Geautomatiseerde cryptohandel

Slecht nieuws, goed nieuws

Marktkapitalisatie BTC-dominantie, % (BEREKEND DOOR TRADINGVIEW) (CRYPTOCAP:BTC.D)

China verbiedt (nogmaals) crypto-activiteiten, en alleen nieuwsmedia lijken zich er iets van aan te trekken. De Crypto-markt reageerde anders.

Een positieve reactie op slecht nieuws is een van de meest bullish signalen waar ervaren beleggers op wachten om de stemming op de markt te beoordelen. Je zou kunnen stellen dat de Chinese FUD nu bijna geen nieuws meer is, maar het kan voor speculanten altijd een nieuwe kans betekenen om de markt omlaag te duwen.

De markt reageerde nauwelijks op het nieuws en blijft in de pauzemodus voordat hij naar de volgende fase gaat. Als je naar het bredere plaatje kijkt, zie je hoe de markt zich beweegt in cycli, die gemiddeld twee tot drie maanden duren.

De grafiek laat zien hoe de prijs (oranje lijn) en dominantie (blauwe lijn) van Bitcoin het afgelopen jaar zijn geëvolueerd. Door beide trends te combineren, kunt u evalueren hoe u uw portefeuilleallocatie kunt optimaliseren en welke strategieën de komende maanden beter zouden kunnen werken.

Mocht de reeks marktfasen vanaf oktober 2020 beginnen, dan zouden Altcoins aanzienlijk ondermaats kunnen presteren Bitcoin . In perspectief termen, Bitcoin De dominantie bevindt zich momenteel op een recordlaagte, wat deze stelling nog meer bevestigt.

De tijd zal het leren. Intussen kun je beter een flexibele aanpak aannemen en klaar zijn voor het volgende hoofdstuk.