Team

Geen gratis lunch

Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT) Risicobeheer

Had je een hekel aan de marktcrash deze week? Geef Elon niet de schuld, China of JPMorgan. Laten we het hebben over het beheer van handelsrisico's.

De markt was oververhit en nieuwkomers moesten de belangrijkste les van beleggen leren. Niets komt gemakkelijk, en er is geen gratis lunch. Degenen die dit hebben overleefd scherp prijsdaling beheerde zorgvuldig hun risico, misschien met een stop loss op zijn plaats. Maar de beste tip om langs de volatiliteit van de markt is om gefocust te blijven en vast te houden aan uw oorspronkelijke plan.

Kijken naar het verleden voor vergelijkbare patronen kan ook nuttig zijn. De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar rijmt vaak. Bitcoin ging vorig jaar hetzelfde pad door, tussen juli en september (onderaan de grafiek weergegeven). Een lange zijwaartse markt anticipeerde op een ernstige prijscorrectie die leidde tot een nieuwe maand van prijsconsolidatie voordat hij weer met meer vertrouwen aantrok.

Patronen als deze laten duidelijk zien hoe de vraag en het aanbod van activa zich herverdelen over belangrijke niveaus. Ter herinnering, een keer Bitcoin brak boven het vorige hoogtepunt op $ 12,000, de prijs schoot omhoog met 250% in drie maanden. Als hetzelfde scenario zich ontvouwt, kan Altcoin een tijdje eerder nog een voordeel hebben Bitcoin trekt de volle aandacht van investeerders en handelaren.

Denk eraan om het risico zorgvuldig te beheren totdat er meer tekenen van kracht verschijnen. Een gemiste winst is meer waard dan een gerealiseerd verlies!