Team

Slecht nieuws, goed nieuws

Marktkapitalisatie BTC-dominantie, % (BEREKEND DOOR TRADINGVIEW) (CRYPTOCAP:BTC.D)

China verbiedt (nogmaals) crypto-activiteiten, en alleen nieuwsuitzendingen lijken er iets om te geven. De Crypto-markt reageerde anders.

Een positieve reactie op slecht nieuws is een van de meest bullish signalen waarop ervaren beleggers wachten om de stemming van de markt te beoordelen. Je zou kunnen stellen dat de Chinese FUD nu bijna geen nieuws meer is, maar het kan altijd een nieuwe kans zijn voor speculanten om de markt naar beneden te duwen.

De markt reageerde nauwelijks op het nieuws en blijft in de pauzemodus voordat hij naar de volgende fase gaat. Als je naar het bredere plaatje kijkt, kun je zien hoe de markt beweegt in cycli, die gemiddeld twee tot drie maanden duren.

De grafiek laat zien hoe de prijs (oranje lijn) en dominantie (blauwe lijn) van Bitcoin het afgelopen jaar zijn geëvolueerd. Door beide trends te combineren, kunt u evalueren hoe u uw portefeuilleallocatie kunt optimaliseren en welke strategieën de komende maanden beter zouden kunnen werken.

Mocht de opeenvolging van marktfasen terug beginnen vanaf oktober 2020, dan kunnen Altcoins aanzienlijk slechter presteren Bitcoin . In perspectief termen, Bitcoin Dominantie bevindt zich momenteel op recorddiepten, wat dit proefschrift nog meer bevestigt.

De tijd zal het leren, maar neem een ​​flexibele houding aan en wees klaar voor het volgende hoofdstuk.