crypto 2019
Geautomatiseerde cryptohandel

Bitcoin en cryptocurrencies - een overzicht van de eerste helft van 2019

2019 was tot dusver opnieuw volatiel en toch vol kansen.
Hier vatten we de belangrijkste lessen uit de eerste helft van het jaar samen. Een beter begrip van wat er in het recente verleden is gebeurd, helpt voorspellen waar we naartoe gaan.

Laten we beginnen met te analyseren hoe de relatie tussen de totale marktkapitalisatie van Altcoins en de dominantie van BTC de afgelopen maanden is geëvolueerd. Ter verduidelijking: wanneer de dominantie van Bitcoin toeneemt, betekent dit dat Altcoins slechter presteren dan BTC.

Totale marktkapitalisatie van Altcoin versus BTC-dominantie

Het is tot nu toe mogelijk om in 2019 drie verschillende cycli waar te nemen. Interessant genoeg heeft elk van deze perioden een zeer vergelijkbare periode, en dat versterkt het idee dat er hier een duidelijk patroon is.

1) In de eerste drie maanden van het jaar ging de brede Altcoin-markt omhoog en presteerde iets beter dan Bitcoin. Het was een vroeg signaal dat er iets aan het broeden was en dat de bearmarkt aan het verschuiven was. Zoals we kunnen zien, daalde de dominantie van BTC.

2) In april heeft de enorme prijspiek van 20% van Bitcoin de crypto-ruimte vernieuwd. Het merendeel van de fondsen ging naar BTC, de dominantie ervan nam toe, maar Altcoins slaagden erin om in prijs te groeien, tenminste in termen van USD.

3) Eind juni piekte de prijs van Bitcoin en kwam (zeer waarschijnlijk) in een fase van consolidatie terecht. De onzekerheid over de richting van de volgende grote stap zorgde voor een aanzienlijke druk op de prijzen van Altcoins. De dominantie van BTC bleef stijgen.

Het is nog te vroeg om dat met zekerheid te zeggen, maar het lijkt erop dat we een nieuwe cyclus zijn ingegaan. De dominantie van BTC bereikte niveaus die sinds juli 2017 niet meer zijn gezien, feitelijk het begin van de Grote Bull-markt. Tegelijkertijd keerden Altcoins terug naar hetzelfde prijsniveau (in USD-termen) als in april. Gezien de omvang van de prijsbewegingen die we in april hebben gezien, is het veilig om aan te nemen dat deze niveaus in de toekomst krachtige steun zullen bieden.

BTC-dominantie sinds 2016

Juli 2017 was eigenlijk een heel belangrijk moment in de laatste Bull-run. Na een periode van consolidatie, toen Alts slechter presteerde dan BTC, net als nu, daalde de prijs van Bitcoin en haalde Altcoins eerdere verliezen in. De volgende nieuwe koersstijging schoot rechtstreeks naar nieuwe recordhoogten.

Vergelijking BTC versus Alts in 2017 en 2019

Het is belangrijk om te benadrukken dat opwaartse trends die beginnen na lange perioden van consolidaties bijzonder krachtig kunnen zijn. De doorbraak uit het assortiment zorgt voor vertrouwen en optimisme bij handelaren en investeerders. Degenen die tijdens de consolidatie verkochten, komen in de verleiding om tegen hogere prijzen terug te kopen, en dit is een verdere koopkatalysator.

Crypto-prijsanalysemethoden hebben geen solide trackrecord. In een ander artikelleggen we uit waarom prijsgrafieken niet het enige hulpmiddel zijn waar handelaren of beleggers naar moeten kijken. Andere belangrijke maatstaven kunnen de toestand van de crypto-industrie meten en voorspellen waar de cryptoprijzen in de toekomst naartoe gaan.

Op 19 september bereikte de hash-snelheid van Bitcoin een nieuw record ooit, waarbij de mijlpaal van 100 exahash werd overschreden. Dit is een gezond teken dat mijnwerkers meer dan ooit investeren in het beveiligen van de Bitcoin Blockchain. Door nieuwe investeringen in nieuwe apparatuur te steken, ziet de mijnbouwactiviteit er nog steeds winstgevend en duurzaam uit. Een veiliger netwerk maakt Bitcoin op zijn beurt een steeds fraudebestendiger bezit, waardoor de aantrekkingskracht ervan onder investeerders toeneemt.

Totale hashsnelheid van het Bitcoin-netwerk

Vanuit technisch oogpunt lijkt het netwerk gezond. Ook aan de gebruikskant zien de statistieken er bemoedigend uit. Het aantal transacties ligt op een hoog niveau, terwijl het aantal actieve portemonnees achterblijft.

Actieve portemonnees en transacties op Bitcoin-netwerk. Dank aan Coinmetrics

Het feit dat het aantal adressen de afgelopen maanden niet significant is toegenomen, is een indicatie dat er niet veel nieuwe deelnemers de ruimte binnenkwamen. Het perspectief van nieuwe mensen die cryptocurrencies kopen, zal ongetwijfeld weerspiegeld worden in de prijzen tijdens de volgende fase van de bullmarkt. Adoptie is een langzaam maar krachtig proces!

Evolutie van adoptie in de loop van de tijd. De S-curve geeft de cumulatieve adoptie weer

Ook de ontwikkeling van het zakelijke ecosysteem was behoorlijk indrukwekkend en heeft de sector radicaal vormgegeven.

Nog geen twee jaar geleden waren tech-nerds, mijnwerkers en vage crypto-uitwisselingen de belangrijkste spelers in de crypto-ruimte. Tegenwoordig is dit anders. Hier zijn slechts enkele van de meest relevante nieuwsberichten van de afgelopen maand voor de branche.

Om nog maar te zwijgen van de impact op de reguliere media van het idee van Facebook om zijn Libra-associatie te lanceren om een ​​wereldwijde cryptocurrency te creëren, ondersteund door een mandje met fiat-valuta’s.

Het ecosysteem evolueert elke dag en alle tekenen lijken te wijzen op een nieuwe solide Bull-run in de komende maanden en het komende jaar.

Afhankelijk van uw beleggingsperiode, handel dienovereenkomstig en onthoud dat

"Rome is niet op één dag gebouwd!"

———————————————————————————————————————–

Meld u aan voor een gratis proefversie: www.coinrule. Io

Volg ons op Twitter: Coinrule

Instagram: @CoinruleHQ

Houd er rekening mee dat niets van het bovenstaande een beleggingsadvies is. Het verhandelen en vasthouden van cryptocurrencies blijft een investering met een hoog risico die alleen aan te raden is voor gebruikers die bereid zijn tijd te besteden aan hun eigen onderzoek.