technische indicatoren handelsbot
Geautomatiseerde cryptohandel Trading Tips

Technische indicatoren toegevoegd aan Coinrule – De meest gebruiksvriendelijke handelsbot is geavanceerder dan ooit

Technische indicatoren zijn zonder enige twijfel de meest opwindende tools die handelaren gebruiken. Het algemene idee is dat ze erg complex zijn en tot op zekere hoogte is dat waarschijnlijk waar, en dat is het ook uitdagend om ze te beheren met handmatige handel. Technische indicatoren en cryptohandel passen perfect bij een geautomatiseerd handelssysteem. Een handelsbot kan 24/7 een enorme hoeveelheid gegevens verwerken, waardoor de effectiviteit van uw prestaties aanzienlijk toeneemt.

We zijn verheugd aan te kondigen dat u nu uw geautomatiseerde handelsbot in een paar stappen kunt bouwen en deze kunt uitvoeren op voortschrijdende gemiddelden en relatieve sterkte-index (RSI)-indicatoren. 

Hoe werken technische indicatoren?

Het gebruik van technische indicatoren betekent het aannemen van de theorie dat prijzen bewegen met terugkerende patronen. Daarom bevatten deze patronen alle informatie die nodig is om een ​​handelsplan uit te voeren. Technische indicatoren houden geen rekening met de "fundamentele waarde" van het actief. Dat past tot nu toe goed bij de handel in cryptocurrency er zijn geen betrouwbare modellen die hun prijs kunnen voorspellen. 

Het bekijken van een grafiek en kijken naar de prijs die op en neer beweegt, kan vaak leiden tot het idee dat deze willekeurig beweegt zonder een duidelijke trend.

Bij nader inzien is het echter mogelijk om vooraf bepaald gedrag te herkennen dat al in het verleden is gebeurd. Dit is precies wat technische analyse probeert te vangen. Het is onmogelijk om met 100% zekerheid te voorspellen waar de prijs vervolgens naartoe zal gaan. Het is echter mogelijk om er enkele aanwijzingen over te peilen. 

Het cruciale aspect om op dit punt in gedachten te houden, is dat het altijd een verstandige keuze is om technieken te gebruiken om het risico te verminderen en om uw vermogen zo te beheren dat aanzienlijke verliezen worden voorkomen dat zou uw liquiditeit en uw vermogen om op de lange termijn te handelen in gevaar kunnen brengen.

Dat gezegd hebbende, de berekening van elke technische analyse vereist historische prijzen. Het tijdsbestek van de indicator bepaalt hoe de prijs wordt geaggregeerd. Op de regelpagina kunt u het tijdsbestek selecteren dat het beste bij uw handelssysteem past. 

Tijdschema dagelijks voor voortschrijdende gemiddelden crossover aan Coinrule

Als u bijvoorbeeld een tijdsbestek van 1 dag selecteert, betekent dit dat de bot de indicator berekent met een dagelijkse prijsfrequentie. Als voorbeeld, het voortschrijdend gemiddelde (50) met een dergelijk tijdsbestek komt overeen met de gemiddelde prijs van de laatste 50 dagen.

Hoe technische indicatoren te gebruiken?

Er zijn verschillende soorten indicatoren en elk heeft een specifiek doel en nut. Door te begrijpen onder welke omstandigheden een indicator beter presteert en welke signalen deze afgeeft, kunnen gebruikers tijdens het handelen veel betere beslissingen nemen.

Een ding om in gedachten te houden bij het beslissen welke indicator u aan uw strategie wilt toevoegen, is de intrinsieke achterblijvende natuur of elk technische indicator. Aangezien de bot ze berekent op basis van historische gegevens, kunnen ze per definitie een signaal geven (kopen, verkopen of een andere prijsbevestiging) pas nadat het gebeurde. Ik zou het niet als een echte beperking beschouwen, maar slechts één aspect waar elke handelaar altijd rekening mee moet houden bij het analyseren van de signalen. 

Er zijn enkele manieren om het vertragingseffect van een indicator te verminderen, maar dat vergroot de kans op valse signalen. Kiezen tussen een kleinere vertraging en een lagere precisie van de indicator is een cruciale afweging die de handelaar moet beoordelen. 

Door een strategie te testen voordat u deze live op de markt brengt, kunt u de parameters verfijnen om de balans te vinden die bij uw behoeften past. Onthoud dat technische indicatoren geen perfecte tools zijn, en dat zouden ze ook niet moeten zijn. Het is immers vrijwel onmogelijk om de absolute top of bodem van elke prijsschommeling te pakken. Door de juiste richting te interpreteren en de juiste tools voor risicobeheer te gebruiken, wordt een handelaar een professional.

Hoe technische indicatoren toe te voegen aan Coinrule?

Het creëren van een geautomatiseerde handelsstrategie is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Technische indicatoren verschijnen in het conditieblok. Op dit moment wordt de regel geactiveerd op signalen van Voortschrijdende Gemiddelden en RSI

Voeg maximaal drie voorwaarden toe voor elk blok, waardoor maximale flexibiliteit mogelijk is om elke handelsstrategie te bereiken die handelaren nodig hebben.

Misschien wilt u kopen of de voortschrijdende gemiddelden naar een specifiek patroon wijzen.

Meerdere voortschrijdende gemiddelden ingesteld Coinrule

Verkoop op scherpe prijsstijgingen als de RSI aangeeft dat de trend overbelast is.

Conditie rekening houdend met prijs en RSI op Coinrule

Verzamel meer van uw favoriete munten wanneer de prijs te hoog is.

Voorwaarde rekening houdend met prijsdrempels en RSI op Coinrule

Of u kunt uw portemonnee beschermen tegen opname als de prijs een voortschrijdend langetermijngemiddelde op hoog volume overschrijdt. 

Conditie-instelling met kruising van voortschrijdende gemiddelden en volumebevestiging

Wat uw perfecte handelsstrategie ook is, u kunt er nu mee bouwen Coinrule. Als u dan nieuwsgierig bent naar meer manieren om technische indicatoren te gebruiken voor uw cryptohandel, bekijk onze nieuwe sjablonen!

Uw volgende stap naar geautomatiseerd handelen is hier! 

Handel veilig!