Crypto marktkapitalisatie
freebie Market Analysis Team

Crypto Market Cap - Waarom is het belangrijk?

Naarmate de Crypto Bull Market zijn meer volwassen stadium ingaat, blijft het nieuwe investeerders en FOMO-handelaren aantrekken in de razernij. Nieuwkomers zijn bereid hoge prijzen te betalen vanwege de verwachting dat de trend nog opwaarts zal groeien. Dat is potentieel een gevaarlijke situatie, omdat het gemakkelijk is om de controle over de waardering van de Crypto-marktkapitalisatie te verliezen. Waarom maakt dit echt uit?

Wanneer u in cryptocurrencies belegt, moet u zich goed bewust zijn van het verschil tussen de prijs van een munt en de marktkapitalisatie. Het sterkste punt van Bitcoin's verkoopargumenten is dat er maar 21 miljoen munten zullen bestaan. Beleggers kunnen relatief eenvoudig de totale waarde van Bitcoin's Blockchain beoordelen door de prijs van een munt te vermenigvuldigen met het totale toekomstige aanbod. Dat is waarom Bitcoin het meest is duur en waardevol cryptovaluta op de markt.

Wat is de marktkapitalisatie?

Marktkapitalisatie is een indicator die de marktwaarde van een cryptocurrency meet en bijhoudt. De marktkapitalisatie is een indicator van de dominantie en populariteit van cryptocurrencies. In januari 2021 bereikte de Bitcoin-marktkapitalisatie een recordhoogte en was deze met meer dan $ 400 miljard gegroeid in vergelijking met de zomermaanden. De marktkapitalisatie van Crypto ligt momenteel op meer dan 1 biljoen dollar. Marktkapitalisatie wordt berekend door het totale aantal Bitcoins in omloop te vermenigvuldigen met de Bitcoin-prijs. De marktkapitalisatie van Bitcoin steeg van ongeveer een miljard US dollar in 2013 tot meerdere malen dit bedrag sinds de stijging in populariteit in 2017.

Hoe de totale crypto-marktkapitalisatie is geëvolueerd

Het is belangrijk op te merken hoe de totale Crypto-marktkapitalisatie in de loop der jaren is geëvolueerd. Naarmate cryptocurrencies aan populariteit winnen, kunnen we een exponentiële groei zien in de cryptomarktkapitalisatie van alle cryptocurrencies als geheel. Bitcoin is niet de enige munt die in de schijnwerpers staat, de activaklasse als geheel wint aan populariteit bij zowel particuliere als institutionele beleggers, met als doel deel te nemen aan de volgende generatie technologie.

Totale cryptomarktkapitalisatie sinds 2017
Totale cryptomarktcapaciteit

Prijsmisvattingen die alleen naar de prijs kijken

Kijken naar de prijs van Crypto vertelt je niet het hele verhaal.

Veel beginnende investeerders betreden de ruimte en zien munten met een prijs van minder dan $ 1 als een kans, in de hoop dat het op een dag de prijs van $ 10,000 zal bereiken, waardoor ze rijk worden. Dit is echter niet het geval; kijken naar de prijs geeft slechts de helft van het verhaal. Als er mogelijk 1 miljard van die munten beschikbaar zijn, betekent dit dat om 100 dollar te bereiken, het een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen zou hebben, vergelijkbaar met de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin. De vraag zou zijn, is een dergelijke waardering gerechtvaardigd? Is het redelijk dat deze munt net zoveel wordt gewaardeerd als Bitcoin?

Voor veel cryptoprojecten is het bijna onmogelijk om op korte termijn een marktkapitalisatie van 1 biljoen Amerikaanse dollar te bereiken.

Is Ripple onderprijsd?

Een typisch voorbeeld hiervan is Ripple. Eerder, toen Ripple de 3e plaats bekleedde volgens marktkapitalisatie, zouden veel nieuwkomers op de markt het als een geweldige deal zien, vergeleken met de forse prijs van Bitcoin en Ethereum. Als je echter dieper in de token-economie van Ripple kijkt, zou je je realiseren dat met een totale voorraad van 100 miljard, Ripple een marktkapitalisatie van 1 biljoen zou moeten bereiken om een ​​prijs van 10 $ te hebben. 

Het is misleidend om naar de prijs te kijken als een indicator van waarde. Als je de prijs van Uniswap vergelijkt met de prijs van Cardano, zou je denken dat Uniswap waardevoller is. Bij nadere inspectie zou je je realiseren dat dit niet het geval is, aangezien het Cardano-netwerk wordt gewaardeerd op dubbele Uniswap, ondanks dat het slechts een prijs heeft van $ 1.4 in vergelijking met de $ 30 van Uniswap.

