Team

De laatste zal de eerste zijn

Je bent misschien lang genoeg in crypto geweest om je de tijd te herinneren dat Litecoin "het zilver van crypto" werd genoemd. Nou, het is misschien tijd om die vergelijking op te frissen.

Hoewel de echte waarde van fysiek zilver onmiskenbaar is, heeft de markt dit kostbare metaal lang over het hoofd gezien. Beschouwd als inferieur aan goud, hebben beleggers en handelaren er al ongeveer zeven jaar niet veel aandacht aan besteed.

Plotseling, in 2020, sprong de prijs meer dan 150% van laag naar hoog. In de cryptowereld zie je een soortgelijk patroon als je kijkt naar Litecoin, geprijsd in BTC-termen. De munt is nooit hersteld van de berenmarkt van 2018 en bleef stevig vastzitten in een steile neerwaartse trend.

De markt lijkt echter eindelijk de schijnwerpers op Litecoin te hebben verlicht, waardoor de prijsactie wordt vernieuwd. Als een opmerking, hoewel er honderden cryptocurrencies zijn die onder de categorie "shitcoin" zouden kunnen vallen, is Litecoin een van de oudste native blockchains die sinds het begin efficiënt en zonder hack of probleem heeft gewerkt.

Bovendien is de munt algemeen beschikbaar op bijna elk cryptoplatform of elke cryptobeurs, dus het heeft een van de breedste gebruikersblootstellingen van alle cryptocurrencies. Is dit een oproep om Litecoin te kopen? Niet noodzakelijk.

Er zijn hier twee belangrijke afhaalrestaurants. Ten eerste kan het kopen van iets dat er historisch "goedkoop" uitziet, de beste kansen bieden vanuit een langetermijnperspectief. Vooral als wat u koopt in de loop van de tijd solide en betrouwbaar is gebleken.

Ten tweede kun je Litecoin ook zien als een proxy van de risicobereidheid van de markt. Wanneer elke munt al in prijs omhoogschoot, in sommige gevallen, zonder te worden ondersteund door veel meer dan een virale meme, is het logisch om meer kapitaal toe te wijzen aan munten met een hoger opwaarts potentieel. Aan de andere kant krijgen dinosaurusmunten meestal grip in de laatste stadia van een bullmarkt, wat de argumenten voor het plannen van een exitstrategie of het nemen van winst kan versterken.