Zeven tips voor handelen in de bullmarkt van 2021
Team

Zeven tips voor handelen in de bullmarkt van 2021

Of u nu aandelen of cryptocurrencies verhandelt, u moet altijd op trends letten. Doorgewinterde handelaren weten goed dat “trend is je vriend.” Toch is dat misschien nog steeds niet genoeg om de volatiliteit van de cryptocurrency te overleven. Hier zijn zeven tips voor het handelen in de bullmarkt van 2021.

Een ding over financiële markten is dat prijzen aanzienlijke schommelingen kunnen ervaren. Alleen al dit jaar waren er verschillende schommelingen op de cryptomarkt. 

Desondanks vertalen ervaren handelaren volatiliteit in kansen dankzij deze zeven tips. Dit artikel gaat dieper in op het verhandelen van cryptovaluta in de bullmarkt van 2021 en biedt een duidelijke gids voor het verhandelen van cryptovaluta. 

Bull en Bear markt

In een bearmarkt dalen de prijzen. Dit gebeurt vaak omdat er een negatief marktsentiment is en handelaren zich minder zeker voelen over de markt. Wanneer dit gebeurt, verkopen meer mensen. Dit zorgt vervolgens voor een prijsdaling, wat leidt tot meer pessimisme en dus meer verkoop.

Omgekeerd is een bullmarkt een toestand waarin marktprijzen stijgen. Een bullish trend doet zich voor wanneer er over de hele linie een significante, aanhoudende stijging van de marktprijzen is. Er is echter goed inzicht nodig om een ​​dreigende bullmarkt te voorspellen. Een bullmarkt wordt gekenmerkt door het vertrouwen van handelaren/beleggers in de markt - het beschrijft een staat van algemeen optimisme over prijzen, wat leidt tot prijsstijgingen en zelfs meer optimisme.

Wist u dat? Beide namen zijn afgeleid van de richting van waaruit dat dier aanvalt. De stier steekt zijn horens omhoog, terwijl de beer zijn prooi vastklemt.

Bear en bull markt uitgelegd
Bron: Investopedia

De cryptomarkt van 2021 is een uitstekend voorbeeld van een bullmarkt, aangezien er sprake is van intense opwaartse marktactiviteit. In tegenstelling tot traditionele markten wordt de crypto-ruimte echter door verschillende factoren beïnvloed. Als u deze factoren begrijpt, kunt u een betere handelaar worden. 

Dit artikel behandelt 7 tips voor het handelen in de stierenmarkt van 2021.   

Handelen gaat niet over snel rijk worden van de markten. Veel mensen hebben dit dit jaar op de harde manier geleerd. Dat hoeft u echter niet te doen. Doorgewinterde investeerders en de top 1% (degenen met de hoogste inzet) zijn degenen die profiteren van anderen die op pompen jagen.

Ook zijn stierenmarkten lawaaierig vanwege de opwinding en moet je door het dagelijkse lawaai ziften. De marktschommelingen dit jaar zijn om verschillende onvoorspelbare redenen gebeurd. De tweets van Elon, de FUD van Binance en het verbod van China speelden een grote rol in hoe de prijs zich de afgelopen maanden bewoog. Het is niet nodig om je slecht te voelen over het missen van eerdere en zelfs toekomstige rally's. Let in plaats daarvan op de trends en speel het slim. Elke dag komen er nieuwe kansen!

In bull-markten is het het beste om de trends te volgen. Geautomatiseerde strategieën kunnen u helpen de markt in de gaten te houden en de juiste transacties aan te gaan, terwijl verliezen worden beperkt.

2. Laat je niet verleiden tot margehandel

Margehandel is een geweldige manier om uw positiegroottes te vermenigvuldigen door uw hefboomwerking te vergroten. Vaak compenseren de risico's echter de voordelen van margehandel. U kunt plotseling enorme verliezen lijden wanneer de liquidatie toeslaat. Een liquidatie vindt plaats wanneer de beurs de positie sluit, waardoor de handelaar een verlies achterlaat dat hij niet zal herstellen als de markt hoger herstelt.

Veel nieuwkomers maken de fout om hun posities in de margehandel te veel te benutten. De angst om alles te verliezen en uw portefeuille tot nul te zien dalen, zou voldoende reden moeten zijn om margehandel nu te vermijden. 

Voor een ruw voorbeeld, met 10x hefboomwerking, vernietigt een beweging van 10% tegen u u, en met 100x hefboomwerking, liquideert een beweging van 1% tegen u uw volledige kapitaal. De werkelijke cijfers zijn nog enger als u rekening houdt met handelscommissies en liquidatiekosten.

Je kunt handel met hefboomwerking met Coinrule om uw rendement potentieel te verhogen, maar vergeet nooit om altijd een lage hefboomwerking te gebruiken.

3. Heb een handelsstrategie

Dat klinkt misschien als iets dat velen als vanzelfsprekend beschouwen, maar het is waarschijnlijk de belangrijkste van deze zeven handelstips.

Handelen zonder plan is van plan te mislukken. Succes in de cryptomarkt gaat over het begrijpen van marktpatronen en deze vervolgens gebruiken om de juiste transacties uit te voeren. Patronen helpen u bewegingen te voorspellen en u kunt deze patronen alleen zien als u een gedefinieerde handelsstrategie heeft.

