zijn cryptocurrencies de toekomst van Finance
Team

Zijn cryptovaluta de toekomst? Hier is de langetermijnvisie

Op weg naar 2021 heb je waarschijnlijk op de een of andere manier gehoord over cryptocurrencies. Gezien de toenemende aandacht en publiciteit rond de crypto-sfeer, springen handelaren en investeerders op de kar, op zoek naar de nieuwe toekomst van financiën. Studies melden dat bijna 15% van de Amerikanen cryptocurrencies bezit zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Ja, de meme-munt.

Interessant is dat een aanzienlijk deel van deze beleggers de afgelopen twee jaar in deze activa heeft geïnvesteerd. Dus ongeacht wat iedereen denkt, is de kans groot dat cryptocurrencies invloed kunnen hebben op u, de toekomst van zakelijke transacties en de wereldeconomie.

Met bijna 10,000 unieke cryptocurrencies die op verschillende beurzen worden vermeld, worden er voortdurend nieuwe vormen van cryptocurrencies gecreëerd. Bovendien hebben grote bedrijven zoals Tesla, Paypal en Microstrategy de afgelopen maanden hun interesse in cryptocurrencies getoond door middel van investeringen, adopties en meer. Dit soort nieuws zet iemand aan het denken. Zijn cryptocurrencies de toekomst? Laten wij het uitzoeken.

Wat zijn cryptocurrencies?

Voor degenen die nog niet bekend zijn met cryptocurrencies, maak je geen zorgen; we hebben je gedekt. Zonder al te veel in detail te treden, Cryptocurrencies zijn een vorm van digitale valuta op basis van blockchain-technologie. Wat Cryptocurrencies zo uniek maakt, is de onderliggende technologie: blockchains. Geïntroduceerd als een oplossing voor DDoS, een afkorting voor gedistribueerde denial of service, blockchain-technologie implementeerde een onveranderlijk, traceerbaar, gedistribueerd grootboek voor zijn documenttijdstempels.

Op weg naar 2009 introduceerde Satoshi Nakamoto, een mysterieus figuur, de eerste cryptocurrency die de mens kent, Bitcoin, door een witboek op internet te publiceren na de financiële crisis van 2008. Sindsdien is de financiële wereld nooit meer hetzelfde geweest. Bitcoin is geïntroduceerd om de inherente problemen aan te pakken van gecentraliseerde financiële instituten die de wereldeconomie beheersen door een gedecentraliseerd systeem te creëren. Dit betekent dat cryptocurrencies niet worden gereguleerd, gemodereerd of gecontroleerd door een centrale autoriteit. In plaats daarvan is er een consensusmechanisme dat iedereen op het netwerk volgt en bepaalt hoe elke cryptocurrency werkt.

Door zijn digitale valuta op blockchain-technologie te vestigen, zorgde Bitcoin ervoor dat iedereen die aan het netwerk deelnam, toegang had tot voordelen zoals veiligheid, transparantie en vertrouwen. Bitcoin deed dit door een peer-to-peer-versie van elektronisch contant geld op te zetten waarmee online betalingen rechtstreeks van de ene instantie naar de andere kunnen worden verzonden zonder het gedoe van gecentraliseerde tussenpersonen.

Hoe zijn cryptocurrencies de toekomst?

In het afgelopen decennium zijn cryptocurrencies aanzienlijk gegroeid. Met een toenemend aantal gebruikers, investeerders en handelaren die zich bij het ecosysteem voegen, sijpelt de markt door met kansen. Gezien de vooruitgang van cryptocurrencies door de jaren heen, is de industrie meer dan $ 2 biljoen waard, met $ 3 miljard die elke dag alleen op Bitcoin wordt verhandeld.

Bitcoin USD dagelijks handelsvolume volgens Blockchain.com

Cryptocurrencies zijn tegenwoordig toonaangevend in de financiële wereld, met digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum die het uitzonderlijk goed doen. Hoewel cryptocurrencies relatief in de kinderschoenen staan ​​ten opzichte van traditionele activa, hebben ze veel mogelijkheden om het geld zoals we dat kennen te laten groeien, ontwikkelen en uiteindelijk te vervangen. Dus nu vraag je je misschien af ​​of cryptocurrencies binnenkort de algemeen geaccepteerde valuta zullen zijn.

