beste lessen voor beginnende crypto-investeerders
Team

Crypto Trading 101 - De beste lessen voor beginnende crypto-investeerders

Velen duiken vreugdevol in de handel en stellen zich voor dat ze een personage uit de "Wolf of Wall Street" zijn. Ze zien zichzelf eindeloos succesvolle transacties en zakken met geld maken. Meestal haalt de realiteit hen in. Statistieken tonen aan dat ongeveer 70% van de handelaren geld verliest. Ondanks de overvloed aan kansen in de markt, slagen de meeste handelaren er uiteindelijk niet in om winst te maken. Dit zijn de beste lessen voor beginnende crypto-investeerders.

Waarom falen handelaren?

Een van de belangrijkste oorzaken van falen tijdens het handelen is stress. Van buitenaf lijkt het misschien alsof handelen alleen gaat over laag kopen en hoog verkopen, maar dit is slechts een fractie van het verhaal.

Hoe om te gaan met verliezen. Wanneer geld in gevaar is en u ziet het verlies, kunt u bang worden om uw geld te beheren. Vragen zullen je geest in verwarring brengen. Moet ik verkopen voordat het lager gaat? Of zal het terugslaan? Het proberen om antwoorden op die vragen te vinden verhoogt de stress, vooral als het verlies groter wordt.

Hoe de winst te beheren. Intuïtief is een transactie met winst het uiteindelijke doel van de handelaar, en het zou geen angst moeten veroorzaken. Helaas kan het lastig zijn om de beste tijd te bepalen om een ​​positie te verlaten. Misschien is de munt in verlies en stijgt dan terug naar break-even. Kan het nog hoger? De prijs bereikt snel het oorspronkelijke doel. Moet de handelaar hebzuchtiger zijn? 

Zowel verliezen als winsten kunnen het stressniveau van een handelaar verhogen. 

Blijf rationeel

Als we gestrest zijn, verslechteren onze besluitvormingsvaardigheden. Beslissingen waar we voorheen zeker van waren – bij het betreden van de functie – lijken nu ineens onzeker. 

Bovendien, ondanks het feit dat alle marktdeelnemers beslissingen moeten nemen op basis van een rationeel denkproces, is dat niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Markten gedragen zich vaak op een irrationele manier.

Een van de grootste voorbeelden is de financiële crisis van 2008, afgebeeld in de film "The Big Short", waar een handelaar zag dat veel door hypotheken gedekte effecten niet voldoende werden gedekt. Als gevolg hiervan besloot de handelaar posities te openen om te profiteren van zijn overtuiging dat deze activa overgewaardeerd waren. Volgens de financiële theorie nam hij een rationele beslissing.

Aan de andere kant waren die posities duur, en elke dag zonder een ineenstorting van de markt werd het verlies voor zijn portefeuille groter.

Uiteindelijk barstte de crisis los en hij had het geluk om lang genoeg solvabel te blijven om gelijk te krijgen. Dit is een van de beste lessen voor beginnende crypto-investeerders.

Investeer niet te veel

In de financiële wereld is het gebruikelijk om te zien dat verschillende analisten hetzelfde activum verschillend waarderen, de oorzaak hiervan is dat er veel te veel variabelen in het spel zijn om allemaal tegelijkertijd correct te worden beoordeeld. Het is ook erg moeilijk om tot een consensus over de markt te komen, aangezien verschillende analisten verschillende variabelen in overweging nemen en het belang van die variabelen verschillend afwegen.

Dit maakt het erg moeilijk om een ​​volledig en correct overzicht van de markt te krijgen, en zelfs als je een volledig beeld van de markt hebt, gebeuren er voortdurend onvoorziene gebeurtenissen en knoeien met je analyse.

Velen vragen zich af wat de mogelijke winst is die ze hadden kunnen behalen door jaren geleden zelfs kleine bedragen in Bitcoin te investeren.

In theorie, als je in 100 $ 2012 Bitcoin had gekocht, zou dat vandaag ongeveer $ 870,000 waard zijn. U had echter uw munten van 2012-2014 door de stijging van 50,000% en in de terugtrekking van 87% van 2015 moeten vasthouden. Bovendien zou u in de positie blijven na een stijging van 12,000% tussen 2015-2017 en nog eens 84% ​​terugtrekking tussen 2018-2019.

De prijs van Bitcoin sinds 2012

De meeste mensen hebben niet zoveel standvastigheid! 

Degenen die in 2012 in Bitcoin investeerden en het al die tijd volhielden, hadden geen geluk, zoals sommigen misschien denken. Ze hadden een visie, een investeringsplan en gingen zorgvuldig om met hun risico. Ze overleefden prijspieken en -dalingen van een dergelijke omvang omdat ze alleen investeren wat ze zich konden veroorloven te verliezen. Sommigen van hen wisten het niet, maar ze pasten al een van de beste lessen toe voor beginnende crypto-investeerders.

Uiteindelijk kunt u alleen winstgevend zijn als u lang genoeg solvabel kunt blijven om daar te komen.

Leer van 'Slim Geld'

De beste manier om risico's te beheersen, is door de omvang van uw positie te beheren. Een voorbeeld hiervan was toen het nieuws naar buiten kwam dat Mass Mutual - een prominente verzekeringsmaatschappij - besloot om $ 100 miljoen toe te wijzen aan bitcoin. Velen vonden dit gek.