Een strategie of plan helpt u bij het uitvoeren van uw due diligence voordat u transacties aangaat. Het is ook een geweldige manier om het aantal verliezen te beperken, catastrofale verliezen te voorkomen en buitensporige winsten te maken. 

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een geautomatiseerd handelssysteem is dat u zich gemakkelijk aan het oorspronkelijke plan kunt houden zonder dat stress of emoties uw handelsbeslissingen verstoren.

4. Doe je eigen onderzoek

Er is tegenwoordig veel rumoer over crypto op internet en in de reguliere media. Voor de meesten is het niet gemakkelijk om te wisselen tussen wat waardevol is en wat niet. Daarom raden we u aan altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u transacties aangaat, vooral voor goedkopere crypto's met munten met een kleine marktkapitalisatie.

Beginners kijken vaak naar anderen voor crypto-aanbevelingen en verliezen uiteindelijk geld. Wanneer u uw eigen onderzoek doet, begrijpt u elke munt beter en bent u beter geïnformeerd over het in- en uitstappen van transacties. 

Verwar oprecht advies niet met een shilling. Vergeet niet dat velen geïnteresseerd zijn in het toevoegen van hype aan de munten waarin ze grote inzetten hebben.

5. Let op omkeringen

De waarheid is dat er heel veel informatie, handleidingen en aanbevelingen beschikbaar zijn. Om dit allemaal te begrijpen, moet u echter toepassen wat u weet.

In een bullmarkt moet u voortdurend op uw hoede zijn voor scherpe omkeringen. Dit helpt u bij het bepalen van de beste tijd om transacties te beëindigen of wat winst van de tafel te halen.

Bitcoin-trendomkering
BTC-prijsafwijking op lange termijn met RSI

Het is ook cruciaal om koersdoelen te hebben en verliezen te stoppen als onderdeel van uw handelsplan. Een goede toegang krijgen is slechts het halve werk. U moet ook weten wanneer u de transactie strategisch moet verlaten, of de transactie nu voor of tegen u is.

6. Handel niet op basis van emoties

De markten zijn zeer volatiel en als het op handelen aankomt, kunt u het beste met feiten en gegevens omgaan in plaats van met gevoelens. Traders hebben regelmatig te maken met emoties als angst en hebzucht. Het is essentieel om voorbereid te zijn op elk mogelijk scenario. U kunt het zich niet veroorloven om te handelen op basis van uw gevoelens. 

Om geld te verdienen in een bullish markt zoals die we nu hebben, heb je discipline nodig. Daarom moet u zich altijd aan uw handelsplan houden. 

Bots hebben geen gevoelens. Ze voeren transacties in koelen bloede uit op basis van de opzet van uw handelssysteem. Door duidelijke, logische regels in algoritmen vast te leggen, kunt u uw verliezers verminderen en uw winnaars veel effectiever, efficiënter en emotieloos berijden.

7. Diversificatie is cruciaal

Diversificatie is een van de beste tips voor elke belegger in de huidige cryptomarkt. U kunt het risico verminderen door fondsen over verschillende activa te verdelen. Zo bent u niet afhankelijk van de prestaties van één asset.

Om diversificatie effectiever te laten zijn, moet u bovendien: probeer activa vast te houden die niet met elkaar zijn gecorreleerd

Om nog een stap verder te gaan, Coinrule helpt u te diversifiëren over strategieën. De pro's vertellen u niet dat ze nooit alleen maar kopen of verkopen - ze doen vaak beide tegelijk om het risico op elk moment te verkleinen.

Portemonnee diversificatie met Coinrule
Coinrule Dashboard met gediversifieerde strategieën

U kunt meerdere strategieën tegelijkertijd uitvoeren met Coinrule. Een kan zijn dips kopen op je favoriete munt, een andere mag hoofdhuid korte termijn transacties, terwijl een ander is herbalanceren van uw portefeuille. U heeft maximale flexibiliteit om uw portemonnee te beheren.

Afronden

Cryptocurrencies hervormen de financiële wereld en elke dag willen meer mensen ze verhandelen. Dat is uitstekend nieuws voor het hele ecosysteem, want het betekent meer marktactiviteit, liquiditeit en efficiëntie. 

Volatiliteit is echter de grootste zorg van de cryptomarkt, vooral in ongekende tijden als deze. Als u aandacht besteedt aan deze zeven handelstips, zorgt u ervoor dat u het beste haalt uit de markttrends.   

At Coinrule, helpen wij u de beste transacties te doen. Wij bieden een holistisch beeld van de markten en helpen u beter te handelen. 

DISCLAIMER

Ik ben geen analist of beleggingsadviseur. Alles wat ik op deze site geef, is puur voor begeleiding, informatieve en educatieve doeleinden. Alle informatie in mijn bericht moet onafhankelijk worden geverifieerd en bevestigd. Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies of schade veroorzaakt door het vertrouwen op dergelijke informatie. Wees u bewust van de risico's die verbonden zijn aan het verhandelen van cryptocurrencies.