Van bankbesparingen tot een winstgevende crypto-investering met een geautomatiseerde strategie
Team

Van bankbesparingen tot een winstgevende crypto-investering met een geautomatiseerde strategie

Hoewel banken de meest toegankelijke spaarmiddelen zijn voor de gemiddelde belegger, vormen ze een potentieel risico in termen van alternatieve kosten. U mist de kans om uw geld te laten groeien omdat banken heel weinig rente bieden. Gelukkig zal het doen van crypto-investeringen met een geautomatiseerde strategie u helpen uw handelservaringen te transformeren en te leren hoe u de winnende trends en kansen kunt identificeren. 

Gemiddelde rente op deposito's sinds 1984. Bron: banktarief

Vooruitgang in blockchain-technologie heeft ervoor gezorgd dat u kunt overstappen van traditioneel banksparen naar winstgevende crypto-investeringen. Dit maakt crypto een echte langetermijnconcurrent van het legacy-banksysteem. Een van de beste manieren om dit te doen, is door een geautomatiseerde handelsstrategie voor cryptocurrency te gebruiken. 

Wat is een geautomatiseerd handelsplatform? 

Crypto-handel is geen gemakkelijke onderneming, maar gelukkig zijn de dagen van het constant monitoren van uw handelsplatforms allang voorbij. In plaats daarvan vertrouwt geautomatiseerde handel op zorgvuldig ontworpen algoritmen om op bepaalde tijden crypto te kopen en verkopen. 

Verschillende geautomatiseerde handelsplatforms hebben verschillende manieren om transacties uit te voeren. Toch zijn ze afhankelijk van technische indicatoren, activaprijs of herbalancering, wat het aandeel van de waarde in uw portefeuille is. 

Tegenwoordig zijn er verschillende geautomatiseerde handelsplatforms en u hoeft alleen maar de verschillende functies en handelsstrategieën te begrijpen die het beste werken op elk platform. Coinrule is waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke manier om aan de slag te gaan met geautomatiseerd handelen.

Sociale invloed van cryptohandel 

Hoewel de handel in cryptocurrency tijdens de pandemie in de lift zit, is de belofte van een hoog rendement niet realistisch voor nieuwkomers. Dit wordt verergerd door het risico van hoge volatiliteit en het onvermogen om de handelspatronen te volgen en te begrijpen.  

Door professionele handelaren en experts te volgen, leert u hoe de markten werken en welke factoren volatiliteit veroorzaken. Of u nu een beginnende of ervaren handelaar bent, u kunt veel kennis opdoen door de handelsstrategieën van succesvolle cryptohandelaren na te bootsen.  

Deze methode maakt gebruik van de strategieën Mirror Trading of Copy Trading, zodat u vergelijkbare resultaten behaalt als professionals. Mirror Trading verwijst naar een geautomatiseerde handelsstrategie met algoritmen waarbij u leert handelen door de handelsactiviteiten van een ervaren handelaar te 'spiegelen'.  

Aan de andere kant is Copy Trading een handelsstrategie waarbij u de posities van een ervaren handelaar kopieert. Een goed voorbeeld van sociale invloed op cryptocurrency-handel is wanneer Elon Musk's tweets. Iedereen volgt zijn mening, en dit heeft de prijs van Bitcoin doen fluctueren op basis van zijn tweets.  

De cryptomarkt is nog steeds sterk afhankelijk van nieuws en het algemene sentiment van investeerders. Tweets of meningen over het beïnvloeden van individuen kunnen een zeer sterke prijsbeweging veroorzaken.

Geautomatiseerde crypto-handelsstrategieën 

De enige manier om over te stappen van banksparen naar een winstgevende crypto-investering vereist continue cryptocurrency-arbitrage. Hoewel je misschien verschillende geautomatiseerde crypto-handelsstrategieën hebt om uit te kiezen, zijn sommige eenvoudiger, veiliger en lucratiever dan andere. 

De kern van al deze geautomatiseerde strategieën zijn handelsbots die om de volgende redenen veel beter zijn dan mensen: 

  • Handelsbots kunnen 24/7 zonder onderbreking cryptohandelsplatforms scannen
  • Ze nemen beslissingen zonder enige vooringenomenheid veroorzaakt door emoties 
  • Het kan willekeurige fouten elimineren, waardoor u zich strikt aan een vooraf ingesteld plan houdt

Bovendien kunnen handelsbots onmiddellijk en nauwkeurig de vereiste parameters berekenen en onmiddellijke beslissingen nemen. Daarom is het inherent beter om een ​​handelsbot te gebruiken, vooral als je niet de tijd, het temperament of de vaardigheden hebt om de trends te bestuderen en je eigen cryptocurrency-handelsstrategieën te implementeren. 

