De goedkoopste manier om crypto te kopen met Fiat-valuta's
Team

De goedkoopste manier om crypto te kopen met Fiat-valuta's

Cryptocurrencies en Blockchain beloven een nieuw digitaal en gedecentraliseerd paradigma voor de wereldeconomie en ons dagelijks leven. Hoewel de acceptatie elk jaar met steeds grotere snelheden verbetert, vertrouwt Crypto nog steeds sterk op het bestaan ​​van efficiënte gateways met Fiat-valuta's. Of u nu een doorgewinterde crypto-handelaar bent, of voor het eerst de ruimte nadert, u zult af en toe uw crypto-portemonnee met vers kapitaal moeten financieren. Dan is de algemene vraag: wat de goedkoopste manier om Crypto te kopen met Fiat-valuta's?

Wanneer u Fiat naar Crypto wilt converteren, is het altijd essentieel om het meeste uit uw geld te halen, en dit kan moeilijk zijn omdat de meeste beurzen hoge transactiekosten in rekening brengen. Het kiezen van de beste optie om uw Crypto-portemonnee te financieren, bestaat uit het vinden van de perfecte balans tussen het gemak van de transactiekosten en de ondersteunde financieringsmethode. De meest gebruikelijke manieren om een ​​cryptoportemonnee te financieren zijn betaalkaarten (creditcard of debet) of bankoverschrijvingen. 

Pas op voor verborgen kosten.

Ongetwijfeld is Coinbase het meest bekende cryptobedrijf. Bij het beoordelen van de goedkoopste manier om Crypto bij Fiat te kopen, staat het zeker bovenaan de lijst met mogelijkheden voor een groot deel van de investeerders en handelaren. Coinbase vertegenwoordigt een veilige en gebruiksvriendelijke Fiat-naar-Crypto-gateway. Ze bieden zeer handige opties voor het financieren van de rekening door middel van bankoverschrijvingen. 

De reputatie van Coinbase vertaalt zich echter in een premium prijs waarvan gebruikers zich vaak niet bewust zijn. De prijsstructuur van Coinbase is inderdaad niet zo gebruiksvriendelijke als zijn interface. U kunt Bitcoin met Euro in slechts een paar klikken kopen en toch tegen relatief hoge kosten. In het volgende voorbeeld heb ik een kooporder voor €10 gesimuleerd.

Coinbase hanteert minimale vaste kosten voor bestellingen, in dit geval € 0.99 (gelijk aan ongeveer 10% van de bestelling). Bovendien is de prijs waartegen ik Bitcoin zou kopen €8,031, wat 0.51% hoger is dan de marktprijs op Coinbase Pro of Kraken (ongeveer €7,990).

koop crypto met fiat op Coinbase
crypto kopen met Fiat op Coinbase

Het vergroten van de bestelling maakt de transactiekosten slechts een klein beetje glad. Als u voor $ 50 aan BTC koopt, brengt Coinbase u $ 2.51 aan transactiekosten in rekening, ongeveer 5.02%. Er wordt geen rekening gehouden met de opslag die op de prijs wordt toegepast, waardoor de totale kosten verder stijgen.

Als je Coinbase gebruikt, is het veel goedkoper om crypto te kopen Coinbase Pro. U logt in met dezelfde inloggegevens en krijgt toegang tot veel betere prijzen. U handelt rechtstreeks met andere handelaren, zodat u de echte marktprijs voor uw munten kunt krijgen. Als u direct wilt kopen, selecteert u "markt" als prijsparameter en het bedrag dat u wilt kopen. Hier is een voorbeeld van hoe het eruit zou zien op de handelsinterface van Coinbase Pro.

kooporder op Coinbase Pro
Koop Bestelling op Coinbase Pro

Het belangrijkste verschil hier is dat in het eerste voorbeeld Coinbase u de munt verkoopt, in het tweede voorbeeld handelt u op de beurs met andere handelaren als tegenpartijen. Dat geeft u de mogelijkheid om een ​​aanzienlijk bedrag te besparen. Andere populaire opties zijn Kraken en Bitpanda Pro.

Wat zijn de beste alternatieven voor Coinbase?

Hoewel Coinbase beweert een wereldwijd bedrijf te zijn, bestrijkt het momenteel voornamelijk Europa, Noord-Amerika, Singapore en Australië. Dat sluit enkele van de geografische gebieden uit met de hoogste niveaus van crypto-adoptie. Beleggers in opkomende markten, met name Latijns-Amerika en Azië, worstelen dagelijks met het vinden van de meest efficiënte en goedkoopste manier om Crypto bij Fiat te kopen. 

