technische indicatoren handelsbot
Algoritmische handel Team Trading Tips

Technische indicatoren toegevoegd aan Coinrule – De meest gebruiksvriendelijke handelsbot is geavanceerder dan ooit

Technische indicatoren zijn zonder enige twijfel de meest opwindende tools die handelaren gebruiken. Het algemene idee is dat ze erg complex zijn en tot op zekere hoogte is dat waarschijnlijk waar, en het is... uitdagend om ze te beheren met handmatige handel. Technische indicatoren en cryptohandel passen perfect bij een geautomatiseerd handelssysteem. Een handelsbot kan 24/7 een enorme hoeveelheid gegevens verwerken, waardoor de effectiviteit van uw prestaties aanzienlijk wordt verhoogd.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat u nu uw geautomatiseerde handelsbot in een paar stappen kunt bouwen en uitvoeren op indicatoren voor voortschrijdende gemiddelden en relatieve sterkte-index (RSI). 

Hoe werken technische indicatoren?

Het gebruik van technische indicatoren betekent de theorie aannemen dat prijzen bewegen met terugkerende patronen. Daarom bevatten deze patronen alle informatie die nodig is om een ​​handelsplan uit te voeren. Technische indicatoren houden geen rekening met de “fundamentele waarde” van het actief. Dat past tot nu toe goed bij cryptocurrency-handel er zijn geen betrouwbare modellen die hun prijs kunnen voorspellen. 

Het kijken naar een grafiek en kijken naar de prijs die op en neer beweegt, kan vaak leiden tot het idee dat deze willekeurig beweegt zonder een duidelijke trend.

Bij nadere beschouwing is het echter mogelijk om vooraf bepaald gedrag te herkennen dat al in het verleden is gebeurd. Dit is precies wat technische analyse probeert te vangen. Het is onmogelijk om met 100% zekerheid te voorspellen waar de prijs zal evolueren. Het is echter mogelijk om er enkele aanwijzingen over te peilen. 

Het cruciale aspect om op dit punt in gedachten te houden, is dat het altijd een slimme keuze is om technieken toe te passen om het risico te verminderen en om uw vermogen te beheren op een manier om aanzienlijke verliezen te voorkomen die uw liquiditeit en uw vermogen om op lange termijn te handelen in gevaar kunnen brengen.

Dat gezegd hebbende, vereist de berekening van elke technische analyse historische prijzen. Het tijdsbestek van de indicator bepaalt hoe de prijs wordt geaggregeerd. Op de regelpagina kunt u het tijdsbestek selecteren dat het beste bij uw handelssysteem past. 

Dagelijks tijdschema voor voortschrijdende gemiddelden crossover aan Coinrule

Als u bijvoorbeeld een tijdsbestek van 1 dag selecteert, betekent dit dat de bot de indicator berekent op basis van een dagelijkse prijsfrequentie. Als voorbeeld: het voortschrijdend gemiddelde (50) met een dergelijk tijdsbestek komt overeen met de gemiddelde prijs van de laatste 50 dagen.

Hoe technische indicatoren gebruiken?

Er zijn verschillende soorten indicatoren en elk van hen heeft een specifiek doel en nut. Als u begrijpt in welke omstandigheden een indicator beter presteert en welke signalen deze geeft, kunnen gebruikers veel betere beslissingen nemen tijdens het handelen.

Een ding om in gedachten te houden wanneer u beslist welke indicator u aan uw strategie wilt toevoegen, is de intrinsieke achterblijvende natuur of elk technische indicatie. Aangezien de bot ze berekent op basis van historische gegevens, kunnen ze per definitie een signaal geven (kopen, verkopen of een andere prijsbevestiging) pas nadat het is gebeurd. Ik zou het niet als een juiste beperking beschouwen, maar slechts één aspect dat elke handelaar altijd moet overwegen bij het analyseren van de signalen. 

Er zijn enkele manieren om het lag-effect van een indicator te verminderen, maar dat vergroot de kans op het krijgen van valse signalen. Kiezen tussen een kleinere vertraging en een lagere nauwkeurigheid van de indicator is een cruciale afweging die de handelaar moet beoordelen. 

Het testen van een strategie voordat deze live op de markt wordt gelanceerd, kan helpen om de parameters te verfijnen om de balans te bereiken die past bij uw behoeften. Onthoud dat technische indicatoren geen perfecte hulpmiddelen zijn en dat ook niet zouden moeten zijn. Het is immers vrijwel onmogelijk om de absolute boven- of onderkant van elke prijsschommeling te vangen. Het interpreteren van de juiste richting en het gebruik van de juiste tools voor risicobeheer maakt een handelaar tot een professional.

Technische indicatoren toevoegen aan Coinrule?

Het creëren van een geautomatiseerde handelsstrategie was nog nooit zo eenvoudig!

Technische indicatoren verschijnen in het conditieblok. Op dit moment wordt de regel geactiveerd op signalen van Voortschrijdende Gemiddelden en RSI

Voeg maximaal drie voorwaarden toe voor elk blok, waardoor maximale flexibiliteit mogelijk is om elke handelsstrategie te bereiken die handelaren nodig hebben.

Misschien wilt u kopen of de voortschrijdende gemiddelden naar een specifiek patroon wijzen.

Meerdere voortschrijdende gemiddelden instellen aan Coinrule

Verkoop bij forse prijsstijgingen als de RSI aangeeft dat de trend overbelast is.

Conditie rekening houdend met prijs en RSI aan Coinrule

Verzamel meer van uw favoriete munten wanneer de prijs oververkocht is.

Voorwaarde rekening houdend met prijsdrempels en RSI aan Coinrule

Of u kunt uw portemonnee beschermen tegen een daling als de prijs een voortschrijdend langetermijngemiddelde op hoog volume overschrijdt. 

Conditie-instelling met voortschrijdende gemiddelden kruising en volumebevestiging

Wat uw perfecte handelsstrategie ook is, u kunt er nu mee bouwen Coinrule. Als u dan nieuwsgierig bent naar meer manieren om technische indicatoren te gebruiken voor uw cryptohandel, bekijk onze nieuwe sjablonen!

Uw volgende stap naar geautomatiseerd handelen is hier! 

Handel veilig!