Dit zijn enkele van de beste handelsstrategieën die u kunt gebruiken Coinrule.

Machine learning en op AI gebaseerde algoritmen 

Dit alles is mogelijk met behulp van machine learning en op kunstmatige intelligentie gebaseerde algoritmen. Dit zijn technologieën die een revolutie teweeg hebben gebracht in hele industrieën.  

Zo zorgen machine learning en AI op cryptocurrency-handelsplatforms ervoor dat de bot een verschuiving in de markt kan voorspellen en de meest geschikte strategie kan implementeren. Als gevolg hiervan kunnen platforms die deze technologieën bevatten, handelsbeslissingen herhalen die werken, hun handelsgedrag aanpassen en transacties uitvoeren op basis van de nieuwste en meest winstgevende strategieën. Als gevolg hiervan zullen deze de betere optie zijn dan de standaardsystemen met vooraf geïnstalleerde "als-dit-dan-dat"-logica. 

Het gevaar van deze standaardsystemen is dat specifieke gebeurtenissen het proces in gang zetten en dat de resultaten meestal binair zijn. Dit is echter niet effectief gebleken. 

Handelen met een geautomatiseerde strategie betekent niet dat u alleen maar achterover leunt en wacht tot de bots alles doen. U moet zich houden aan de volgende automatiseringsregels: 

  • Automatisering betekent niet 100% hands-off. U zult nog steeds verschillende invoer moeten doen, zoals het selecteren van uw favoriete cryptocurrency om te verhandelen of enkele parameters aan uw behoeften aan te passen.
  • Automatiseer alleen repetitieve en tijdrovende taken. 

Soorten crypto-investeringen met een geautomatiseerde strategie 

Naast de technologie die op een platform wordt gebruikt, moet u de waarde begrijpen die u uit uw handelsplatform wilt halen wanneer u crypto-investeringen doet met een geautomatiseerde strategie.

Dit zal u dwingen om de juiste handelsbot te vinden. Dit zijn de verschillende soorten bots die u tegenkomt bij het zoeken naar het beste geautomatiseerde systeem: 

  • Arbitragebots – Dit zijn handelsbots die hard gecodeerd zijn met de arbitragestrategie. De strategie is gericht op het vinden van prijsverschillen tussen verschillende beurzen voor dezelfde munt. Naarmate de tijd verstrijkt, zijn ze altijd minder winstgevend, omdat talloze bots al op elk moment proberen deze kansen te benutten.
  • Market Making Bots - deze bots plaatsen koop- en verkooporders om snel winst te maken. Als een cryptocurrency bijvoorbeeld voor $ 10 wordt verhandeld, maakt de bot een kooporder voor $ 9 en een verkooporder voor $ 11. Wanneer de bot beide transacties uitvoert, krijgt u een winst van $ 2. 
  • Algoritmische handelsbots zijn codegestuurde programma's die koop- en verkoopsignalen op de cryptomarkt kunnen genereren en uitvoeren. Ze zijn hard gecodeerd om te bepalen wanneer ze moeten verkopen of kopen en wanneer ze de positie moeten sluiten. Ze hebben ook een code die de grootte van de bestelling en de portefeuilleverdeling bepaalt. 
  • Portfolio-automatiseringsbots - deze bots helpen gebruikers bij het creëren, verwerven en onderhouden van de gewenste portefeuille in plaats van actief handelen. Het automatiseert veel van de vervelende en repetitieve taken. 
  • Technische handelsbots – deze bots gebruiken signalen en indicatoren om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen om winst te maken. Ze zijn het populairst omdat ze op lange termijn zeer interessante rendementen kunnen genereren.

Conclusie 

Sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie hebben financiële instellingen zoals banken enorme verliezen geleden. Centrale banken blijven liquiditeit in het systeem injecteren als maatregel om het effect van de wereldwijde pandemie te onderdrukken. Het betekent dat u een lagere rente krijgt dan wat u voor de crisis al kreeg. U kunt er echter voor kiezen om uw portefeuille te diversifiëren door crypto-investeringen te doen met een geautomatiseerde strategie. 

Hoewel sommigen van jullie de overstap naar cryptocurrency al hebben gemaakt, is het automatiseren van je strategieën de enige manier om ervoor te zorgen dat je een winstgevende crypto-investering behoudt.

Disclaimer
Ik ben geen analist of beleggingsadviseur. Alles wat ik op deze site geef, is puur voor begeleiding, informatieve en educatieve doeleinden. Alle informatie in mijn bericht moet onafhankelijk worden geverifieerd en bevestigd. Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies of schade veroorzaakt door het vertrouwen op dergelijke informatie. Wees u bewust van de risico's die verbonden zijn aan het verhandelen van cryptocurrencies.