Niet alle Fiat-valuta's zijn gelijk.

Binance probeert dit op te lossen en voegt regelmatig nieuwe valuta toe als financieringsopties voor hun portemonnee. Binance is waarschijnlijk de wereldwijde beurs die het grootste aantal ondersteunde fiat-valuta's dekt. Here is een lijst met ondersteunde niet-USD Fiat-valuta's. In sommige gevallen staat Binance het opwaarderen van de rekeningen toe via rechtstreekse bankoverschrijvingen, maar meestal werkt de gateway Fiat-to-Crypto via betaalkaarten, debet- of kredietkaarten. 

Door uw portemonnee te financieren via kaartbetalingen, kan het geld in realtime worden bijgeschreven, zodat de uitwisseling de aankoop van de munten onmiddellijk kan afwikkelen. De belangrijkste beperking voor bankoverschrijvingen is de verwerkingstijd, waarbij een overboeking tot drie werkdagen kan duren. Aan de andere kant brengen SEPA-overboekingen binnen de eurozone geen extra kosten met zich mee. De uitwisseling zal hetzelfde bedrag crediteren dat u heeft gestort. Alleen in de VS zijn bij het gebruik van een bankoverschrijving kosten in rekening gebracht, meestal rond de 0.05% van het bedrag.

Desalniettemin, vooral als u Crypto het snelst wilt kopen, is kaartbetaling de optimale oplossing. Dat is natuurlijk niet goedkoop. Het verwerken van de betaling kan duur zijn omdat er veel tussenpersonen bij betrokken zijn. Op sommige beurzen kunnen de transactiekosten oplopen tot 6%. Zorg er dus voor dat u de transactiekosten kunt beoordelen voordat u de betaling bevestigt.

Voor beleggers die op zoek zijn naar een naadloze gebruikerservaring en de mogelijkheid om Crypto in slechts een paar klikken te kopen. Dappere browser heeft haar best gedaan om gemak te bieden bij de aankoop van Crypto. In samenwerking met Binance lanceerde het bedrijf een nieuwe manier om Crypto rechtstreeks in de Brave Browser te kopen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw Binance-account koppelen en vervolgens eenvoudig kooporders maken door het type munt te selecteren dat u wilt kopen. Vervolgens kun je de hoeveelheid instellen die je wilt kopen, en de munten worden vrijwel meteen aan je portemonnee toegevoegd.

Ben je echt de eigenaar van de Crypto die je hebt gekocht?

Gecentraliseerde uitwisselingen draaien op de servers van een particuliere entiteit. Terwijl de munten die u verhandelt afhankelijk zijn van gedecentraliseerde technologie, communiceert u met uw activa via een tussenpersoon, de uitwisseling. 

Dit brengt ons bij een van de meest voorkomende zinnen die in de wereld van Crypto worden gebruikt: "Niet uw sleutels, niet uw cryptografie" door Andreas Antonopoulos. Het citaat suggereert dat als u uw privésleutels niet opslaat, u geen gegarandeerd eigendom van uw munten hebt. De uitwisseling slaat al uw gegevens op, inclusief uw privé- en openbare sleutel. Met andere woorden, als hackers toegang krijgen tot deze sleutels, kunnen ze uw geld stelen! 
Tegenwoordig hebben wereldwijde Crypto-uitwisselingen geavanceerde beveiligingsmaatregelen om kwaadaardige aanvallen te voorkomen. Zelfs in het onwaarschijnlijke geval van een hack zetten ze vaak verzekeringen op om gebruikers te beschermen tegen verliezen. Bijvoorbeeld, Binance's verzekeringsfonds is zo bekend in de crypto-industrie dat het acroniem (SAFU) talloze memes inspireerde.

Binance's verzekeringsfonds crypto meme

Afgezien van hacken, kunnen andere gevallen leiden tot een situatie waarin u de toegang tot uw geld verliest. Wat als de beurs failliet gaat of toezichthouders de rekening van de beurs bevriezen? 

Koop Crypto rechtstreeks in uw EIGEN portemonnee.

