hoe u uw cryptovaluta kunt beschermen
Team

Beveiliging eerst - Hoe u uw crypto kunt beschermen tegen oplichting en hackers

In deze tijd van sociale media en gerichte advertenties is niemand veilig voor oplichting en online diefstal. Zelfs de meest prominente platforms hebben voortdurend te maken met weggeefvideo's en clickbait gericht op beginnende cryptohandelaren. Leren hoe u uw crypto kunt beschermen, wordt een topprioriteit!

Terwijl oplichters en hackers werken aan het verbeteren van de manier waarop ze illegale activiteiten uitvoeren, moeten gebruikers actie ondernemen om hun beveiliging te upgraden. Onthoud dat wanneer u probeert te begrijpen hoe u uw crypto kunt beschermen: de beste aanval is een geweldige verdediging! 

Sim-poort aanval 

De eerste stap die de gebruiker moet nemen, is begrijpen dat niets zo veilig is als het lijkt. Velen scheppen op dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hackers omdat ze hun activa op een gerenommeerde beurs hebben staan ​​en 2-Factor Authentication hebben geactiveerd. Het is niet voldoende om 2-Factor Authentication aan te zetten. Neem het geval van Sean Coonce, een typische cryptohandelaar die ongeveer 100,000 $ verloor bij een aanval op de SIM-poort terwijl 2-Factor Authentication was ingeschakeld! 

Door 2-Factor Authenticatie te activeren en te koppelen aan een telefoonnummer bewijs je jezelf een slechte dienst. Momenteel vragen bijna alle online diensten om een ​​telefoonnummer te koppelen voor hersteldoeleinden. Hoewel dit nuttig lijkt, geeft het het telefoonnummer toegang tot elk account dat eigendom is. Door iemands online footprint te koppelen aan een telefoonnummer, heeft iedereen die toegang krijgt tot zijn telefoonnummer nu toegang tot e-mail, Facebook en een heleboel andere accounts. 

Hackers zijn gevorderd. Ze proberen niet langer alleen toegang te krijgen tot uw e-mails door de wachtwoorden te kraken. Ze hebben een upgrade uitgevoerd naar een nieuwe strategie, de Sim-poort aanval, of Sim-swap. Geloof het of niet, deze aanval vereist zelfs geen uitgebreide codering. Een sim-poortaanval vindt plaats wanneer de hacker contact opneemt met zijn serviceprovider en hen vraagt ​​een nieuwe simkaart uit te geven voor uw bestaande telefoonnummer. Denk nu eens terug aan uw laatste gesprek met uw serviceprovider, was de informatie die ze vroegen om uw identiteit te verifiëren zo moeilijk te verkrijgen? Uw geboortedatum, adres en naam van uw favoriete huisdier. Alle standaardinformatie die iemand kan krijgen door alleen je sociale media te stalken.

Zodra de nieuwe simkaart is uitgegeven en in hun bezit is, zullen ze deze activeren, waardoor tegelijkertijd de simkaart in uw telefoon wordt gedeactiveerd zonder uw medeweten, en het proces van het resetten van het wachtwoord begint. Meestal beginnen ze met uw e-mailadres en gaan ze naar elk account dat aan uw e-mailadres is gekoppeld. Vervolgens zullen ze doorgaan met het legen van al uw geld bij elke uitwisseling. Weten hoe u uw crypto kunt beschermen, is nog nooit zo urgent geweest.

Simport-aanvallen voorkomen

Nu kan dit alles worden vermeden als de juiste voorzorgsmaatregelen zijn getroffen. Het gebruik van 2-Factor Authentication is van vitaal belang, maar het is het probleem om het aan je telefoonnummer te koppelen. Als alternatief kunt u bij de meeste websites die deze service aanbieden ook een Authenticator-app gebruiken, zoals: Google Authenticator or Authy. Authenticator-apps worden gekoppeld aan uw handset en niet aan uw nummer, wat betekent dat als iemand toegang krijgt tot uw telefoonnummer, ze zouden het niet kunnen gebruiken voor authenticatie met twee factoren

