Team

Houd de lijn vast

Zeg wat je wilt over de cryptomarkt, maar net als je denkt dat je het doorhebt, zal het een curveball uitwerpen om je scherp te houden. De uitbraak op Bitcoin, iets meer dan een week geleden, leek benen te hebben - na 2 weken consolideren had het eindelijk nieuwe hoogtepunten bereikt. 

Maar vanaf daar, kijkend naar de dagelijkse grafieken, lijkt de koning van crypto bijna leeg te raken. Wat nog belangrijker is, er zijn andere tekenen van uitputting, met een RSI-divergentie die zich de afgelopen 2 weken ontwikkelt, ondanks de eerder genoemde nieuwe all-time high. En nu lijkt het er zelfs op dat het onder de voorlopige ondersteuning is uitgesplitst rond de $ 62,000. 

Ook op de weekgrafiek biedt BTC geen soelaas. De kaars voor deze week is zeer beslist naar beneden bewogen en er zijn nog een paar dagen in de week over. RSI had een tijdje geleden een hoogtepunt bereikt, zelfs op dit langere tijdsbestek, en handelaren worden gedwongen zich af te vragen of de stieren eindelijk te moe worden om voorlopig te rennen. 

Ondanks dit alles is het uiteindelijk Bitcoin in een algemene bullmarkt. Zelfs de traditionele financiële markten lijken op hol geslagen. De waarderingen van durfkapitaal en private equity rijzen de pan uit - niemand lijkt meer fiat te willen hebben. In crypto waren de pullbacks breed en overvloedig, maar dat geldt ook voor de rally's. Waar sommigen een kans zien om short te gaan, zien sommigen een kans om de dip te kopen. En dat brengt ons bij de vraag van vandaag: houdt het huidige niveau stand?

Hoewel het lijkt alsof er vanaf hier ruimte is voor een steile val, is dat wat alle adelaars de hele tijd zien. Dus misschien heeft het vasthouden aan open longposities het potentieel voor grote uitbetalingen. Ze zeggen dat markten graag dalen met zo veel mogelijk mensen aan boord en stijgen met zo weinig mensen aan boord. Als dat waar is, heeft deze afgelopen week veel van de nieuwe bandwagoners wakker geschud en kan het zijn dat ze zich opmaken voor een spectaculaire stierenrennen.