Team

Laat de muziek spelen

Het was inderdaad een wilde rit. Vanaf de bodem in maart 2020 is de totale marktkapitalisatie meer dan 20 keer gegroeid. Wat nu te verwachten?

“Als de muziek stopt, wordt het qua liquiditeit ingewikkeld. Maar zolang de muziek speelt, moet je opstaan ​​en dansen. We dansen nog steeds.”

Chuck Prince, CEO van Citigroup – 9 juli 2007

Dit beruchte citaat lijkt misschien perfect te werken gezien de huidige marktomstandigheden.

Ondanks een hogere neerwaartse volatiliteit in 2021, groeit de trend van de cryptomarktkapitalisatie gestaag sinds 2020. De waardering wordt meestal binnen het groene kanaal verhandeld terwijl we begin 2021 een korte afwijking naar boven hebben. Dat was een teken dat de markt oververhit was en dat leidde uiteindelijk tot een bredere correctie.

laat de muziek plannen voor crypto

Door de retracement Fibonnaci-niveaus van de opwaartse beweging van 2020 naar begin 2021 te voorspellen, vond de correctie solide steun op het 0.5-niveau en vervolgens op het 0.23. Dat is wat je zou verwachten van een gezonde trend die momentum herstelt. Vandaag schommelt de markt rond de vorige hoogste niveaus ooit. Als dat stand houdt, is een nieuw sterk been aan de bovenkant waarschijnlijk.

De markt bevindt zich nog steeds in een bull-cyclus en daarom moet u twee belangrijke elementen in gedachten houden.

Ten eerste, hoe meer cryptoprijzen in het kanaal consolideren, hoe groter de kans dat de markt een nieuwe uitbarsting zal ervaren. Naarmate de tijd verstrijkt, kan de omvang van deze beweging groter zijn. Naarmate de top van het kanaal hoger en hoger wordt, zullen investeerders en handelaren hun doelen dienovereenkomstig bepalen.

Als ruwe schatting zal het streefcijfer in één maand rond de 150% liggen en over drie maanden zou het 250% zijn.

Aan de andere kant, vergeet nooit dat hoe hoger de stijging is, hoe harder de daling is. We bevinden ons waarschijnlijk in een volwassen stadium van de bullmarkt, wat betekent dat zelfs als een stijging van 200% aantrekkelijk lijkt, dit gepaard gaat met een neerwaarts risico van 70-80%. In dit opzicht doemt de divergentie op de RSI op als een donkere onheilspellende wolk boven de markt.

Het wordt steeds belangrijker om uw doelen te stellen en uw plan strikt na te leven. Door een deel van uw portefeuille geleidelijk te laten rouleren naar munten van hogere kwaliteit en stabiele munten, wordt uw kapitaal beschermd wanneer er een ernstigere correctie op de markt komt.

"Laat de muziek spelen’ is het nieuwe mantra. Ter herinnering, de muziek stopte drie maanden na de quote van Prince toen de huizenmarktzeepbel barstte. De geschiedenis herhaalt zich misschien niet, maar rijmt vaak.

Bonuskaart: stalmunten zijn de olifant in de kamer. Beleggers letten de afgelopen jaren onvoldoende op de omvang van de groei van stablecoins. USDT en USDC alleen hebben een waardering van meer dan $ 110 miljard, exclusief andere vergelijkbare USD-gekoppelde munten zoals BUSD, USDT en DAI.

stabiele munten waarderingsgroei

Al deze liquiditeit staat aan de zijlijn en kan een aanzienlijke nieuwe instroom van kapitaal voor cryptocurrencies betekenen. Aan de andere kant, naarmate de marktstructuur meer en meer afhankelijk wordt van stabiele munten, worden ze een potentieel enkelvoudig storingspunt van het systeem. Ondertussen lijkt het erop dat het grootste deel van de liquiditeit meer op zoek is naar rente met een laag risico van DeFi-protocollen dan speculatieve kansen na te jagen.