Crypto angst en hebzucht index Coinrule
Team

Wat is de crypto-angst- en hebzuchtindex? Het kan een signaal zijn om Bitcoin te kopen

Cryptocurrency-markten bieden elke dag een schat aan kansen. De kans om snel een hoog rendement te behalen trekt handelaren en investeerders aan. De realiteit is echter dat de Crypto-markt ook zeer volatiel is en dat het een uitdaging is om door alle prijsstijgingen en -dalingen te navigeren. De "Fear Of Missing Out" dwingt handelaren om zich in te kopen voor prijsrally's, terwijl marktdips hen dwingen hun activa met verlies te verkopen. De Crypto Fear and Greed Index is een erg handig hulpmiddel om marktomstandigheden te scannen om de beste tijd te vinden om Bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen en verkopen.

Wat is de index?

De Crypto Fear and Greed-index is een statistiek die een indicatie geeft van de toestand van de Crypto-markt. Door meerdere elementen te analyseren en aan elk van hen een specifiek gewicht toe te kennen, kan de index zeggen of het kopen van Bitcoin of andere cryptocurrencies momenteel een goed idee is of niet. Alternatieve.me publiceert de index dagelijks en leidt een enkele score af die al deze bronnen vertegenwoordigt. 

Huidige crypto-angst- en hebzuchtindex
Huidige crypto-angst- en hebzuchtindex

De index heeft historisch gezien met aanzienlijke precisie de beste tijden gezien waarop het winstgevender is om Bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen. Het uitfilteren van de dagelijkse "ruis" van prijsstijgingen en -dalingen biedt waardevolle richtlijnen voor handelaren en investeerders.

Hoe wordt de Index berekend?

De index wordt elke dag bijgewerkt en gebruikt meerdere gewogen indicatoren om een ​​eenvoudige meter van 0 tot 100 te bepalen. 

Momenteel versmelten zowel technische als sentimentindicatoren met de Crypto Fear and Greed-index.

  • De volatiliteit meet de omvang van de prijsschommelingen in de afgelopen 30 en 90 dagen.
  • Het marktmomentum en het volume leggen vast hoe marktdeelnemers agressief deelnemen aan de prijsbewegingen.
  •  De analyse van sociale media geeft een momentopname van het huidige marktsentiment.
  • De Bitcoin-dominantie meet de risicobereidheid van beleggers. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de Bitcoin-dominantie is en hoe conservatiever de handelaren zijn, omdat ze hun toevlucht zoeken in Bitcoin in plaats van andere cryptocurrencies.
  • The Trends volgt verschillende Bitcoin-gerelateerde zoekopdrachten op Google.

De index begrijpen

Wanneer de crypto- en angstindex laag is, betekent dit 'extreme angst', terwijl wanneer het hogere waarden afdrukt, dit 'extreme hebzucht' betekent. 

Als hoofdregel voor elke handelaar en belegger is om: Laag kopen en hoog verkopen, is het zinvol om de Crypto Fear and Greed-index te gebruiken, omdat het helpt om de hoogte- en dieptepunten van elke marktcyclus te herkennen. 

Wanneer de index tussenliggende waarden aangeeft (tussen 50 en 70), kan de markt er onzeker uitzien of zijwaarts handelen. Dat is het perfecte moment om specifieke strategieën uit te voeren voor deze marktomstandigheden.

met Coinrule, kunt u de kans grijpen om te verkopen in prijsrally's op korte termijn om Bitcoin of andere cryptocurrencies tegen lagere prijzen terug te kopen. Dankzij een strategie als deze, kunt u meer van uw favoriete munten verzamelen wanneer de prijs beweegt met een lage volatiliteit.

Aan de andere kant, zodra beleggers hebzuchtiger worden (gesignaleerd door indexwaarden boven de 70), wordt de markt zeer uitbundig. Met andere handelsstrategieën kunt u dus opwaarts potentieel voor alle munten op de markt benutten. Dit is een voorbeeld van regels die het scalperen van kortetermijntransacties mogelijk maken en tegelijkertijd een flexibele stop-loss behouden om uw posities te beschermen.

Wat laat de Crypto Fear and Greed Index nu zien?

Momenteel staat de angst- en hebzuchtindex op 52, herstellende van een extreme daling op 26 april die het niveau van 26 bereikte, het laagste niveau dat is opgetekend sinds 28 april 2020. Aangezien dit aantoont dat de index zojuist is gestegen van een periode van extreme angst, geeft dit over het algemeen een goed moment aan om Bitcoin te kopen. 
Het wordt niet aangeraden om de index als een strikte koopindicator te gebruiken, maar het gebruik ervan naast uw gebruikelijke handelshulpmiddelen, zoals technische indicatoren, kan een verdere bevestiging zijn van een instappunt.

Historische waarden van de Crypto Fear and Greed Index.
Historische waarden van de Crypto Fear and Greed Index. bron.

Het niveau van de index in combinatie met andere indicatoren zoals RSI kan een geweldige strategie blijken te zijn. Net als de Crypto Fear and Greed Index, ziet ook de RSI meestal geweldige koopmogelijkheden voor Bitcoin.

RSI om koopkansen op lange termijn te spotten
Lage RSI-waarden duiden op goede koopmogelijkheden op lange termijn voor Bitcoin

De Index toepassen op uw strategie

De beste manier om het rendement van uw handelsstrategieën te optimaliseren, is door de parameters in te stellen volgens de marktomstandigheden.

Aangezien de Crypto Fear and Greed Index bijvoorbeeld nog steeds onzekerheid in de markt signaleert, zou dit een interessante kans kunnen zijn om een ​​strategie uit te voeren om profiteer van zijwaartse prijsschommelingen zoals het volgende.

Bitcoin zijwaarts handelen
Bitcoin zijwaarts handelen

Mocht de waarde van de index boven de 70 stijgen, dan is dat een positief signaal van momentum. Een strategie om kortetermijndips te kopen op Altcoins zou een positief rendement kunnen opleveren.

RSI Tegenstrijdige strategie

Key afhaalrestaurants

Over het algemeen kan de Fear & Greed Index een waardevol hulpmiddel zijn om te anticiperen wanneer bepaalde soorten regels moeten worden gelanceerd in overeenstemming met de marktomstandigheden. Uiteindelijk is de winstgevendheid van regels gekoppeld aan de marktomstandigheden, inzicht in het marktsentiment kan een waardevolle troef zijn bij het positioneren van regels. 

  • De Crypto Fear & Greed Index analyseert emoties en sentimenten uit verschillende bronnen en voegt ze vervolgens samen in één enkele statistiek.
  • Nul op de index betekent 'Extreme Angst' en 100 betekent 'Extreme Hebzucht'. De index geeft een meer realtime beeld van de cryptocurrency-markt dan de prijs alleen biedt. 
  • U kunt de index gebruiken om de huidige marktomstandigheden te beoordelen en dienovereenkomstig uw handelsstrategieën te lanceren.

Disclaimer

Ik ben geen analist of beleggingsadviseur. Alles wat ik op deze site geef, is puur voor begeleiding, informatieve en educatieve doeleinden. Alle informatie in mijn bericht moet onafhankelijk worden geverifieerd en bevestigd. Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies of schade veroorzaakt door het vertrouwen op dergelijke informatie. Wees u bewust van de risico's die verbonden zijn aan het verhandelen van cryptocurrencies.