evenement zal de Ethereum-blockchain verschuiven naar nieuwe Proof-of-Stake-validatorknooppunten waarvoor 32 ETH moet worden ingezet om een ​​validator op het netwerk te worden. Voor een belegger is het aanhouden van ETH nu aantrekkelijker omdat het nu deflatoir is. Dit betekent dat Ethereum nu het deflatoire activum met de hoogste marktkapitalisatie ter wereld is. De overdracht van het legacy Proof-of-Work-systeem zal naar verwachting leiden tot een reductie van ongeveer 99% van het energieverbruik van het netwerk. Kortom, dit zal Ethereum veel efficiënter maken en het mogelijk maken om aanzienlijke stappen te zetten in de richting van de ecologisch duurzame toekomst van crypto. Bovendien, met het huidige ESG-verhaal over beleggen, zou deze verbeterde efficiëntie nieuwe institutionele beleggers naar de wereld van crypto kunnen trekken die de sector eerder misschien hebben vermeden om een ​​groen imago te behouden.

Een andere belangrijke implicatie van de fusie is dat het aantal ETH-tokens dat wordt uitgegeven als blokbeloningen aanzienlijk zal verminderen. Voorafgaand aan de fusie werden er elke dag ongeveer 13,000 Ether gedolven. Nu zal dit aantal verminderen tot ongeveer 1,600 Ether per dag. Dit is een andere bullish implicatie van de fusie, omdat er aanzienlijk minder verkoopdruk op Ethereum zal zijn van mijnwerkers die hun beloningen verkopen.

Vanuit technisch oogpunt leek het er eerst op dat de markt dit evenement al had ingeprijsd, aangezien we in de eerste paar uur na de fusie geen significante volatiliteit ondervonden die velen hadden verwacht. Op het dagelijkse tijdsbestek was er een duidelijk voorbeeld van een symmetrisch driehoekspatroon. Stieren keken gretig naar deze grafiek, aangezien een uitbraak boven deze driehoek de weg had kunnen banen voor nieuwe reekshoogtes. Velen verwachtten een uitbraak boven deze driehoek als MA9 en leken klaar om boven MA50 te komen, wat een sterk koopsignaal zou zijn geweest. Maar uiteindelijk kregen de beren hun zin toen het driehoekspatroon kapot ging en we terugvielen onder $ 1,500, waardoor MA9 en MA50 uiteen gingen lopen. Bulls hopen dat we wat uitstel kunnen krijgen in de richting van het ondersteuningsbereik van $ 1,400 - $ 1,450. De reden voor de daling is grotendeels onbekend, maar veel speculanten denken dat deze werd veroorzaakt door handelaren die de ETH die ze eerder hadden gekocht, ontlaadden om op de fork te speculeren. Een andere reden kan zijn dat de prijs eerder werd opgestuwd door handelaren die extra ETH kochten of leenden om extra Ethereum te claimen toen we overgingen naar Proof-of-Stake. Nu verkopen deze handelaren deze overtollige ETH, waardoor de prijzen dalen tot het huidige lagere vraagniveau.

Bekijk de grafiek op TradingView hier.