Pas op voor oplichting

Oplichters hebben andere trucs in petto, de eerste en de meest voorkomende zou zijn weggeefacties. Deze oplichting is gericht op de beginnende crypto-gebruiker die zijn crypto-bezit snel wil vergroten door hen een snelle mogelijkheid te bieden om "hun geld te verdubbelen", en het enige dat de gebruiker hoeft te doen, is hen wat crypto te sturen. Stuur nooit crypto naar mensen die je niet kent, velen zullen beloven dat als je ze een bedrag stuurt, ze het kunnen verdubbelen, pas op dat dit altijd oplichterij is. Zodra ze uw geld hebben ontvangen, zijn ze voor altijd verdwenen. Onthoud dat uw beveiliging zo sterk is als de zwakste schakel, meestal de gebruiker zelf.

In de afbeelding hieronder zie je dat oplichters een website hebben gelanceerd met hetzelfde handvat als Uniswap, het is altijd van vitaal belang om het adres van de site waarop u klikt dubbel en driedubbel te controleren. Een goede tip zou zijn om deze websites te bookmarken. 

Preventieve technieken

Een andere veelvoorkomende zwakte bij het beschermen van uw crypto die tot een beveiligingsinbreuk kan leiden, is uw wachtwoord; het hebben van een sterk wachtwoord is vanzelfsprekend. Maar de wachtwoordopslag is het probleem, het gebruik van wachtwoordmanagers die permanent online zijn, is riskant. Deze diensten zijn hackbaar; de beste manier om dit aan te pakken is een goed oud stuk van pen en papier. Wachtwoorden moeten allemaal op papier worden geschreven en niet elektronisch worden opgeslagen. Het hebben van wachtwoorden op pen en papier zal uw veiligheid meer versterken dan u denkt.

Een ander belangrijk aspect voor het vinden van manieren om uw crypto te beschermen, is: mediaopslag. Waar u uw crypto opslaat, is net zo essentieel als het veilig bewaren van uw wachtwoorden. De beste praktijk is om een hardware portemonnee om een ​​groot deel van je crypto op te slaan. Door dit te doen, worden de meeste van uw activa offline op het apparaat opgeslagen: dit betekent dat ze niet kunnen worden gehackt.

Zoals diversificatie in financiën, het opsplitsen van uw bedrijf in verschillende portefeuilles kan efficiënt blijken te zijn, vooral voor daghandelaren die regelmatig toegang tot hun geld nodig hebben. Een optimale verdeling zou zijn om het grootste deel van het geld op een hardware-portemonnee te bewaren en het deel dat wordt gebruikt om te handelen op een veilige maar handige portemonnee zoals MetaMask. Als u dit doet, wordt het risico beperkt als er slechts één portemonnee wordt geschonden. In dat geval wordt de rest van het bezit niet gecompromitteerd en blijft uw crypto beschermd.

Veilig zijn op de beurs

Voor Coinrule handelaren die geld op de beurs moeten hebben maar veilig willen zijn, zijn er een paar eenvoudige stappen: 

  • Gebruik een authenticator-app voor 2-Factor Authentication. 
  • Gebruik een specifiek e-mailadres voor Crypto-handel, koppel geen telefoonnummer aan het e-mailadres, of stel een ander e-mailadres in als hersteladres.  
  • Schrijf uw wachtwoorden op papier en bewaar ze niet online.

Deze stappen zullen de risico's aan de kant van de gebruiker verminderen, aan de kant van de centrale zijn er enorme beveiligingsteams die altijd werken om de uitwisseling veilig te houden. Velen hebben ook verzekeringsfondsen die de klanten vergoeden voor diefstal die optreedt als gevolg van een website-hack. De beroemde SAFU . van Binance komt in je op.

Over het algemeen kan beveiliging in de wereld van crypto een lange en uitdagende reis zijn, maar het is er een die essentieel is. Voorzorgsmaatregelen nemen lijkt geen noodzaak totdat zich een datalek voordoet en er geld verloren gaat. Zodra dit gebeurt, is het meestal bijna onmogelijk om geld op te halen. Het is dus van cruciaal belang om preventieve maatregelen te nemen om uw crypto te beschermen.