Team

Het lange termijn spel

Het is gemakkelijk om optimistisch te zijn in tijden van uitbundigheid. Aan de andere kant komen de beste kansen uit tijden van onzekerheid. Hoe moet u navigeren door de huidige marktomstandigheden?

November was zeker geen positieve maand voor Bitcoin. De prijs is gestaag aan het dalen, aangezien investeerders en handelaren het vertrouwen in de kracht van de algemene trend verloren. U kunt zich de zwakte gemakkelijk voorstellen door naar de prijsactie en de RSI te kijken.

BTC neerwaartse trend sinds november

De prijs brak achtereenvolgens onder een belangrijk niveau en faalde consequent bij de hertestpogingen. Op maandag, direct na de scherpe prijsdaling, probeerde Bitcoin te herstellen, maar verkopers grepen in en dichtden het prijsverschil dat was ontstaan ​​door de uitverkoop tijdens het weekend.

Tegelijkertijd presenteert de RSI een reeks lagere hoogtepunten die het gebrek aan vertrouwen in een solide prijsomkering op korte termijn bevestigen.

De belangrijkste reden voor zo'n scherpe daling was de brede onzekerheid op de aandelenmarkt die ook van invloed was op cryptocurrencies, die door beleggers nog steeds worden gezien als een risicovolle activaklasse. Dat leidde tot een cascade van liquidaties, vooral op de markt voor cryptoderivaten, en vernietigde handelaren met een te hoge hefboomwerking.

Dit resetmechanisme is meestal erg gezond en stelt de markt in staat zichzelf opnieuw te beoordelen voordat hij weer naar boven gaat. Bovendien bevestigen on-chain-gegevens dat de meeste verkopers onlangs Bitcoin rond de vorige top hadden gekocht. Langetermijnhouders blijven HODLen, in de verwachting dat dit weer een kortetermijncorrectie zal zijn.

Het macrobeeld is nog steeds bullish, en het is vroeg om dit een berenmarkt te noemen. Aan de andere kant, als het prijspatroon van mei zich herhaalt, kun je een paar weken van consolidatie en milde neerwaartse bewegingen verwachten.

Het goede nieuws is dat wanneer de prijsactie onzeker is met een relatief laag niveau van hefboomwerking op de markt, het minder waarschijnlijk is dat er nog een significante neerwaartse beweging plaatsvindt. De enige gebeurtenis die dit zou kunnen rechtvaardigen, zou een piek in paniekverkopen op de aandelenmarkt zijn die een besmettelijk effect op cryptocurrencies zou kunnen hebben.

Een ander goed nieuws is dat zo'n onzekere markt de beste speelplaats is voor geautomatiseerde handelsstrategieën om gemakkelijk kleine prijsschommelingen op te vangen en te profiteren van marktvolatiliteit.

Het lange termijn spel is nog steeds aan de gang.