Team

Vergis je niet

Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT

Technische analyse is een handig hulpmiddel voor handelaren, maar de waarheid is dat: het is geen exacte wetenschap.

Als dat zo was, zou het lezen van een boek u een professionele handelaar maken. Grafiekpatronen kunnen in de ogen van elke analist er anders uitzien op basis van hun vooroordelen. De eerste stap is om te proberen zoveel mogelijk elke overtuiging die je kunt hebben over waar de prijs naartoe gaat opzij te zetten en je zoveel mogelijk te concentreren op objectieve elementen. Dit is nodig om technische analyse op de juiste manier te gebruiken,

Laten we proberen deze methode toe te passen op de Bitcoin-grafiek. Naarmate de tijd verstrijkt, lijkt de kans groter dat de grafiek op de rand van een nieuwe significante daling staat. Sinds juni heeft de prijs lagere toppen geboekt, terwijl de horizontale steun aanhoudt. De vraag is, voor hoelang? Sommige handelaren hebben het idee geopperd dat: Bitcoin bouwt een enorm hoofd-en-schouderspatroon.

voor hoe? bearishBitcoin kan lijken op, het goede nieuws is dat dit geen H&S vorming. Het "hoofd" is atypisch, maar wat nog minder vaak voorkomt, is hoe de volume ontwikkelt. Een geldige zijn H&S   volume zou hoger op de linkerschouder moeten zijn en daarna afnemen. Omgekeerd, Bitcoin's volume was hoger op de rechterschouder, wat wijst op grote belangstelling voor zowel kopers als verkopers rond die niveaus. Een andere goed nieuws dat Bitcoin brak aan het begin van het jaar uit een vergelijkbare accumulatieperiode.