Team

Lessen van een professional

Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT)

Eens legde een handelaar van een grote forex trading desk zijn belangrijkste dagelijkse handelsroutine uit.

Hij begon zijn dag met het plaatsen van een grote order om de dichtstbijzijnde prijsweerstand te testen, wachtend op een reactie van de markt. Als de markt in de richting van zijn handel bewoog, was hij blij met een mooie winst. Aan de andere kant, als de weerstand solide zou zijn, zou hij de vorige transactie met een klein verlies hebben gesloten en een nieuwe hebben geopend van twee keer zo groot in de andere richting. Uiteindelijk had de winst nog groter kunnen zijn.

Het maakt niet uit in welke activaklasse u handelt, de basisprincipes van vraag en aanbod zijn altijd de leidende indicatoren om te begrijpen waar de trend naartoe gaat.

Als we naar de grafiek van Bitcoin kijken, is dit perfect van toepassing. De prijs is in beweging met relatief laag volatiliteit nu al meer dan een week. De bewegingen lijken misschien willekeurig, maar bij nader inzien zijn ze heel logisch. De prijs heeft de neiging zich te consolideren in krappe bereiken, die vaak worden getest. Zodra een uitbraak optreedt en mislukt, is dat het signaal dat deze waarschijnlijk in de tegenovergestelde richting zal bewegen.

Zodra u de prijsactie in blokken opdeelt, wordt het gemakkelijker te begrijpen hoe vraag en aanbod zijn aan het uitdelen.

Onthoud dat de prijs uiteindelijk liquiditeit najaagt, dus neem uw positie in de richting van de liquiditeitsgebieden en plan uw risicobeheer dienovereenkomstig.

Handelen in dergelijke woelige marktomstandigheden kan stressvol en frustrerend zijn. Het goede nieuws is dat geautomatiseerde handel meer waarde kan toevoegen aan uw portefeuille, vooral in deze tijden.