Team

De kerstverlanglijst

Heb je je crypto-kerstverlanglijstje ingevuld? De kerstman is misschien blij om wat "goedkoopBitcoin onder je boom dit jaar, ongeacht of je goed of ondeugend bent geweest.

Na veel ups en downs ligt Bitcoin op schema om het jaar af te sluiten, grotendeels in lijn met de gemiddelde prijs die het het hele jaar heeft verhandeld. Wat te verwachten?

Bitcoin prijsklasse in 2021

Laten we de drie mogelijke scenario's analyseren.

Bitcoin blijft zijwaarts handelen.

Dat is het scenario dat de meeste handelaren zouden willen vermijden. Onzekerheid leidt tot saaie prijsacties en lagere rendementen. Het goede nieuws is dat u van dergelijke situaties kunt profiteren door rasterstrategieën uit te voeren die profiteren van lage volatiliteit.

Bitcoin zou een langdurige berenmarkt kunnen betreden.

Hoewel dit op dit moment het minder waarschijnlijke scenario is, moet u altijd het onverwachte verwachten. Historisch gezien eindigde elke crypto-bull-cyclus met een uitbarsting, gevoed door wijdverbreide euforie. Dat is nog niet gebeurd, dus het kan nog in de kaarten zitten. Aan de andere kant wordt het macrobeeld somber. Regeringen praten opnieuw over de mogelijkheid om nieuwe lockdowns in te voeren om het toenemende aantal Covid-gevallen wereldwijd te stoppen.

Bitcoin kan hoger breken.

Een nieuwe stap omhoog zou zich uitstrekken tot een nieuwe recordhoogte boven het psychologische prijsdoel van 100,000 dollar.

Om dit te laten gebeuren, moet er een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal worden ingezet en een "gecoördineerde" veerkracht van kopers om zich voornamelijk op Bitcoin te concentreren in plaats van op andere munten.

De huidige marktstructuur is enorm geëvolueerd. Dagelijks verschijnen er nieuwe munten met nieuwe producten en use cases. Ook instellingen hebben nu veel meer mogelijkheden om te beleggen. Ze worden niet alleen toegewezen aan BTC en ETH.

Toch blijft Ethereum de belangrijkste concurrent die aanzienlijke liquiditeit kan verplaatsen die vergelijkbaar is met Bitcoin. Daarom is het waardevol om de marktomstandigheden relatief te onderzoeken. In het bijzonder zou het werk zijn om de prijsactie van Bitcoin versus het handelspaar ETH/BTC in de gaten te houden.

Dit blijkt een interessante leidende indicator te zijn van de prijsactie van Bitcoin. Wanneer Bitcoin een nieuw hoogtepunt markeert (grafiek hierboven), terwijl de prijs tegelijkertijd verzwakt ten opzichte van Ethereum, kan dat een signaal zijn dat de opwaartse trend aan kracht verliest.

Relatieve sterkte van Bitcoin versus Ethereum

Dat is precies wat er gebeurde in het geval van alle drie de grote toppen die Bitcoin dit jaar beleefde.

Aan de andere kant, wanneer Bitcoin herstelt na een periode van consolidatie, gaat de opwaartse trend door. Een Bitcoin-rally staat bovenaan mijn crypto-kerstverlanglijstje, omdat het de stemming van de markt aanzienlijk zou doen herleven.

Hoewel de Ethereum flippen op een bepaald moment in de toekomst nog kan gebeuren, moet Bitcoin nu de volgende stap zetten.

De kerstrally waar iedereen op zat te wachten, zal dit jaar misschien niet plaatsvinden, maar onthoud dat Bitcoin geen kalender en geen feestdagen heeft. Verrassingen kunnen op elk moment komen!

Vrolijk kerstfeest! ????

Veilig handelen