Wanneer u echter de grootte van de positie berekent als een fractie van hun fonds van $ 500 miljard, is dit slechts 0.02% van hun beheerd vermogen. Dit maakt het risico meer dan beheersbaar. In het hypothetische scenario dat Bitcoin naar nul gaat, riskeren ze een heel klein percentage van hun kapitaal. Aan de andere kant, als Bitcoin tot $ 200 gaat, is de potentiële winst die het bedrijf zou kunnen verdienen $ 1 miljard.

Dit is de reden waarom je zoveel mensen hoort praten over Bitcoin als een 'asymmetrisch voordeel' - een kleine toewijzing in je portefeuille heeft het potentieel voor buitensporige winsten.

Verzekeringsmaatschappijen zijn traditioneel conservatief. Ze beleggen doorgaans in zeer veilige activa zoals FED-obligaties die normaal gesproken 0.25% opleveren. Om het soort winst te maken dat ze mogelijk met Bitcoin zouden kunnen verdienen, zouden ze ongeveer $ 40 miljard moeten investeren over een periode van 10 jaar, wat overeenkomt met 7% van de activa van het bedrijf. Nu kunnen we duidelijk het winstpotentieel zien van het investeren van een klein deel van iemands geld in cryptocurrencies. 

Gebruik eenvoudige indicatoren

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over risicobeheer. Dit is slechts de helft van de vergelijking. Het toevoegen van een beetje technische analyse en een zeer eenvoudige handelsstrategie aan uw bedrijf kan uw winstpotentieel aanzienlijk vergroten.

Beginnende handelaren komen in de verleiding om geavanceerde en mooie indicatoren te proberen om het beste uit hun strategieën te halen. Meestal hebben complexere indicatoren een goed begrip nodig om de handelssignalen in acties te vertalen.

Het voordeel van eenvoudige indicatoren is dat ze eenvoudig te interpreteren en te gebruiken zijn zonder afbreuk te doen aan hun effectiviteit.

Het gebruik van de meest intuïtieve technische indicator had het resultaat aanzienlijk kunnen verbeteren. Het voortschrijdend gemiddelde is een visueel hulpmiddel om de trend van een actief af te vlakken, waardoor kortetermijnruis wordt verminderd die misleidende informatie voor de belegger kan opleveren. In dit artikel, kunt u meer lezen over voortschrijdende gemiddelden en hoe ze werken.

"Eenvoudig" betekent niet "minder winstgevend"

Terug naar het vorige voorbeeld: als u in 100 $ 2012 in Bitcoin had geïnvesteerd, zou u vandaag ongeveer $ 1,500,000 hebben. Hoe zou u dit rendement kunnen verbeteren?

Voortschrijdend gemiddelde strategie op BTC sinds 2012


Het koopsignaal van deze indicator treedt op wanneer het voortschrijdend gemiddelde berekend op 9 periodes hoger is dan het berekend op 200 periodes. Het verkoopsignaal komt wanneer de tegenovergestelde kruising plaatsvindt.

Bitcoin kopen in 2012 en deze strategie sindsdien uitvoeren, zou u een positie van meer dan 60 BTC hebben opgeleverd, met een waarde van ongeveer $ 2,500,000.

Wat nog interessanter is, is dat het maximale verlies op de positie ongeveer 40% zou zijn geweest, wat veel lager is dan het verlies dat langetermijnhouders moesten lijden.


Dit is een zeer eenvoudige handelsstrategie die kan worden toegepast met behulp van tools zoals: Coinrule.

Geautomatiseerde handelsstrategie Aan Coinrule

Key Takeaways

  • Laat angst, stress of euforie uw investeringsbeslissingen niet leiden. Probeer te begrijpen hoe u van de markt kunt profiteren, geef uzelf enkele regels en houd u eraan. bouwen van een geautomatiseerde handelsstrategie met Coinrule kan helpen omdat u de parameters instelt, en vervolgens handelt de bot ongeacht eventuele interferentie.
  • Risicobeheer speelt een sleutelrol bij het verminderen van de impact van stress en angst op uw beslissing. Als u in het begin een groot bedrag investeert, maakt u zich zorgen over elke prijsschommeling. Het goede nieuws is dat cryptocurrencies een uitstekende risico-opbrengstverhouding hebben, wat betekent dat er veel meer potentieel rendement is dan het risico dat u neemt. 
  • Speel het simpel. In het begin moet u volledig begrijpen hoe uw strategie werkt. Alleen met een volledig begrip van hoe het handelssysteem zou moeten werken, kunt u het in de loop van de tijd met succes aanpassen en verbeteren. Veelvoorkomende indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden zijn een perfecte gids.
  • Kijk naar de juiste tijdschaal voor uw behoeften. Je kunt de markt vanuit talloze hoeken observeren. Elk zal een ander beeld geven, wat een nieuw scenario suggereert. Dat zal je alleen maar afleiden van je oorspronkelijke idee. Net zoals je aan je plan houdt, moet je ook de omstandigheden evalueren met dezelfde maateenheid. Simpel gezegd, als je Bitcoin hebt gekocht omdat je een koopsignaal op de dagelijkse grafiek hebt gekregen, is het dan echt nodig om naar de 5-minutengrafiek te kijken om te beslissen wanneer te verkopen?

Wees uiteindelijk geduldig en vergeet nooit de beste lessen voor beginnende crypto-investeerders.

Handel veilig!