Dogecoin op weg naar $1

Een andere soortgelijke drogreden zou Dogecoin zijn. In de afgelopen maanden is DogeCoin populair geworden bij Gen Z op sociale media, waarin staat dat Dogecoin $ 1 kan bereiken. Als je echter naar het circulerende aanbod kijkt, zou je snel beseffen dat DogeCoin om naar $ 1 te gaan een marktkapitalisatie van $ 129 miljard nodig zou hebben. Dit betekent dat het een marktkapitalisatie zou hebben die gelijk is aan die van Cardano, BNB, Polakadot en XRP samen.

Nogal een waardering voor een meme-munt ...

Dogecoin-meme met Elon Musk
Klassieke Dogecoin Meme

Waar kan de Crypto-marktkap vandaan komen?

Bitcoin vergelijken met de meest prominente winkel van waarde, goud. Bitcoin baant zich langzaam een ​​weg naar de top van het klassement. Overtreft nu al de grootste banken ter wereld en enkele van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven. In de toekomst, naarmate de populariteit van Bitcoin groeit en de verschuiving tussen de analoge generatie naar de technologisch veelzijdige generatie "Gen Z". We zullen de marktkapitalisatie van Bitcoin steeds dichter bij die van goud zien komen, met de hoop deze op een dag in de verre toekomst te overtreffen.

Bitcoin-marktkapitalisatie in vergelijking met andere traditionele activa
Bitcoin-marktkapitalisatie in vergelijking met andere traditionele activa

Als we kijken naar enkele van 's werelds grootste bedrijven in vergelijking met de marktkapitalisatie van BTC, zien we dat Bitcoin al veel prominente instellingen zoals Berkshire Hathaway en Facebook heeft overtroffen. Dit komt niet als een verrassing met de alsmaar groeiende populariteit van Bitcoin. Terwijl de meest waardevolle bedrijven ter wereld hun bedrijf runnen in een relatief stabiele economische omgeving, vertegenwoordigt Bitcoin een geheel nieuwe activaklasse met meer mogelijkheden die nog moeten worden ontdekt.

Het is de moeite waard om op te merken dat je nieuwe methodologieën nodig hebt om cryptocurrencies te waarderen, aangezien de traditionele frameworks niet meer van toepassing zijn. Jij kan Lees verder over de waarde van een munt.

Groei Bitcoin-entiteiten
Groei Bitcoin-entiteiten

On-chain-gegevens laten zien dat het aantal deelnemers aan het Bitcoin-netwerk ongekend is, wat een voorbeeld is dat de reguliere acceptatie eraan komt.

Marktkapitalisatie gebruiken met Coinrule

Om winst te maken en uw handelsstrategie te optimaliseren, kunt u de marktkapitalisatie gebruiken om munten uit te filteren waarop u wilt handelen Coinrule. Marktgedrag heeft aangetoond dat Medium-cap cryptocurrencies de neiging hebben om de trend later te volgen dan large-cap Crypto's. Het creëren van een handelsstrategie om deze kansen op unieke wijze te benutten, kan worden gedaan met behulp van het marktkapitalisatiefilter op Coinrule, en een voorbeeld is hieronder te zien.

Strategie Aan Coinrule Munten targeten in verschillende marktkapitalisaties
Strategie Aan Coinrule Munten targeten in verschillende marktkapitalisaties

De bovenstaande regel is gestructureerd om de opwaartse trend op Mid-cap-munten te volgen, om een ​​deel van de groei op te vangen die naar beneden druppelt wanneer Bitcoin in waarde stijgt. Deze opstelling kan worden aangepast om met elke indicator te werken, zoals voortschrijdende gemiddelden of prijs.

Maak nu uw regel aan!

Laatste opmerkingen

  • Marktkapitalisatie is een indicator die de marktwaarde van een cryptocurrency meet en bijhoudt. Marktkapitalisatie wordt gebruikt als een indicator van de dominantie en populariteit van cryptocurrencies.
  • In de afgelopen jaren is de marktkapitalisatie van cryptovaluta drastisch geëvolueerd, zowel in omvang als in distributie. De marktomvang is meer dan verdubbeld, terwijl de distributie tussen Bitcoin en altcoins blijft groeien. 
  • Prijs Misvattingen komen vaak voor, op zichzelf staande prijs geeft geen adequate informatie over de waarde van het bedrijf. Men kan kijken naar marktkapitalisatie om een ​​duidelijk beeld te krijgen van hoe de markt het project waardeert. 
  • Een prominent voorbeeld van een bedrijf met een lage prijs maar een grote marktkapitalisatie is XRP. Ondanks een lage prijs van $ 0.45, heeft XRP een grote marktkapitalisatie van ongeveer 20 miljard USD. Dit betekent dat hoewel mensen het als goedkoop of een klein project beschouwen, het in feite een ontwikkeld en prominent project is. 
  • De marktkapitalisatie van Bitcoin blijft groeien, komt dichter bij die van goud, overtreft veel belangrijke grondstoffen en 400 miljard verwijderd van de marktkapitalisatie van zilver.