Team

De Crypto Flippening

Lijkt dit op een bearish grafiek? Ethereum geprijsd in BTC is nu waarschijnlijk de meest bullish grafiek in de cryptomarkt. Wat volgt?

ETH kan Bitcoin omdraaien
ETHBTC-prijsgrafiek

Ethereum probeert nu een sleutelniveau te doorbreken dat in 2018 is vastgesteld. 0.08 Bitcoin per Ethereum is het prijsniveau waarop Ethereum de laatste significante opleving beëindigde voordat het instortte in de lange crypto-winter. Dat zou kunnen anticiperen op een historische crypto-flippening.

Hoewel de meeste aandacht van de markt is gericht op nieuwe opkomende laag-1- en laag-2-protocollen, heeft Ethereum gestaag marktaandeel gewonnen. De dominantie van Ethereum is momenteel de hoogste sinds maart 2018.

ETH crypto-flippening
ETH-dominantie

Destijds was Ethereum vooral een voertuig voor duistere ICO's. Tegenwoordig is ETH de brandstof voor een nieuwe economie die: vergrendelt meer dan $ 100 miljard aan waarde. Het Ethereum-netwerk heeft bewezen buitengewoon veerkrachtig te zijn tegen marktschokken. Tegelijkertijd flexibel genoeg om talloze use-cases te ondersteunen voor dApps die mensen daadwerkelijk willen gebruiken.

Dat in overweging genomen, lijkt de huidige waardering niet zo oververhit te zijn. De marktkapitalisatie van Ethereum is nu ongeveer $ 500 miljard, en tegelijkertijd blijft het aanbod slinken, met meer dan 350,000 ETH verbrand in de afgelopen 30 dagen alleen.

Hoewel de huidige marktcyclus zich in een volwassen stadium bevindt, kan er nog steeds opwaarts potentieel zijn. Het is moeilijk voor te stellen dat Ethereum in een opwaartse trend loopt terwijl de rest van de markt daalt. De koopdruk voor Ethereum valt niet te ontkennen en zal zich waarschijnlijk over andere munten verspreiden wanneer het optimisme in de markt volledig herstelt na de recente neerwaartse volatiliteit.

Een pullback onder 0.06 zou dit scenario ongeldig maken. Aan de andere kant zal een bevestigde uitbraak erop wijzen dat Ethereum op korte termijn ten minste 50% beter zal presteren dan Bitcoin.

Ter herinnering: als Ethereum de marktkapitalisatie verdubbelt ten opzichte van Bitcoin, zou dat van ETH de meest waardevolle cryptocurrency maken, King-BTC onttronen en een crypto-flippening voltooien die jaren geleden ondenkbaar was.

Ethereum en Bitcoin marktkapitalisatie vergeleken

Lees meer over waar de Ethereum-prijs in 2030 zou kunnen zijn.