crypto 2019
BTC-Bitcoin freebie Market Analysis Team

Bitcoin en cryptocurrencies - een overzicht van de eerste helft van 2019

2019 was tot nu toe, opnieuw, volatiel, maar vol kansen.
Hier vatten we de belangrijkste lessen uit de eerste helft van het jaar samen. Een beter begrip van wat er in het recente verleden is gebeurd, helpt om te voorspellen waar we vanaf hier naartoe gaan.

Laten we beginnen met te analyseren hoe de relatie tussen de totale marktkapitalisatie van Altcoins en de BTC-dominantie zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Ter verduidelijking: wanneer de dominantie van Bitcoin toeneemt, betekent dit dat Altcoins minder presteren dan BTC.

Totale Altcoin-marktkapitalisatie versus BTC-dominantie

Het is mogelijk om tot nu toe drie verschillende cycli waar te nemen in 2019. Interessant is dat elk van deze perioden een zeer vergelijkbare spanwijdte heeft, en dat versterkt het idee dat er hier een duidelijk patroon is.

1) In de eerste drie maanden van het jaar ging de brede Altcoin-markt omhoog, iets beter dan Bitcoin. Het was een vroeg signaal dat er iets broeide en de bearmarkt aan het verschuiven was. Zoals we kunnen zien, werd de BTC-dominantie lager.

2) In april heeft de enorme prijspiek van 20% van Bitcoin de crypto-ruimte vernieuwd. De meeste fondsen gingen naar BTC, de dominantie ervan nam toe, maar Altcoins slaagde erin om in prijs te groeien, tenminste in USD-termen.

3) Eind juni bereikte de prijs van Bitcoin een piek en kwam in een fase van consolidatie (zeer waarschijnlijk). De onzekerheid over de richting van de volgende grote stap zorgde voor een aanzienlijke druk op de prijzen van Altcoins. BTC-dominantie bleef trending hoger.

Het is nog vroeg om dat met zekerheid te zeggen, maar het lijkt erop dat we in een nieuwe cyclus zijn beland. BTC-dominantie bereikte niveaus die sinds juli 2017 niet meer zijn gezien, in feite het begin van de Great Bull Market. Tegelijkertijd keerden Altcoins terug naar hetzelfde prijsniveau (in USD-termen) waarin ze zich in april bevonden. Gezien de omvang van de prijsbewegingen die we in april hebben gezien, is het veilig om aan te nemen dat die niveaus in de toekomst sterke steun zouden moeten bieden.

BTC-dominantie sinds 2016

Juli 2017 was eigenlijk een heel belangrijk moment in de laatste Bull-run. Na een periode van consolidatie, toen Alts slechter presteerde dan BTC, net als tegenwoordig, daalde de prijs van Bitcoin en haalden Altcoins eerdere verliezen in. De volgende nieuwe koersstijging schoot rechtstreeks naar nieuwe all-time highs.

Vergelijking BTC vs Alts in 2017 en 2019

Het is belangrijk om te benadrukken dat opwaartse trends die beginnen met lange perioden van consolidatie bijzonder krachtig kunnen zijn. De uitbraak van het assortiment zorgt voor vertrouwen en optimisme bij handelaren en investeerders. Degenen die tijdens de consolidatie verkochten, komen in de verleiding om tegen hogere prijzen terug te kopen, en dit is een nieuwe koopkatalysator.

Methoden voor crypto-prijsanalyse missen een solide trackrecord. In een ander artikel, leggen we uit waarom de prijsgrafieken niet de enige tool zijn waar handelaren of beleggers naar moeten kijken. Andere belangrijke statistieken kunnen de toestand van de crypto-industrie meten en kunnen voorspellen waar de cryptoprijzen in de toekomst naartoe gaan.

Op 19 september bereikte de hash-snelheid van Bitcoin een nieuw record, waarbij de mijlpaal van 100 exahash werd overschreden. Dit is een gezond teken dat miners meer dan ooit investeren in het beveiligen van de Bitcoin Blockchain. Door nieuwe investeringen in nieuwe apparatuur te pompen, ziet de mijnbouwactiviteit er nog steeds winstgevend en duurzaam uit. Op zijn beurt maakt een veiliger netwerk Bitcoin een steeds fraudebestendiger bezit, waardoor de aantrekkingskracht onder investeerders toeneemt.

Totale hashsnelheid van het Bitcoin-netwerk

Technisch gezien lijkt het netwerk gezond. Ook aan de gebruikskant zien de statistieken er bemoedigend uit. Het aantal transacties ligt op een hoog niveau, terwijl het aantal actieve wallets lijkt achter te blijven.

Actieve portefeuilles en transactie op het Bitcoin-netwerk. Dank aan Coinmetrics

Dat het aantal adressen de afgelopen maanden niet noemenswaardig is toegenomen, geeft aan dat er niet veel nieuwe deelnemers in de ruimte zijn gekomen. Het perspectief van nieuwe mensen die cryptocurrencies kopen, zal ongetwijfeld in de prijzen worden weerspiegeld tijdens de volgende fase van de Bull Market. Adoptie is een langzaam maar krachtig proces!

Evolutie van adoptie overuren. De S-curve geeft de cumulatieve adoptie aan

Ook de ontwikkeling van de kant van het zakelijke ecosysteem was behoorlijk indrukwekkend en heeft de industrie radicaal gevormd.

Niet meer dan twee jaar geleden waren tech-nerds, miners en fuzzy crypto-uitwisselingen de belangrijkste spelers in de crypto-ruimte. Tegenwoordig is dit anders. Hier zijn slechts enkele van de meest relevante nieuws van de afgelopen maand voor de branche.

Om nog maar te zwijgen over de impact op de reguliere media van het idee van Facebook om zijn Libra-associatie te lanceren om een ​​wereldwijde cryptocurrency te creëren die wordt ondersteund door een mand met fiat-valuta's.

Het ecosysteem evolueert elke dag en alle tekenen lijken te wijzen op een nieuwe solide Bull-run in de komende maanden en het komende jaar.

Handel dienovereenkomstig, afhankelijk van uw investeringstijdsbestek en onthoud dat:

"Rome is niet op een dag gebouwd!"

———————————————————————————————————————–

Meld u aan voor een gratis proefversie: www.coinrule. Io

Volg ons op Twitter: Coinrule

Instagram: @CoinruleHQ

Houd er rekening mee dat geen van bovenstaande beleggingsadviezen is. Het handelen in en het houden van cryptocurrencies blijft een investering met een hoog risico die alleen wordt aanbevolen voor gebruikers die bereid zijn tijd te besteden aan het doen van hun eigen onderzoek.