Ervan uitgaande dat u niet bereid bent om al uw munten regelmatig te verhandelen en veiligheid een topprioriteit voor u is, kan het kopen van Crypto en het rechtstreeks ontvangen van de munten in een gedecentraliseerde portemonnee de beste optie zijn voor uw behoeften. Aanbieders zoals Changelly vertrouw op een peer-to-peer-protocol dat de munten rechtstreeks naar uw portemonnee stuurt, zodra de betaling is voltooid. 

Changelly werkt samen met externe serviceproviders om uw betalingen te verwerken. Voordat u de transactie bevestigt, heeft u de mogelijkheid om de optie van uw voorkeur te bekijken op basis van transactiekosten en aangeboden prijs. In dit geval bent u de enige eigenaar van uw privésleutels. U bent dus uw eigen bank. 

changelly prijs opties
Changelly prijsopties

Een ander populair alternatief als u gecentraliseerde entiteiten wilt vermijden en u niet vertrouwd bent met KYC, wat staat voor Know-Your-Customer, is om Crypto te kopen op een peer-to-peer-marktplaats. Regelgeving wereldwijd wordt steeds restrictiever. Elk bedrijf dat namens gebruikers geld beheert, moet gegevens verzamelen om bij te houden waar het geld vandaan komt. Wanneer bedrijven op wereldwijde schaal actief zijn, moeten ze zich houden aan de lokale regelgeving in elke markt waarin ze werken. Bij het gebruik van peer-to-peer-applicaties hebt u echter geen KYC nodig, aangezien de transactie plaatsvindt tussen afzonderlijke gebruikers.

Het meest populaire platform dat een dergelijke service biedt, is: LocalBitcoins. Kopers en verkopers plaatsen hun prijs- en betalingsmethodeverzoeken, waardoor de maximale mate van flexibiliteit voor de transactie mogelijk is. Wanneer beide partijen het eens zijn over de voorwaarden, wordt de betaling verwerkt en stuurt de verkoper de munten rechtstreeks naar de portemonnee van de koper.

Belangrijkste aspecten om te overwegen.

Bij het beoordelen wat de goedkoopste manier is om Crypto bij Fiat te kopen voor uw behoeften, zijn er vier belangrijke aspecten die u in de gaten moet houden voordat u de transactie bevestigt.

Financieringsmethode

Bankoverschrijvingen zijn veel goedkoper dan kaartbetalingen, maar zijn langzamer. In sommige gevallen heeft u geen haast om uw portemonnee te financieren; in andere gevallen bent u misschien bereid een hogere prijs te betalen voor een snellere transactie. Bovendien kan, afhankelijk van uw locatie, kaartbetaling de enige haalbare optie zijn om met uw lokale valuta te betalen.

Prijs aangeboden

Let op de prijs van het actief weergegeven op het moment van aankoop. Wanneer u rechtstreeks van een Exchange koopt, zoals Coinbase, voegt het platform een ​​toeslag toe aan de weergegeven prijs. Deze prijsaanpassing verhoogt de totale kosten van de aankoop. De beste manier om dat te vermijden, is door het handelsplatform te gebruiken, dwz Coinbase Pro, waar u uw bestelling plaatst ten opzichte van andere handelaren op dezelfde beurs. Alleen op deze manier kunt u de echte marktprijs voor de munt krijgen en de uitvoering tegen de beste koers garanderen.

Beveiliging

Gecentraliseerde beurzen slaan uw munten namens u op. Dit is de beste optie als u uw munten vaak gaat verhandelen. Toch moet u in dit geval veel aandacht besteden aan het beveiligingsniveau dat de uitwisseling kan garanderen. Reputatie is een kritieke troef in de crypto-industrie. Het alternatief voor HODLers is om een ​​gedecentraliseerde portemonnee te gebruiken en hun privésleutels te beschermen met methoden die aan hun eigen behoeften voldoen.

KYC en ID-verificatie

De meeste Fiat-naar-Crypto-gateways vereisen tegenwoordig het passeren van KYC-processen en het verstrekken van uw ID voor persoonlijke identificatie. Als u niet bereid bent om persoonlijke en fiscale privégegevens te delen, zijn peer-to-peer-marktplaatsen de perfecte locaties om uw transacties uit te voeren.

Alle wegen leiden naar dezelfde plaats, terwijl sommige efficiënter en veiliger zijn, andere handiger. Het is altijd gepast om zorgvuldig te beoordelen welke van deze manieren om Crypto te kopen bij u past om onnodige hindernissen en kosten te vermijden.