Bitcoin blijft de markt beheersen nadat het meer dan tien jaar geleden werd geïntroduceerd; op dezelfde manier loopt Ethereum niet ver achter. Ondanks de ongelukkige crashes door de jaren heen, lijkt de kans dat de activa $ 1 miljoen in waarde zullen bereiken voor sommige experts onwerkelijk. Experts suggereren dat de dollar diep geworteld is, aangezien 's werelds belangrijkste afwikkelingsvaluta en cryptocurrencies nog wereldwijd moeten worden geadopteerd. Het lijkt echter onvermijdelijk.

Het macrobeeld als een positieve wind in de rug

Nu de invloed van de dollar langzaam verslechtert en het vermogen van de Verenigde Staten om schulden af ​​te betalen verslechtert, worden cryptovaluta's in het tweede kwartaal van 2021 algemeen geaccepteerd. betaalmiddelen.

Nu steeds meer bedrijven cryptocurrencies accepteren en gebruiken voor internationale handel, vooral voor onderontwikkelde landen, lijken cryptocurrencies die fiat-valuta's vervangen, reëler te zijn nadat betalingsreuzen, Paypal, Mastercard, Visa en Venmo miljoenen handelaren in staat stellen cryptocurrencies als betalingsoptie te accepteren dit jaar.

Veel mensen over de hele wereld treden toe tot de crypto-sfeer op basis van angsten en speculaties dat centrale banken wereldwijd de waarde van hun valuta's depreciëren. In tegenstelling tot deze wijdverbreide angst, is de prijs van Bitcoin en Ethereum sinds juni vorig jaar meer dan verviervoudigd, waardoor het actief op het moment van schrijven werd gewaardeerd op respectievelijk $ 39,000 en $ 2700.

De toekomst van cryptocurrencies ziet er rooskleurig uit als we naar de grafieken kijken

Volgens het IMF, met toenemende schulden, voorspelt de pandemie het begin van weer een nieuwe crisis. Momenteel is de schuldenlast van ontwikkelde en onderontwikkelde landen gestegen tot meer dan 70% van hun economische output, waardoor cryptocurrencies meer ruimte krijgen om hun doel om fiat-valuta's als ruilmiddel te vervangen, te verwerken.

Waarom hebben Cryptocurrencies het traditionele geld nog niet vervangen?


Dus wat zorgt ervoor dat activa zoals Ethereum en Bitcoin oppermachtig over de wereld heersen. Welnu, van alle beperkingen die cryptocurrencies aan elkaar koppelen, zijn hun beruchte volatiliteit en gevoeligheid voor speculatie. De prijs van Bitcoin daalde bijvoorbeeld in één week van $ 59,000 naar $ 39,000. Evenzo daalde Ethereum van zijn hoogste punt ooit, $ 4,300, naar $ 2,700 in minder dan een week.

Experts suggereren dat de meeste beleggers in cryptocurrencies er vast van overtuigd zijn dat de volatiliteit, onvoorspelbaarheid en gevoeligheid voor speculatie van de activa de belangrijkste reden is waarom de activa de traditionele valuta nog niet hebben vervangen.

De volatiliteit van het actief speelt een cruciale rol bij de acceptatie van cryptocurrencies voor dagelijkse transacties. De waarde van Bitcoin is bijvoorbeeld met 27% gedaald en de prijs van Ethereum is met 25% gedaald.

Het is geen eye-opener hoe cryptocurrencies nog niet de wereldwijde acceptatie hebben geïnfiltreerd, gezien hoe agressief de waarde van de ene op de andere dag kan veranderen. Op dit moment wijzen alle conclusies erop dat cryptocurrencies onhaalbaar zijn; de oplossing ligt echter in de tijd. Nu Ethereum en andere cryptocurrencies zoals PolkaDot innovaties in de markt uitrollen, zullen we waarschijnlijk zien dat cryptocurrencies wereldwijd algemeen worden geaccepteerd.

Laatste opmerkingen

Met de introductie van onder andere Crypto ETF's, Tokenized Stocks, NFT's, gaan Cryptocurrencies een toekomst tegemoet waarin het ons leven waarschijnlijk drastisch zal veranderen. Investeren in cryptocurrencies is eenvoudiger dan ooit geworden. De beperkingen van de technologie en de inherente risico's zijn echter de enige beperkende factoren voor de groei van Cryptocurrencies. integendeel, het is zeer waarschijnlijk dat nieuwe ontwikkelingen deze beperkingen op termijn zullen overwinnen. Technologische vooruitgang en innovaties gebeuren snel in de Crypto-sfeer. Wat denk je? Zijn cryptocurrencies de toekomst van financiën?

Ben je op zoek naar de meest veelbelovende munten in 2021? Lees hier meer.